Ulei Esential Integral de Rozmarin Uz Intern 10ml de la COSMOPHARM - Detalii produs
100% INTEGRAL Ulei esential concentrat, de inalta calitate, nediluat, din sursa organica vegetala proaspata.
100% NATURAL Extras atent prin distilare cu abur, metoda traditionala de a izola compusii benefici din ramurile cu frunze ale plantei Rosmarinus Officinalis.
100% PUR Esenta plantei se extrage controlat, in forma ei pura, activa si nealterata, fara solventi, aditivi, conservanti sau arome artificiale.
Ulei de Rozmarin beneficii (administrare interna):
- Antimicrobian;
- Antiinflamator;
- Expectorant;
- Antioxidant;
- Antitumoral;
- Neuroprotector;
- Antispastic;
- Analgezic.
Uleiul de Rozmarin este indicat in:
- inflamatii;
- infectii respiratori;
- raceli;
- viroze;
- alergii;
- astm;
- tuse;
- bronsite;
- insomnii;
- pierderi de memorie;
- lipsa concentrarii;
- surmenaj psihic;
- tensiune arteriala;
- circulatie slaba;
- palpitatii;
- maini si picioare reci.
Poate fi combinat cu ulei esential de: Lavanda, Busuioc, Tamaie, Grapefruit, Lamaie, Portocala, Menta.
Ingrediente: Ulei esential integral 100% natural pur de Rozmarin (Rosmarinus Officinalis).
Nu contine alergeni. Zero calorii.
Mod de administrare:
» Pentru uz intern, diluat cu miere sau ulei alimentar:
Adulti: 2-3 picaturi de 2 ori pe zi. Doza se amesteca intr-o lingurita de miere (diabetici: un sfert de lingurita de ulei alimentar). Se utilizeaza timp de 7-14 zile. Se poate repeta dupa o pauza de 2 saptamani.
» Pentru uz intern, in capsule vegetale goale:
Administrarea in capsule permite o asimilare mai buna a uleiurilor, intrucat acestea ajung direct in stomac unde actioneaza la nivel gastric.Deschideti o capsula vegetala goala, introduceti cu seringa/picuratorul uleiul esential impreuna cu uleiul alimentar conform indicatiilor de pe prospect, si inchideti capsula. Se recomanda inghitirea imediata a capsulelor.
» Pentru uz extern, topic, diluat:
Pentru a evita disconfortul, uscarea si iritarea pielii, sau chiar evaporarea rapida a uleiurilor esentiale, se recomanda aplicarea acestora impreuna cu un ulei de migdale sau de argan. In terapiile de masaj, se recomanda a se utiliza diluat in uleiuri cu o consistenta mai solida.
A nu se aplica pe rani deschise, pielea iritata sau arsuri solare. Testati in prealabil, o cantiate mica, pe o zona de piele.
» Aromaterapie, inhalatii: Se utilizeaza in difuzoare cu ultrasunete si lampi de aromaterapie. Se recomanda inhalatiile reci pentru relaxare, sau fierbinti (1-3 picaturi).
Ambalat in recipient de sticla, cu picurator pentru:
- a obtine o dozare controlata
- a nu se volatiliza uleiul la contactul cu aerul
- a nu fi compromis de materii organice externe
A se feri de contactul cu aerul, lumina, umiditate si temperaturi ridicate.
Produs in Romania
Beneficii rozmarin:
Rozmarinul este originar zonei de coasta a bazinului Marii Mediterane, unde este cultivat de mai bine de 5000 de ani. Istoria plantei aromatice este plina de legende, mit si folclor, fiind utilizata in remedii medicinale, delicii culinare sau chiar ca leac in dragoste si farmec amoros.
Numele Rosmarinus provine din latinescul „ros” si „marinus” care impreuna se traduc prin „roua marii”, de la aspectul de roua pe care vaporii de mare il creeaza pe plantele care cresc in apropierea apei. Mai tarziu a fost numit „Trandafirul Mariei” sau „rozmarin”, pentru cinstirea Fecioarei Maria.
Egiptenii considerau rozmarinul ca fiind sacru si il utilizau chiar si in ritualurile de inmormantare, punand crengute de rozmarin in mormintele lor ca simbol al nemuririi.
Proprietatile magice ale acestei plante au fost folosite in vraji de dragoste, de protectie si ca afrodisiac. Pentru a se asigura ca sotul le va ramane idel, femeile casatorite puneau rozmarin langa usa de la intrarea in casa. De asemenea, era folosit in vraji pentru fericire si fidelitate. Rozmarinul era pus sub perna pentru a indeparta spiritele rele si cosmarurile.
In antichitate, studentii eleni purtau coroane de rozmarin pentru a le energiza mintea si a imbunatati memoria. Si mai tarziu, in Epoca Victoriana, planta era asociata cu amintirea, fiind recomandata ca remediu pentru pierderi de memorie.
In ultimele decenii, cercetatorii s-au concentrat pe descoperirea proprietatilor terapeutice benefice ale diferitelor tipuri de extracte de rozmarin si ale constituentilor sai principali.
Numeroasele studii moderne efectuate au dovedit ca extractele de rozmarin prezinta activitati fitoterapeutice hepatoprotectoare, antifungice, antibacteriene, antioxidante si neurostimulatoare.
Pentru obtinerea uleiului esential de rozmarin, planta medicinala este recoltata la momentul perfect, in perioada de inflorire completa atunci cand produce cele mai active bioingrediente.
Recoltarea se realizeaza intre sfarsitul primaverii si inceputul verii, pentru a colecta doar partile cele mai fragede si pentru a incuraja agricultura durabila.
Uleiul de rozmarin are efect expectorant atunci cand este inhalat, ameliorand congestia pulmonara cauzata de alergii, raceli sau gripe. Inhalarea aromei lupta impotriva infectiilor respiratorii datorita proprietatilor sale antiseptice, iar efectul antispastic ajuta in tratamentul astmului bronsic.
Ulei de Rozmarin pentru Par
Pentru uz extern, uleiul esential de rozmarin este o alegere excelenta pentru a stimula cresterea parului si a imbunatati regenerarea celulara.
Uleiul de rozmarin ajuta la cresterea parului si poate reduce iritatia scalpului din cauza unor probleme precum matreata.
Uleiul de rozmarin pentru par este un vasodilatator, ceea ce inseamna ca va creste fluxul de sange in pielea scalpului. Se crede ca aceasta circulatie imbunatatita ajuta la mentinerea parului in faza de crestere si previne caderea lui.
Recomandari: antiinflamator | antioxidant | memorie | insomnie | sistem respirator | alergii
Ulei Esential Integral de Rozmarin Uz Intern 10ml de la COSMOPHARM - Alege Produsul Preferat de la Vegis.ro
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.
De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.
Mult succes!
Gâlcă Emilia
Gâlcă Emilia