Argila Albastra De Raciu Pulbere 1kg

5,00 | 13 comentarii


54,50 lei
Castigi 5 puncte de fidelitate. detalii

In stoc

-
buc
+

Cost livrare curier: 14,90 lei . Livrare GRATUITA in tara pentru comenzile peste 150 lei.


Cost livrare lockere: 9,90 lei.
Sameday Easybox Fan Courier Fanbox
b-22373
b-22441
Pret pachet: 93,40 lei

Argila Albastra De Raciu Pulbere 1kg de la ARGILA ALBASTRA DE RACIU - Detalii produs

100% natural – produs in Romania

Rezultatele analizelor conţinutului mineralogic efectuate la Institutul de Cercetări şi Proiectări Miniere MINESAdin Cluj Napoca au evidenţiat conţinutul bogat în silicați si oxizi: SO2 2.06 %, SiO2 49.44 %, Al2O3 17.11 %, Fe2O3 5.80 %, CaO 6.72 %, MgO 3.00 %, K2O 2.50%, Na2O 0.70%, TiO2 0.90%, minerale și oligoelemente: calciu, magneziu, potasiu, fier, siliciu, sulf, cobalt, sodiu, clor, aluminiu, mangan, cupru, iod, seleniu, crom, molibden, fosfor, germaniu, zinc, argint, brom, vanadiu, rubidiu, bor, iar cele realizate de către Centrul de Sănătate Publică Mureş au confirmat că utilizarea argilei este benefică organismului uman.

Argila albastră poate fi folosită cu următoarele efecte :
-antiseptice, antibacteriologice, antimicotice și antiinflamatori
-are o putere deosebită în detoxifierea corpului de metalele grele, radicalilor și compușilor complecsi nedisociabili, poate neutraliza deasemenea substanțele toxice ingerate;
-scade nivelul de aciditate instaurând ph-ul neutru sau alcalin;
-mărește imunitatea sistemică și de țesut;
-prezintă deosebite calităti cosmetice, etc.

Acest produs este omologat deocamdată ca supliment nutritiv și pentru orice tratament recomandăm consultarea unui argiloterapeut avizat de Ordinul Practicienilor de Medicină Complementară / Alternativa (www.opmca.ro), a medicului de familie sau medicului specialist. Cura internă cu argilă este complementară tratamentului medicamentos, și nu îl înlocuiește. De aceea, suspensia de argilă se va ingera dupa 2 ore de la tratamentul dvs. medicamentos

CURA INTERNĂ:
Înainte de a începe cura internă persoana trebuie să se asigure că nu este constipată, în caz contrar argila neputând elimina toxinele din corp în procesul ei de detoxifiere.
Pentru rezolvarea constipației se cere sfatul medicului și se recomandă a se bea mai multă apă și a se introduce in dietă alimente bogate în fibre și lichide.

La un pahar de apă plată necarbogazoasă sau apă de izvor se adaugă o linguriță de argilă albastră pudră sau granule lasându-se de seara până dimineaţa sau minim o jumătate de oră

înainte de a fi consumată. Înainte de a fi baută, se agită din nou suspensia argiloasă cu o lingurita de lemn, portelan sau bagheta de sticla (a nu se folosi metal!) pentru a se obtine așa numitul lapte de argilă.

Persoanele predispuse spre constipație vor mai adăuga suplimentar apă la suspensia de argilă.

Copiii sau adulții ce nu doresc să bea suspensia integrală, pot consuma doar apa de pe argilă, dar cu o mai mică eficiență.

După consumarea argilei este indicat un repaus de minim o jumătate de oră în poziție orizontală spre a optimiza absorția. În cazul persoanelor cu probleme digestive este preferabil un timp mai îndelungat de repaus. Nu se va servi micul dejun mai devreme de 1 oră de la ingerareansuspensiei argiloase .

Micul dejun trebuie să conțină alimente ușor digerabile. A nu se consuma lapte și derivate ale acestuia!

Atenție:consumul alimentelor proteice concentrate fiind mai greu de digerat pot fi consumate după o perioadă de minim 4 ore de la băutul suspensiei de argilă.

Persoanele ce își încep activitatea dis-de-dimineață și nu își pot permite repausul după ingerarea suspensiei argiloase, o pot bea în timpul nopții (spre dimineață) după care își pot continua somnul până la ora de trezire, când își vor servi micul dejun.

În cazul urmării unui tratament alopat, medicamentele vor fi administrate la distanță de minim 2 ore înainte sau după consumarea suspensiei argiloase.

Durata curei interne va fi de 21 de zile cu 7 zile repaus (la femei, repausul se recomandă a fi în timpul menstruației), după care curele se reiau. Se recomandă măcar o cură pe an, pentru detoxifiere!

CURA EXTERNĂ cu argilă albastră se face prin: cataplasme/împachetări, băi de argilă și măști cosmetice.

Pentru cataplasme se folosește pasta de argilă preparată în acest mod de prezentare de SC ROMCOS IMPEX SRL sau se poate obține de dvs. prin amestecul argilei albastre cu apă plată necarbogazoasă sau de izvor până obținem consistența unei smântâni.

Cataplasma se poate aplica rece sau călduță, direct pe piele sau prin intermediul unui tifon peste care, pentru a nu se usca, se va aplica un material umed de bumbac, in, etc. și unul impermeabil deasupra (celofan pt uz alimentar), fixate pe locul afectat. În cazul în care cataplasma se usucă repede, aceasta se va umezi de câteva ori, sau se va schimba cu una nouă, întrucât argila perfuzează țesuturile prin osmoză.

Durata aplicării variază în funcție de afecțiune. La apariția celui mai mic disconfort se va îndepărta cataplasma și se va spăla locul tratat cu apă caldută. Se poate aplica mai târziu o alta proaspătă.

Nu se folosește aceeași cataplasmă de două ori.

Se recomandă a nu se aplica cataplasmele mai devreme de 2 ore după masă.

În timpul menstruației nu se folosesc cataplasme sau băile de argilă.

Pentru orice afecțiune a dvs. vă recomandăm a cere sfatul argiloterapeutului, medicului de familie sau medicului specialist, înainte de a folosi cura cu argilă.

Baia cu argilă se face astfel: se amestecă 1-2 kg argilă pulbere cu puțina apă cât să o acopere, omogenizându-se, și se lasă o oră înainte de a completa volumul dorit cu apă caldă.

Vă recomandăm a supraveghea copiii cât timp aveți apă în cadă pentru a evita orice pericol.

Durata băii este în funcție de confortul persoanei (minim 40 min. - maxim 1 ½ ore ). Intervalul de timp depinde deasemenea și de temperatura apei.

O baie fierbinte cere un timp mai scurt.Temperatura apei trebuie menținută în funcție de confortul persoanei! În acest timp, se va bea apa pentru a evita o deshidratare ce poate cauza amețeli sau palpitații. După efectuarea băii se va evacua apa cu argilă și se va limpezi corpul cu apă caldă. Se recomandă repaus în pat cel puțin o oră după efectuarea băii, acoperit cu o pătură, timp în care este indicat a se mai consuma apă. Aceste băi nu sunt recomandate în timpul menstruației si nici femeilor însărcinate.

Consultați argiloterapeutul, medicul de familie sau medicul specialist înainte de efectuarea băilor.

Măștile cosmetice se realizează cu ajutorul pastei cosmetice obținută de la SC ROMCOS IMPEX SRL sau după metoda menționată mai sus pentru prepararea cataplasmei. Poate fi utilizată pentru toate tipurile de ten ca atare sau în diverse combinații. Masca va fi menținută15-20 minute într-o stare umedă după care se va îndepărta prin spălare cu ceai de mușețel (infuzie). Pentru a-i menține umiditatea se poate folosi pulverizatorul cu apă, sau se pot aplica deasupra măștii cosmetice bucățele de material impermeabil pentru a nu se evapora apa din componența pastei de argilă. Nu se acoperă căile respiratorii, nasul și gura.

AFECȚIUNI :
Pentru toate afecțiunile de mai jos se recomandă a se citi mențiunile de mai sus ale curei interne și celei externe.

Ale ochilor, pleoapelor (ochi înlăcrimați, conjuctivite, blefarite, cataracte)
Se prepară apa argiloasă din 100 grame argilă albastră la un litru de apă plată cu care se tamponează ușor și se pun de 3 ori pe zi comprese pe pleoapa închisă a ochiului bolnav. Se recomandă și cura internă menționată mai sus.

Nasului, meatusurilor nazale, sinusurilor (sinuzite frontale, maxilare, etmoidale, epistaxis, anoxii, etc)
Se inspiră apa argiloasă calduță, alternativ, pe câte o nară astupându-se cealaltă nară cu degetul. Se recomandă cura internă menționată mai sus cât și cataplasme pe nas, frunte și în zonele afectate.

Gurii (gingivite, afte bucale, paradontoze, periodontite, dureri de dinţi)
Se va bea un pahar de apă argiloasă cu cel puțin 30 minute înainte de mese, sau se vor topi lent în gură 2-3 granule argilă albastră (ca sugerea unei bomboane). După meseleprincipale se vor face clătiri/gargară cu apă argiloasă, la început cu apa de pe argilă (primele 3zile) apoi cu lapte de argilă. Pentru persoanele care nu pot face gargară se poate folosi un tampon cu argilă care se va aplica timp de 30 minute de 3-4 ori pe zi pe gingia dintelui bolnav. Vor dispărea atât durerea cât și inflamația. Cura cu argilă durează 21 zile, după care urmează o săptămână de repaus.

Ale stomacului și duodenului (gastrite, ulcere, bulburi spastice, gastroduodenite, ulcere gastroduodenale, hematemeze)
Cura externă: aplicarea de cataplasme pe scobitura epigastrică (partea superioară a abdomenului, zona plexului solar) - între mese.
Cura internă : constă în consumarea unui pahar cu apă argiloasă cu minim o jumătate de oră înaintea meselor principale. Durata curei interne este de 21 zile, chiar dacă rezultatele par să apară mai devreme, după care 7 zile se va consuma apă limpede de pe argilă. Regimul alimentar este cel recomandat de medicul specialist.

Ficat, vezica biliară (ictere, hepatite, ciroze, colecistite, calculi biliari, samd)
Cura internă constă în consumul unui pahar de apă argiloasă cu minim 30 minute înaintea meselor principale. Dieta este cea specifică patologiilor și recomandată de medicul specialist.
Cura externă se face prin aplicarea de cataplasme subțiri, reci, pe zonele afectate ce vor fimenținute 2 ore (dacă apare senzația de frig, stare de disconfort sau dureri difuze, durata se va reduce sau se vor face cataplasme călduțe). Dacă sunt bine suportate, cataplasmele se potpune în straturi mai groase (cca. 2cm). Cura durează 21 de zile cu repaus 7 zile. În funcție de stadiul bolii sunt necesare 3-7 cicluri. Parazitoze intestinale, colite, melanee, vaginite, colpite, rectite, afecțiuni ale prostatei (inflamații, adenoame). Se prepară apă argiloasă, cca. 100 grame argilă albastră la litrul de apă, cu care se efectuează spălături vaginale și clisme la temperatura corpului, sau, în vaginite, colpite și rectite aplicații locale de pastă de argilă. Citiți mențiunile de la prezentarea curei externe / interne.

Infecții urinare, litiaze renale, nefrite. În acest caz argiloterapia va seconda tratamentul alopat, proprietățile argilei albastre (bactericid și antitoxic) au acțiune de spălare mecanică, dizolvă concrețiunile de nisip, decongestionază mucoasa, crește peristaltismul pieloureteral, dezinfectează și alcalinizează urina.
Cura internă: un pahar de apă argiloasă tulbure administrat înaintea meselor principale, timp de 21 de zile cu 7 zile repaus.
Cura externă: băi locale călduțe cu apă argiloasă de 25-30 minute. Argiloterapia constă în aplicarea în zona anal-perineală de cataplasme de argilă de 1-2 ori pe zi (cu o durată de până la 2 ore), precum și introducerea seara a 10-20ml pastă de argilă călduță în rect, care este menținută până dimineața. Se asociază și cura internă prezentată mai sus.

Dureri articulare (Cervicale: Stenoza spinalăcervicală, spondiloză/spondilită cervicală, poliartrita reumatoidă, hernia de disc, leziuni ligamentare (entorse), spasme musculare cervicale, torticolis, post-traumatice. Lombare (lombalgii): locale; iradiate la coloană, picioare sau fese; dureri radiculare; spasme musculare.

Dureri sclerotomale, radiculopații, discopatii, stenoze, etc., ateroscleroză, gută.

Se va face detoxifierea organismului aplicând cura internă clasică pentru 21 zile.
Cura externă va fi mixtă: băi cu apă argiloasă preparată din 1 kg de argilă care se dizolvă în apă la o temperatură de 37-38 grade Celsius în cada de baie, 10-15 ședințe de cel puțin 20-25 minute fiecare și împachetări (cataplasme) cu argilă pe zonele inflamate sau dureroase.
Se recomandă o dietă de lungă durată bogată în crudități, corectarea posturilor corporale viciate, băi de soare, gimnastică ușoară, masaje terapeutice și proceduri kinetoterapice, evitarea frigului, umezelii, surmenajului, efortului intelectual intens, nervozității.

Plăgi (infectate și cangrenoase), furunculi, herpes, psoriazis, eczeme, acneea vulgară,rozaceea, pielea uscată, pruritul, infecții micotice dermatofite, dermatite, dermatoze, cuperoze.
Aplicarea zilnică a cca. 4-6 cataplasme călduțe pe zona infectată, menținute minim o oră, care pot fi reînnoite la intervale mai scurte în cazul senzației de căldură insuportabilă. În cazul cangrenelor, la începutul curei, se constată o aparentă extindere a zonei afectate.

Nu vă speriați, înseamnă că procesul de drenaj - de eliminare a puroiului, a început!

Borul din argilă previne tumorile și chisturile.

Cura internă trebuie respectată cu strictețe. Astfel se vor consuma câte 3 pahare de apă argiloasă tulbure (suspensie) zilnic, înainte cu 30 de minute de meselem principale.Între mese se va consuma minim 0,5 l apă limpede de pe argilă pe o durată de 2-3 luni până la câțiva ani (în leucemie cura internă este recomandată a fi completată cu suc natural de aloe).
Cura externă constă în cataplasme cu o durată de 1-2 ore pe coloana vertebrală a bolnavului (întins pe burtă), acoperit apoi cu tifon sau cu o folie subțire de plastic (celofan). Pentru tumori/noduli se vor aplica cataplasme reci, cu durata 1-2 ore, pe zonele afectate. Băile de argilă se vor face cu apă călduță timp de 20-25 min., în funcție de evoluția bolii. Este bine ca apa limpede de pe argilă să se consume toată viața. Se recomandă asocierea altor terapii alternative: Reiki, homeopatie, magnetorezonanta, etc.

Reglarea tensiunii arteriale: Argila albastră de Râciu realizează o funcție deosebit de importantă în reglarea tensiunii arteriale. Conținutul mineralogic bogat în magneziu (cca. 3%), fier (oxizi 5.8%), potasiu (2.5%) și calciu (oxid 6.7%), face din argilă un ajutor nesperat pentru organismul uman aflat în suferință. Magneziul relaxeaza sistemul nervos și activitatea musculară, reglând transmiterea impulsurilor dea lungul nervilor periferici. Deasemeni, este esențial în metabolismul calciului, prin activarea alcalinfosfatazei. Menține echilibrul electrolitic și fluidic. Sustine și promovează sănătatea sistemului cardiovascular și previne atacurile cardiace.

Calciul, supranumit și primul instigator al activității vitale, este esențial în sistemul excitoconductor al inimii (NSA- nodul sinoatrial- pacemakerul activ al inimii, NAV- nodul atrioventricular si sistemul fascicolul His- rețeaua Purkinje- pacemakerii latenți) și a activității musculaturii cardiace, mărește viteza tuturor proceselor de vindecare, controlează mecanismul de conducere în țesutul nervos asigurând o viteză minimă necesară. Sodiul și potasiul intervin în depolarizare, samd. În cazurile de hipo/hipertensiune cura internă durează 21 zile cu repaus 7 zile, care se reia ciclic. Nu se cunoaște mecanismul exact prin care tratamentul cu argilă aduce valorile tensiunii la normal și le stabilizează. Cert este că la persoanele cu tensiune arterială, care fac cure repetate cu argilă, nevoia de medicamente scade cu 30-50%.

REACȚII SECUNDARE ȘI PRECAUȚII:

Produs verificat de Centrul de Sănătate Publică Mureș ,avizat de Ministerul Sănătății și notificat de către Institutul National de Cercetare–Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – argila este aprobată ca supliment alimentar fără efecte adverse înregistrate. Dacă totuși, pe durata curei apar eventuale reacții neplăcute, consultați imediat medicul dvs. si argiloterapeutul!

Cura internă cu argilă poate fi realizată complementar (in paralel) cu tratamentul medicamentos, dar NU îl înlocuiește! În cazuri rare la începutul curei, unele persoane pot prezenta o creștere a cantității de urină, constipații sau o ușoară stare de oboseală și nervozitate, situație care dispare în 3-4 zile.

Tratamentul cu argilă este contraindicat femeilor în perioada ciclului menstrual, precum și gravidelor în ultimele luni de sarcină.

În cazul asocierii cu un tratament medicamentos se acordă un interval de 2 ore între acesta și suspensia de argilă. Pe intreaga durată a curei interne nu se va consuma lapte sau produse derivate ale acestuia! Pe parcursul curei cu argilă se va ține un regim alimentar cât mai vegetarian (indicat de medicul curant, nutriționist și argiloterapeut) din care se elimină carnea, grăsimile, cafeaua solubilă, băuturile alcoolice, băuturile acidulate, băuturile răcoritoare cu coloranți sintetici, condimentele tari sau iuți, alți alergeni, etc.

Se vor consuma: legume, fructe și zarzavaturi proaspete, sucuri naturale de legume și fructe (în special din citrice). Dacă condiția de sănătate obligă totuși la consumul de carne (ex.: casexie, colon iritabil, etc.) atunci se poate consuma carne albă de pui și pește.

IMPORTANT!

Pentru utilizarea și manipularea argilei se recomandă folosirea vaselor și ustensilelor din sticlă, porțelan, ceramică, lemn, sau plastic farmaceutic.

Apa cu care se va combina argila albastră poate fi plată sau minerală naturală necarbonatată (de izvor)!

Argila se păstrează la loc uscat și nu trebuie expusă timp îndelungat radiațiilor de câmp electromagnetic!

Produs și ambalat de:
S.C. ROMCOS IMPEX S.R.L.,

Produs avizat de Ministerul Sănătății cu nr.616/22.05 2004 în baza legii 178/2000 şi 508/2002. Omologare OSIM Nr 154644/2007. Produs notificat de către Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA- Notificare nr. 5028/04.08.2011 - pt. Pudră; 5532/13.03.2012 pt granule.

Recomandari: sistem muscular | sistem nervos | dinti si gingii | prostata | afectiuni renale | afectiuni hepato biliare | sistem digestiv | detoxifiere | afectiuni dermatologice | sistem respirator | imunitate

Argila Albastra De Raciu Pulbere 1kg de la ARGILA ALBASTRA DE RACIU - Alege Produsul Preferat de la Vegis.ro

Nu uitati: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.

De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.

Mult succes!
Opiniile clientilor despre produs (13 comentarii)
Opiniile clientilor despre produsul Argila Albastra De Raciu Pulbere 1kg de la ARGILA ALBASTRA DE RACIU

Rating general: 5
Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.
Ade

Scor: 5/5 | acum 1 luna
Achizitie verificata

Pro: 👏🏻

Daniela

Scor: 5/5 | acum 2 luni
Achizitie verificata

Pro: Calitate

Ionuț

Scor: 5/5 | acum 6 luni
Achizitie verificata

Pro: Recomand 100%!

Ramona (Rediu)

Scor: 5/5 | acum 1 an
Achizitie verificata

Pro: Face exact ce zice, foarte bun pentru detoxificarea zilnica.

Doina

Scor: 5/5 | acum 1 an
Achizitie verificata

Pro: f buna

Mihaela

Scor: 5/5 | acum 2 ani

Pro: Foarte buna, folosita si intern si extern. La doar 3 zile am vazut rezultatele. Recomand.

Lipcei

Scor: 5/5 | acum 3 ani
Achizitie verificata

Pro: Ok

doina

Scor: 5/5 | acum 3 ani
Achizitie verificata

Pro: baia cu argilă f.f. reconfortantă

Elisabeta (Marea Britanie)

Scor: 5/5 | acum 3 ani
Achizitie verificata

Pro: L-am cumparat ca adjutant Detox.Super bun.Acuma incerc argila verde.

Mada

Scor: 5/5 | acum 4 ani
Achizitie verificata

Pro: Un produs minunat, e a doua oară când îl achiziționez.

Ionel (Bacau)

Scor: 5/5 | acum 5 ani
Achizitie verificata

Pro: Am hotarat sa urmez procedura de detoxifiere , utilizand intern argila albastra , deoarece , pentru inceput , se pliaza destul de bine pe alimentatia din perioada Postului Mare . Am parcurs deja 15 zile si intentionez sa iau acest produs cel putin 3 luni (cu pauza de 7 zile) . Au fost zile cand am simntit dureri de cap si disconfort abdominal , pe care le-am asociat cu aceasta cura . Multa sanatate !

Tyni (Ploiesti)

Scor: 5/5 | acum 5 ani
Achizitie verificata

Pro: Am inceput pachetul de circa 1 săpt.o folosesc concomitent si la purificarea apei potabile.

NAUMCEF (Bacau)

Scor: 5/5 | acum 6 ani
Achizitie verificata

Pro: Recomand cu incredere produsul. Observ o intarire a organismului, mai multa energie si mare parte din problemele de sanatate se amelioreaza.

Argila Albastra De Raciu Pulbere 1kg ARGILA ALBASTRA DE RACIU face parte din categoria Pulberi & Pudre din cadrul magazinului online de produse naturiste Vegis.ro.
Livrarea produselor din stocul propriu se face in 24-48h de la plasarea comenzii online sau telefonic. Transportul este gratuit pentru comenzi peste 150.00 de lei.

Despre produsele BIO
Certificarea BIO atesta faptul ca produsele sau ingredientele din compoziția acestora provin din agricultura ecologica. ”Agricultura ecologica” sau AE promoveaza metode sustenabile si practici agricole in armonie cu natura, ce au ca scop protejarea mediului inconjurator si protejarea sanatatii publice. Termenul BIO este echivalent cu ”ecologic”, denumiri folosite in spatiul european, precum si cu termenul ”organic”, folosit in Anglia, Canada si SUA.