Tinctura De Gentiana 50ml de la DACIA PLANT - Detalii produs
(Gentiana asclepiadea)
Genţiana face parte din familia Gentianaceae, fiind o plantă erbacee, perenă, cu frunze ovat-lanceolate şi flori de culoare albastru-azuriu, în formă de trompetă, care creşte la marginea pădurilor sau pe dealuri. Potrivit istoricului şi naturalistului roman Plinius ce Bătrân, denumirea ştiinţifică a plantei ''Gentiana'' provine de la Gentius (180-68 î.C.), ultimul rege ilir, care a descoperit proprietăţile sale vindecătoare. Genţiana a fost utilizată la fabricarea băuturilor alcoolice tonice şi a bitterului, în medicina tradiţională fiind însă întrebuinţată pentru tratamentul icterului. Se mai numeşte lumânărica-pământului, ghinţură, coada-lupului, fierea-pământului, lumânărea, iarba-tăieturii, inţură, etc.
Contine
principii mare de tip secoiridoidic (genţiopicrozidă, amarogentină, amaropanină, amaroswerină), derivaţi ai xantonei (gentizină şi izogentizină), alcaloizi monoterpenici (genţianină, genţianidină şi genţioflavină), fitosteroli (gentiosterol), taninuri, pectine, acid gentizic, enzime, etc.
Actiuni
stimulent al secreţiilor gastrice şi biliare, hepatoprotector, regenerant al celulei hepatice, antipiretic, antimalaric, antihelmintic, detoxifiant, stimulent al sistemului nervos central la doze mici şi inhibitor în doze mari, depresiv al sistemului cardiovascular (efect secundar).
Indicatii
se utilizează ca adjuvant în: anorexie, gastrite hipoacide, diskinezii biliare, hepatite, colecistite acute şi cronice, indigestie, balonare, febră, viermi intestinali, malarie.
Contraindicatii
sarcină, alăptare, gastrită hiperacidă, ulcer gastric, alergie la genţiană.
Precautii
REACŢII ADVERSE:
hiperaciditate gastrică
Mod de adminstrare
Se ia, de regulă, câte o linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar), de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.
Recomandari: paraziti intestinali | sistem nervos | afectiuni hepato biliare
Tinctura De Gentiana 50ml de la DACIA PLANT - Alege Produsul Preferat de la Vegis.ro
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.
De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.
Mult succes!