Tinctura De Ghimbir 50ml de la DACIA PLANT - Detalii produs
(Zingiber officinale)
Ghimbirul face parte din familia Zingiberaceae, fiind o plantă erbacee de la care se foloseşte rizomul, datorită compoziţiei sale bogate în uleiuri volatile. Originar din India, ghimbirul este o plantă utilizată ca şi condiment încă din antichitate. În zilele noastre se cultivă în zonele tropicale şi subtropicale ale Asiei, în Brazilia, Jamaica şi Nigeria. În medicina tradiţională se utilizează pentru tratarea greţurilor şi vărsăturilor care apar în sarcină, ca antireumatic, antihelmintic precum şi în curele de slăbire.
Contine
ulei volatil (alcătuit din zingiberen, zingeronă, gingeroli, shogaol, ar-curcumen, β-sesquifelandren, β-bisabolen şi α-farnesen), rezine, etc.
Actiuni
INTERN:
antiemetic, antivertiginos, tonic digestiv, stomahic, stimulent al motilităţii gastro-intestinale, colagog, antiinflamator (inhibă cicloxigenazele COX-1 şi COX-2), hipocolesterolemiant, hipolipemiant, antiagregant plachetar, antioxidant, antibacterian, antifungic, antitumoral, hipertermiant.
EXTERN:
rubefiant, antiinflamator, măreşte rezistenţa la frig.
Indicatii
se utilizează ca adjuvant în:
INTERN:
rău de maşină, rău de mişcare, rău de înălţime, senzaţie de greaţă şi vomă, digestie dificilă, indigestie, sensibiliate la frig, reumatism.
EXTERN:
reumatism, sensibilitate la frig.
Contraindicatii
sarcină, alergie la ghimbir.
Mod de administrare
INTERN:
Se ia, de regulă, câte o linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar), de 3-4 ori pe zi, înainte de mese.
EXTERN:
-în reumatism se aplică sub formă de comprese cu tinctură, care se menţin 30min. pe zona afectată, de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara;
-în cazul sensibilităţii la frig (în special în perioadele de iarnă), se fricţionează extremităţile cu tinctură de ghimbir.
Tara de origine: Romania
Recomandari: antioxidant | sistem digestiv | sistem nervos | colesterol
Tinctura De Ghimbir 50ml de la DACIA PLANT - Alege Produsul Preferat de la Vegis.ro
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.
De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.
Mult succes!
Scor: 5/5 | acum 2 ani
Achizitie verificata
Pro: Recomand!