Cosul este gol
Delicii de Halloween
Fie că obișnuiești să sărbătorești Halloween-ul sau nu, îți recomandăm să încerci aceste 3 delicii deosebite.
Sigur le vei adora!
Fudge cu tahini negru
Ingrediente:
- 150g caju (înainte de utilizare, pune-l în apă și lasă-l la înmuiat timp de 3 ore);
- 100g pastă de susan tahini negru;
- 1 linguriță și jumătate extract de vanilie;
- 50ml apă;
- 1/8 linguriță sare;
- 90ml sirop de arțar;
- 70g ulei de cocos topit;
- opțional: semințe negre de susan.
Mod de preparare:
- Amestecă, cu ajutorul robotului de bucătărie, cajuul, pasta de susan tahini negru, extractul de vanilie, apa, sarea și siropul de arțar până se omogenizează.
- Adaugă uleiul de cocos și amestecă din nou, timp de aproximativ 1 minut.
- Într-o tavă de copt, adaugă hârtie specială și toarnă amestecul obținut.
- Întinde compoziția uniform cu ajutorul unei spatule.
- Pune tava la frigider pentru cel puțin 3 ore, până când amestecul devine solid. La final, taie-l în bucățele și savurează-l din plin!
Desert rece cu unt de arahide
Ingrediente pentru 16 batoane:
- 160g miere;
- 164g sirop de arțar;
- 240g unt de arahide cremos;
- aproximativ 177g fulgi de porumb;
- între 228g - 342g ciocolată neagră sau amăruie topită;
- 170g ciocolată albă topită;
- opțional: bomboane decorative.
Mod de preparare:
- Pune într-o cratiță mierea, siropul de arțar și untul de arahide și topește-le la foc mediu, timp de aproximativ 1 minut până când se omogenizează.
- Toarnă fulgii de ovăz peste compoziția obținută și amestecă bine.
- Întinde compoziția într-o tavă în care ai pus în prealabil hârtie de copt.
- Toarnă uniform și ciocolata neagră topită.
- Cu ajutorul unei linguri, toarnă în formă de cerculețe ciocolata albă topită, asigurându-te că lași o distanță de câțiva centimetri între ele.
- Folosește-te de capătul ascuțit al unui bețișor din lemn pentru a forma fantomițe. Nu-ți face griji dacă acestea ies inegale, nici nu trebuie să fie la fel. :)
- Presară bomboanele pentru a forma ochii fantomițelor sau ciocolată neagră topită.
- Pune tava la frigider timp de aproximativ 1 oră, până când desertul se întărește.
- Taie batoanele în jurul fantomițelor și împarte-le cu cei dragi.
Fursecuri cu dovleac și picături de ciocolată
Ingrediente pentru 30 de gustări:
- 248g făină albă din grâu;
- 2 lingurițe praf de copt;
- 3/4 linguriță bicarbonat de sodiu;
- 1 linguriță și jumătate scorțișoară măcinată;
- 1/2 linguriță de ghimbir măcinat;
- 1/2 linguriță de nucșoară măcinată;
- 1/8 linguriță de cuișoare măcinate;
- 1/2 linguriță sare;
- 110g zahăr brun;
- 120ml ulei;
- 1 ou mare;
- 1 linguriță extract de vanilie;
- 240g piure de dovleac;
- 225g chipsuri de ciocolată.
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 350 de grade.
- Într-un castron încăpător, amestecă bine făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara, nucșoara, ghimbirul, cuișoarele și sarea. Ulterior, lasă-l deoparte.
- Cu ajutorul unui mixer, amestecă zahărul brun împreună cu uleiul.
- Adaugă oul și extractul de vanilie, mixează; adaugă și piureul de dovleac și mixează din nou până la omogenizare.
- Adaugă treptat și amestecul din castron, mixând continuu la viteză mică.
- Pune și chipsurile de ciocolată și amestecă foarte bine cu ajutorul unei spatule.
- Într-o tavă de copt, adaugă hârtie specială, iar cu o lingură sau cupă pentru înghețată formează cerculețe din aluat și așază-le la o distanță de aproximativ 2 centimetri.
- Pune fursecurile în cuptor și lasă-le să se coacă între 11-13 minute.
- La final, lasă-le puțin să se răcească, iar apoi răsfață-te ori de câte ori dorești.
Ți-am făcut poftă? Atunci e timpul pentru bucătărit! Noi te ajutăm cu câteva sugestii de ingrediente.