Ulei Esential de Ravintsara 10ml de la SAIMARA - Detalii produs
Uleiul de Ravintsara (Ho Leaf in engleza), obtinut din frunzele arborelui Cinnamomum Camphora prin distilare cu aburi, este un ulei esential pretios pentru sistemul imunitar datorita continutului ridicat de 1,8 cineol (cunoscut si sub denumirea de eucaliptol).
Din acelasi arbore, prin distilarea scoartei si a lemnului, se obtine un alt ulei esential, cel de Ho Wood. Sunt 2 uleiuri diferite din punct de vedere chimic deoarece difera chemotipul. Uleiul Ho Wood este bogat in linalool (proprietati calmante si antimicrobiene), pe cand uleiul Ho Leaf (ravintsara) este bogat in 1,8 cineol (eucaliptol).
Beneficii:
- Folosit in aromaterapie, uleiul volatil de Ravintsara amelioreaza afectiunile datorate stresului, problemele respiratorii, stimuleaza si sprijina sistemul imunitar, contribuie la sanatatea sistemului osos si muscular.
- Sistem nervos - Difuzat in ambient (cateva picaturi in difuzor), uleiul de ravintsara actioneaza la nivelul sistemului nervos: inlatura starea de agitatie, neliniste si anxietate, fiind de mare ajutor in caz de atac de panica. Sustine psihicul in momente de neliniste, alunga oboseala mentala si imbunatateste performanta cognitiva, combate durerile de cap. Stimuleaza capacitatea intelectuala si creste capacitatea de concentrare, reduce tensiunea nervoasa, depresia, oboseala mentala, revitalizeaza starea de spirit, energizeaza trupul si mintea. Este un excelent tonic nervos.
- Sistem imunitar – stimuleaza si sprijina sistemul imunitar. Este de mare ajutor in caz de raceala, tuse sau nas infundat. Folosit de la primele simptome, amelioreaza simptomele racelii si gripei.
- Sistem respirator – difuzat in ambient, uleiul esential de ravintsara amelioreaza problemele respiratorii: nas infundat, astm, sinuzita, respiratie grea, bronsita si tuse. Are efect expectorant si decongestionant asupra cailor respiratorii. Pentru un plus de eficienta se poate difuza impreuna cu alte uleiuri esentiale, cum ar fi uleiul esential de lamaie, tamaie, etc.
- Pentru a imbunatati respiratia, se poate efectua un masaj la nivelul pieptului din 3 in 3 ore cu un ulei purtator in care s-au adaugat 3 picaturi de Piper Negru si Tamaie si 6 picaturi de Lavanda si Ravintsara (cantitate pentru 30 ml de ulei purtator). Uleiul ramas se poate pastra la frigider intr-un recipient de sticla inchis.
- Sistem osos si muscular – datorita proprietatilor sale analgezice, uleiul de ravintsara amelioreaza durerile si inflamatiile musculare, durerile cauzate de artrita.
- Piele – Uleiul de ravintsara stimuleaza circulatia limfatica, combate infectiile fungice (ciuperca piciorului cunoscuta ca “piciorul de atlet”). Exista persoane care au obtinut rezultate bune in caz de herpes.
Proprietati: antioxidant, antiinflamator, antibacterian, antiviral, mucolitic, antispasmodic, stimulant cognitiv.
Uleiuri compatibile: uleiul volatil de Ravintsara se poate folosi in combinatie cu uleiurile esentiale de: Busuioc, Grapefruit, Peppermint, Menta creata (spearmint), Arbore de Ceai (Tea Tree), Cedru, Lamaie, Tamaie, Lavanda, Ghimbir, Piper Negru, Cajeput.
Aroma: asemanatoare cu cea a eucaliptului. Aroma sa este revigoranta, medicinala, energizanta.
Ingrediente: ulei esential pur, bio si natural de ravintsara (Cinnamomum camphora), obtinut prin distilare cu abur a frunzelor.
Alergeni: limonene, linalool, geraniol
Mod de utilizare:
Piele – uleiul de Ravintsara, ca de altfel orice ulei esential, NU se aplica direct pe piele. Se foloseste doar in combinatie cu un ulei purtator (ulei vegetal presat la rece).
Difuzare – Difuzarea este procesul de dispersare a uleiurilor esentiale si se poate face prin diferite metode.
Cele mai eficiente sunt:
- difuzarea cu ajutorul difuzoarelor cu ultrasunete - aparat pentru aromaterapie care evapora uleiul esential folosind doar apa, fara a folosi caldura. Difuzorul cu ultrasunete nu afecteza proprietatile terapeutice ale uleiului si este ideal pentru spatii micii si medii.
- difuzarea cu ajutorul nebulizatoarelor - descompune uleiul esential in particule foarte mici care se absorb mult mai rapid. Este cea mai buna metoda pentru a beneficia de proprietatile terapeutice ale uleiurilor esentiale. Nebulizatorul nu are nevoie de apa, doar de ulei esential, si este ideal pentru spatiile mari.
Ingredient cosmetic – se poate folosi ca ingredient in cosmeticele handmade si pentru realizarea de odorizante de camera naturale care improspateaza aerul.
Precautii: A nu se lasa la indemana copiilor.
A se evita contactul cu ochii.
A se pastra in ambalajul original cu capacul inchis ermetic.
A nu se administra intern. Ingestia unui ulei esential se face numai sub stricta supraveghere a unui medic cu pregatire in aromaterapie.
A nu se aplica pur pe piele. Uleiurile esentiale sunt doar pentru uz extern si niciodata in forma pura (se dilueaza in uleiuri purtatoare – vezi ghid diluare uleiuri esentiale).
A nu se utiliza de femeile insarcinate, care alapteaza si de cei care se afla sub supraveghere medicala fara a se consulta un specialist.
A nu se utiliza in caz de alergii sau sensibilitati cunoscute.
A se opri imediat utilizarea in caz de reactii adverse.
Difuzarea uleiurilor esentiale se face cu precautie in preajma animalelor de companie.
A nu se devarsa in mediul acvatic.
Mod de pastrare: intr-un loc racoros, departe de surse de caldura si lumina.
Tara de origine: Madagascar
Recomandari: sistem osos si articulatii | sistem muscular | sistem nervos | gripa si raceala | sistem respirator | sistem circulator | imunitate | depresie si anxietate | Antiviral | antiinflamator
Ulei Esential de Ravintsara 10ml de la SAIMARA - Alege Produsul Preferat de la Vegis.ro
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.
De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.
Mult succes!