Meniul pentru o zi de toamna - BIONA DENNREE
Ți-am pregătit un meniu întreg pentru o zi de toamnă! ?
Descoperă 4 rețete vegane cu ingrediente de sezon!
PUMPKIN SPICE LATTE
Ingrediente:
- 480ml lapte migdale
- 50g piure de dovleac
- 60ml lapte de cocos
- 3-4 linguri sirop de arțar
- 2 linguri extract de vanilie
- ½ linguriță mix de condimente
- 1 ceașcă de cafea fierbinte
Mod de prepare:
- Se amestecă laptele de migdale, piureul de dovleac, laptele de cocos, siropul de arțar și extractul de vanilie. Amestecul se încălzește la foc mediu aproximativ 5 min.
- Adăugați mixul de condimente și cafeaua.
- Blenduiți până obțineți un amestec spumos.
- Turnați în căni și mai presărați mix de condimente.
- Băutura se servește fierbinte.
*mix de condimente = scorțișoară, cuișoare, ghimbir, nucșoară
SUPĂ CREMĂ DE MORCOVI ȘI TURMERIC
Ingrediente:
- 5 morcovi
- 2 linguri ulei de cocos
- 1 ceapă galbenă, tăiată cubulețe
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură turmeric
- 1 linguriță ghimbir
- 1 linguriță curry
- 1 cartof dulce
- 240ml lapte de cocos
- 1 linguriță sare
- 400ml apă
Mod de preparare:
- Într-o oală, se încălzește uleiul la foc mediu. Ceapa și usturoiul se călesc.
- Se adaugă turmericul, ghimbirul și pudra de curry și se mai amestecă 2-3 minute.
- Adăugați morcovii, cartoful dulce și apa și fierbeți până legumele devin moi.
- Blenduiți până obțineți un amestec cremos.
- Adăugați lapte de cocos și sare.
- Serviți preparatul cald alături de crutoane din năut!
*crutoane din năut: condimentați năutul cu boia dulce, sare și piper; stropiți-l cu ulei de măsline și puneți tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 30 minute (amestecați la jumătatea timpului).
GALETTE CU MERE
Ingrediente:
Aluat:
- 150g făină
- 50g făină din spelta
- ½ linguriță sare
- 1 lingură zahăr
- 50g ulei de cocos
- 6 linguri lapte vegetal
- + 1 lingură zahăr pentru presărat
Umplutură:
- 3 mere medii curățate
- 3 linguri sirop de arțar
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- zeama de la o lămâie
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius.
- Curățați merele și tăiați-le felii. Amestecați-le cu siropul de arțar, scorțișoara și zeama de lămâie.
- Într-un bol amestecați făina și sarea. Adăugați uleiul de cocos, laptele și amestecați ușor până se leagă aluatul.
- Întindem aluatul în formă rotundă pe foaia de copt.
- Adăugăm umplutura în centrul aluatului, apoi îndoiți marginile creând pliuri.
- Ungeți marginile cu puțin lapte, apoi presărați zahărul.
- Coaceți 45 minute la 180 grade sau până când crusta devine maro.
- Serviți cu înghețată de vanilie!
Spor la bucătărit!
VINETE COAPTE CU SOS ARRABIATA
Ingrediente:
- 1 vânătă
- 6 căței de usturoi
- 120ml lapte vegetal
- 75 grame făină de cocos
- 75 grame pesmet
Topping:
- 1 cană sos Arrabiata
- parmezan vegan
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius.
- Spălăm vânăta și o tăiem felii de aproximativ 1 cm.
- Într-un bol amestecăm laptele cu usturoiul proaspăt tocat.
- Feliile de vinete le dăm prin făina de cocos, lapte și pesmet, apoi le așezăm pe hârtie de copt.
- Coacem vinetele 20 minute.
- Scoatem tava din cuptor, ungem feliile cu sos Arrabiata și deasupra presărăm parmezan vegan.
- Mai coacem preparatul încă 10 minute, până se rumenește parmezanul.
*parmezan vegan: mixați caju crud, fulgi de drojdie inactivă, pudră de usturoi și sare până obțineți o textură grunjoasă.
Delicios! Poftă mare!
În acest sezon trebuie să încerci toate rețetele! Noi te ajutăm cu lista de produse ⤵️