Argila Albastra De Raciu Plicuri 5 X 100grProdusul nu mai este momentan disponibil in oferta Vegis.ro
Activeaza Alerta Stoc si te vom informa imediat ce va reintra in stoc.

Iti recomandam alte produse similare din categoria Pulberi & Pudre

Ai nevoie de ajutor? Contacteaza echipa de vanzari sau suna la 0371.521.330.


b-2881

Descriere Argila Albastra De Raciu Plicuri 5 X 100gr de la Argila Albastra de Raciu

Produsul se livreaza la cutie continand 5 plicuri x 100 gr. de pulbere de Argila Albastra de Raciu, avand in componenta principalele minerale de care are nevoie organismul uman:  magneziul, potasiul, sodiul, fierul, calciul, sulful, siliciul precum si oligoelemente ca argitul, germaniul, titan etc., ce activeaza asa numitele metalo-enzime, foarte importante in reglarea metabolismului uman.

Este recomandat in realizarea catamplasmelor si compreselor, in tratamentul intern cu apa argiloasa, precum si in realizarea mastilor cosmetice pentru tratarea acneei.

100% natural – produs in Romania

 

Argila Albastra de Raciu a fost descoperita in comuna Raciu in urma exploatari unui zacamant de argila galbena pentru ceramica. De la primele afectiuni ce pareau de netratat care au fost ameliorate sau vindecate in totalitate, Argila Albastra de Raciu continua sa uimeasca lumea terapiei naturiste. Rezultatele analizelor continutului mineralogic efectuate la Institutul de Cercetari si Proiectari Miniere MINESA din Cluj Napoca au evidentiat continutul bogat in, SO2 2.06%, SiO2 49.44%, AI2O2 17.11%, Fe2O2 5.80%, CaO 6.72%, MgO 3.00%, K2O 3.00%, K2O 2.50%, Na2O 0.90%, etc, iar cele realizate de catre Centrul de Sanatate Publica Mures au confirmat puterea terapeutica deosebita si faptul ca utilizarea argilei nu dauneaza organismului uman, si nu prezinta efecte adverse sau contraindicatii. Investigatiile unor specialisti din tara si strainatate incepute inca din 1991 au certificat valoarea ei terapeutica.

In consemnarile sale medicul si cercetatorul bulgar Ivan Iotov, care a alocat o perioada insemnata studierii argilei afirma:

... O valoare cu totul deosebita o are argila untoasa de culoare albastra. Aceasta are acelasi camp de vibratii ca si celulele sanatoase si este capabila sa echilibreze biocampul slabit al omului. Masuratorile facute au aratat ca argila (albastra n.n) are o unda statica cu o lungime de 8 metri, care coincide cu undele celulelor sanatoase din organismul uman. De aceea, nu este daunatoare, nu are contraindicatii, deci este un mijloc terapeutic universal...argila are un camp vibrational energetic penetrant care patrunde profund in organism, distrugand celulele bolnave (care au alta lungime de unda!). Prin vibratia ei argila albastra purifica celulele ajutand la eliminatea substantelor daunatoare care le impiedica functionarea normala.”

Analiza efectuata in 1928 de profesorul Labourde de la Facultatea de farmacie din Strasburg, a permis sa se constate ca argila curativa este sterila, adica lipsita de germeni microbieni. Fie ca e folosita intern, fie ca ia contact exterior cu organismul, argila este usor absorbita si distribuita, “localizeaza” zona afectata, o dezinfecteaza, ajutand apoi la indepartarea bacteriilor si toxinelor.

Modalităţi de folosire a argilei albastre:

1. Administrare internă cu lapte de argilă, pentru detoxifiere şi echilibrare - La un pahar de apă de minim 100 ml sau maxim 250 ml se adaugă o linguriță rasă de argilă și se lasă de seara până dimineața. Dimineața, pe stomacul gol, cu minim 30 de minute înainte de micul dejun, se agită apa cu lingurița pentru a obţine apa argiloasă tulbure, numită şi lapte de argilă. Se bea laptele de argilă, apoi se prepară un nou pahar cu lapte de argilă, în același fel, care se bea cu 30 de minute înainte de masa de prânz, iar la prânz se prepară un nou pahar cu lapte de argilă, care se bea cu 30 de minute înainte de cină ș.a.m.d., timp de minim 21 de zile consecutiv., cu o pauză de șapte zile (după cele 7 zile de pauză se continuă tratamentul cel puțin trei luni de zile, fără pauză).
ATENŢIE! - Dacă suferiţi de un tranzit intestinal defectuos, beţi de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, cu cel puţin 30 de minute înainte de masă, NUMAI apa limpede de pe argilă, câteva zile, lăsând argila pe fundul paharului, ca mai apoi să vă administraţi lapte de argilă.

2. Administrare externă - Pentru anumite afecţiuni, pe lângă administrarea internă este indicat şi un tratament de uz extern care să completeze efectele acesteia. Tratamentul extern constă în cataplasme/împachetări, comprese, măşti cosmetice şi băi de argilă.
* Cataplasmele se obţin prin amestec de argilă cu apă plată sau de izvor, până la obţinerea unei paste de consistenţa smântânii. Ele vor fi acoperite cu bandaj de tifon şi apoi cu celofan pentru a evita contactul direct cu plasticul (acoperirea cu celofan se impune pentru a menţine umiditatea cataplasmei).
Cataplasmele se pot aplica pe zona afectată şi folosind frunze de varză bine frecate în mână sau zdrobite pe un fund de lemn. În grosime de 1, 5-2 cm ele se aplică în aşa fel, încât să depăşească puţin zona afectată şi se menţin 1-2 ore având grijă să nu se usuce (dacă se usucă trebuie udate cu apă plată sau de izvor!)
În funcţie de temperatură cataplasmele pot fi: reci, călduţe sau calde. Cele reci se aplică pe regiunile inflamate sau pe partea de jos a abdomenului, în acest caz reînnoindu-se de îndată ce se încălzesc. Cele clăduţe sau calde se aplică pe regiunea hepatică, pe rinichi, oase şi vezică.
* Compresa constă într-o bucată de pânză care se înmoaie în apa argiloasă şi care se aşează pe zona afectată fără a se stoarce.
* Masca cosmetică (scuzaţi cacofonia!) este special concepută şi, deci, se comercializează ca atare.
* Baia cu apă argiloasă se obţine, în prima zi, prin adăugarea în cada de baie plină cu apă caldă (nu fierbinte) a 2 kg de argilă albastră. După efectuarea băii, se lasă să se decanteze după care se elimină cu un furtun doar apa de pe argilă, apoi în ziua următoare se mai adaugă încă 2 kg de argilă, umplându-se din nou cada cu apă caldă. Astfel în ziua a cincea vom avea 10 kg de argilă în compoziţia băii.
Baia durează 25-30 de minute sau mai mult, timp în care apa se agită pentru a fi mereu tulbure şi se dă pe tot corpul, inclusiv pe cap. cantitatea de apă din cadă trebuie să permită scufundarea totală a corpului în apa argiloasă.

 

AFECTIUNI TRATATE:

 

Afectiuni ale prostatei, Abces, Adenom, Inflamatie.

Argiloterapia costa in aplicarea in zona anal-perineala de cataplasme de argila de 1-2 ori pe zi (cu o durata de pana la 2 ore), precum si introducerea seara a 10-20 ml pasta de argila calduta in rect, care este mentinuta pana dimineata.

Administrare interna: In fiecare dimineata cu 30 minute de micul dejun se va consuma un pahar de apa argiloasa. Durata curei va fi de 21 de zile cu 7 zile de repaus, apoi ciclulse va relua. Dieta este cea recomandata in toate curele cu argila. Alternativ aplicatii cu foi de varza, zdrobite sau cataplasme de foi de varza tocate care vor fi mentinute cateva ore sau de seara pana dimineata.

 

Sinuzita

Argiloterapia vine cu solutii eara efecte secundare si fara durere in tratarea afectiunii.

Administrare interna consta in inspirarea de apa argiloasa (tulbure) calduta, alternativ, pe cate o nara, astupandu-se nara cealalta cu degetul.

Administrare externa se face aplicand cataplasme pe nas, frunte si in zonele unde este resimtita durerea.

Rezultatele incep sa apara dupa 6-7 zile de tratament prin eliminarea colectiei purulente.

 

Ochi lacrimati, conjuctivita, cataracta, blefarita.

Se prepara apa argiloasa din 100 grame argila albastra la 1 litru de apa plata cu care se tamponeaza usor si se pun de 3 ori pe zi comprese pe pleoapa inchisa a ochiului bolnav.

 

Cuperoze, Vaginite, Colpite, Rectite, Parazitoze intestinale.

Se prepara apa argiloasa, cca. 100 grame argila albastra la litrul de apa, cu care se efectueaza spalaturi vaginale si clisme la temperatura corpului sau, in vaginite, colpite si rectite aplicatii locale de pasta de argila cu o durata de 12-24 ore. Durata tratamentului de minim o luna dupa care este recomandata o vizita la medicul specialist, care va constata progresele realizate.

 

Plagi (infectate si cangrenoase), furunculi, Dermatoze, Psoriazis, Eczeme. 

Argiloterapia consta in aplicarea zilnica a cca. 4-6 cataplasme caldute pe zona infectata, mentinute o ora, care pot fi reinnoite la intervale mai scurte in cazul senzatiei de caldura insuportabila. In cazul cangrenelor, la inceputul tratamentului, se constata o aparenta extindere a zonei afectate. Nu va speriati, inseamna ca procesul de eliminare a puroiului, celulelor moarte sau bolnave a inceput! O plaga purulenta tratata cu argila se vindeca cu o rapiditate uimitoare, iar tesuturile se refac.

 

Reglarea tensiunii arteriale.

Argila albastra de Raciu realizeaza o functie deosebit de importanta in reglarea tensiunii arteriale. Continutul mineralogic bogat in magneziu (cca. 3%), fier (oxizi 5.8%), potasiu (2.5%), calciu (oxizd 6.7%), face din argila un ajutor nesperat pentru organismul uman aflat in suferinta. Magneziul influenteaza sistemul nervos, regland transmiterea impulsurilor dea lungul nervilor periferici. Calciul, care se gaseste in proportie de 99% in oase si dinti, favorizeaza transmiterea impulsurilor nervoase in inima, mentinandu-se in acest fel ritmul cardiac, este un participant activ in procesul de coagulare a sangelui cu mentiunea ca are nevoie de vitamina D (calciferol) pentru a putea fi absorbit de intestin si a trece in sange. In cazurile de hipo/hiper-tensiune tratamentul intern dureaza 21 de zile cu repaus 7 zile, care se reia ciclic. Nu se cunoaste modul in care tratamentul cu argila aduce valorile tensiunii la normal si le stabilizeaza. Cert este ca persoanele cu probleme cu tensiune arteriala, care fac tratamente repetate cu argila, nevoia de medicamente scade cu 30-50%.

 

Administrare interna trebuie respectata cu strictete. Astfel se vor consuma cate 3 pahare de apa argiloasa tulbure zilnic , inainte cu 30 de minute de mesele principale. Intre mese se va consuma minim 0.5 l apa limpede de pe argila (suspensie) pe o durata de 2-3 luni pana la cativa ani (in leucemie administrarea interna este recomandata a fi completata cu suc natural de aloe).

Administrare externa consta in cataplasme cu durata de 1-2 ore pe coloana vertebrala a bolnavului (intins pe burta), acoperit apoi cu tifon sau folie subtire de plastic (celofan). Pentru tumori/noduli se vor aplica cataplasme reci, cu durata 1-2 ore, pe zonele afectate (maini, picioare, abdomen). Baile de argila se vor face cu apa calduta timp de 20-25 min., in functie de evolutia bolii, tratamentul poate dura cateva luni sau ani de zile. Este bine ca apa limpede de pe argila sa se consume toata viata.

 

Ficat, Vezica biliara (icter, ciroza, colici hepatice, tumori).

Administrare interna consta in consumul unui pahar de apa argiloasa cu minim 30 minute inaintea meselor principale. Dieta este cea specifica tratamentului cu argila.

Administrarea externa se face prin aplicarea de cataplasme subtiri, reci, pe zonele afectate ce vor fi mentinute 2 ore (daca apare senzatia de frig, stare de disconfosrt sau dureri difuze, durata se va reduce sau se vor face cataplasme caldute). Daca sunt bine suportate cataplasmele se pot pune in straturi mai groase (cca.2cm). Tratamentul dureaza 21-24 zile cu repaus 7 zile, dupa care ciclul se reia pana la vindecarea completa. In functie de statutul bolii sunt necesare 3-6 cicluri.

 

Infectii urinare, Litiaza renala.

In acest caz argiloterapia va seconda tratamentul alopat, proprietatile argilei albastre(bactericid si antitoxic) au actiune de spalare mecanica, dizolva concretiunile de nisip, decongestioneaza mucoasa, creste peristaltismul pieluoretal, dezinfecteaza urina.

Administrare interna: un pahar de apa argiloasa tulbure administrat inaintea meselor principale, timp de 21 de zile cu 7 zile repaus, dupa care ciclul se reia.
Administrarea externa: bai locale caldute cu apa argiloasa de 25-30 minute.

 

Gingivite, afte bucale, paradontoze, dureri de dinti.

Se va bea un pahar de apa argiloasa cu cel putin 30 minute inainte de mese, sau se vor topi lent in gura 2-3 granule argila albastra. Dupa mesele principale se vor face clatiri/galgara cu apa argiloasa, la inceput cu apa de pe argila (primele 3 zile) apoi cu lapte de argila. Pentru persoanele care nu pot face galgara se poate folosi un tampon cu argila care se va aplica timp de 30 minute de 3-4 ori pe zi pe gingia dintelui bolnav. Vor disparea atat durerea cat si inflamatia. Tratamentul cu argila dureaza maxim 21 de zile, dupa care urmeaza o saptamana de repaus. Ciclul se va relua pana la vindecare.

 

Gastro-duodenita,si ulcer gastro-duodenal.

Administrare externa: aplicarea intre mese de cataplasme pe scobitura epigastrica(partea superioara a abdomenului).

Administrarea interna: consta in servirea a unui pahar cu apa argiloasa cu minim o jumatate de ora inaintea meselor principale. Durata curei interne este de 21 de zile, chiar daca vindecarea pare sa apara mai devreme, dupa care 7 zile se va consuma apa limpede de pe argila. Tratamentul se reia pana la vindecarea tuturor afectiunilor. Regimul dietic este cel recomandat de medicul specialist.

 

Durerile articulare, Reumatism articular, Guta

Se va face detoxifierea organismului aplicand tratamentul intern clasica pentru 21zile. Adminsitrarea externa va fi mixta: bai cu apa argiloasa preparata din 1 kg de argila care se dizolva in apa la o temperatura de 37-38 grade celsius in cada de baie, 10-15 sedinte de cel putin 20-25 minute fiecare si impachetari (cataplasme) cu argila pe zonele inflamate. Se recomanda o dietade lunga durata bogata in cruditati, bai de soare, evitarea frigului, umezelii, surmenajului, efectului intelectual intens, traumelor psihice si a nervozitatii.

Odata cu atenuarea manifestarilor se va trece la mobilizarea articulatiilor pentru a se evita anchilozelor, atrofia musculara si osteoporoza de inactivitate.

 

MASCA DE ARGILA ALBASTRA

Procesul care poate fi realizat odata sau de doua ori pe saptamana este simplu, economic si eficace folosind amestecul obtinut din combinatia pudrei de argila cu suc de castraveti, de rosii sau de struguri, in functie de tipul de ten. Aceasta pasta va fi aplicata in strat subtire pe fata, gat piept (decolteu) si va fi pastrata 15-20 minute dupa care se va indeparta cu infuzie calduta de musetel sau galbenele. 

Tratementul  intern cu granule

Este recomandata persoanelor care nu reusesc sa bea apa argiloasa (lapte de argila). Astfel in loc de un pahar de apa argiloasa, se va consuma un pahar de apa plata cu 1(una) granulata la copii si 2-3 granule la adulti. Durata tratamentului este de 21 zile urmata de 7 zile repaus. Compozitia (granule+apa plata) se bea de regula dimineata cu minim 30 minute inainte de micul dejun, iar pentru afectiunile cronice de trei ori pe zi inaintea meselor principale.

Reechilibrarea tranzitului intestinal.

Se recomanda efectuarea unui tratament intern cu granule pe durata a 2-3 luni mai ales daca suferiti de constipatie cronica. Completati tratamentul pe baza de argila cu ceaiuri laxative din plante medicinale.

Drenare  

Atunci cand aveti probleme cu circulatia sanguina, celulita, afectiuni digestive sau hepatice, ganditi-va ca argila albastra reprezinta un mijloc rapid si eficace pentru o reechilibrare delicata a organismului. Aceasta reuseste prin continutul bogat in oligoelemente sa anihileze toxinele din corp reducand riscurile la care ati putea fi expus. Tineti cont de urmatoarele sfaturi: dimineata, pe stomacul gol, beti un pahar de argila sau un pahar de apa plata cu 2-3 granule de Argila Albastra. Dupa una doua saptamani va veti regasi vitalitatea gratie aportului de ologoelemente care regleaza toti parametri corpului dumneavoastra.

Organismul isi indeplineste mai usor functia de eliminare a toxinelor. Aplicati acelasi tratament si pentru oboseala – in acest caz tratamentul cu argila va fi insotit de consumul fructelor bogate in vitamina C.

Urmati tratamentul pe termen lung (3 luni sau mai mult), potrivit necesitatilor dumneavoastra. Este simplu si usor dar mai ales benefic pentru organism.

Remineralizare

Problemele oaselor si durerile de natura inflamatorie se pot ameliora rapid printr-un tratament cu Argila Albastra, care contribuie la vindecarea prin aportul pretios a unor cumuli de mineralecare fixeaza sau fac schimbul cu anumiti ioni prezenti in tesuturile noastre, restabileste cu delicatete raportul calciu/magneziu, care (deseori deficitar la persoanele bolnave), fiind capabila sa atenueze cele mai duverse dureri. Tratamentul intern cu granule asa cum este prezentat el mai sus poate fi repetat de cate ori considerati necesar.

Completati aceast tratament in caz ca este necesar cu cataplasme pe zonele dureroase. Adesea, nasterea unui copil favorizeaza aparitia unei carente de minerale, si provoaca mamei multe inconveniente: caderea parului, unghii care se rup, dinti care se cariaza si se devitalizeaza, oboseala excesiva, etc.

Solutia simpla si naturala este ARGILA ALBASTRA DE RACIU!

 

REACTII SECUNDARE SI PRECAUTII: 

FIIND IN PRINCIPAL UN MULTIMINERAL, ARGILA ALBASTRA DE RACIU NU PREZINTA EFECTE ADVERSE!

Daca totusi pe durata tratamentului resimtiti eventuale reactii neplacute consultati imediat medicul sau argiloterapeutul!

Tratamentul intern cu argila poate fi realizat in cele mai multe cazuri in paralel cu tratamentul medicamentos , dar NU il inlocuieste!

In cazuri rare la inceputul curei, unele persoane pot prezenta o crestere a cantitatii de urina, constipatii, sau o usoara stare de oboseala si nervozitate, situatie care dispare in 2-4zile.

TRATAMENTUL CU ARGILA ESTE CONTRAINDICAT FEMEILOR IN PERIOADA CICLULUI MENSTRUAL, PRECUM SI GRAVIDELOR IN ULTIMELE LUNI DE SARCINA.

In cazul in care insoteste tratamente medicamentoase tratamentul intern cu argila se va efectua dupa minim o ora de la ingerarea medicamentelor.

PE DURATA INTREAGA A ADMINISTRARII INTERNE NU SE VA CONSUMA LAPTE SAU PRODUSE DERIVATE ALE ACESTUIA!

IMPORTANT!

Pentru utilizarea argilei se recomanda folosirea vaselor si ustensilelor din sticla, portelan, lemn sau plastic farmaceutic.

Argila se pastreaza la loc uscat si nu trebuie expusa timp indelungat radiatiilor de camp electromagnetic!

Apa cu care se va combina argila albastra poate fi plata sau minerala naturala necarbonatata (de izvor)!

Pe parcursul curei se va tine un regim alimentar (indicat de medicul curant sau de argiloterapeut) cu grad redus de toxicitate, din care se elimina carnea (cu exceptia celei de pui si peste), grasimile, cafeaua solubila, bauturile alcoolice rafinate, bauturile acidulate, bauturile racoritoare cu coloranti sintetici, condimentele tari sau iuti, etc.

Se vor consuma: legume, fructe, zarzavaturi proaspete, sucuri naturale de legume si fructe(in special din citrice).

*Informațiile oferite sunt exemplificative, se recomandă sfatul medical sau citirea prospectului in intregime pentru detalii complete, deoarece rezultatele pot varia în funcție de mai mulți factori etc

Recomandari: antiinflamator | sistem osos si articulatii | sistem muscular | sistem nervos | afectiuni renale | afectiuni reumatice | detoxifiere | afectiuni dermatologice

Nu uitati: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.

De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.

Mult succes!

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.

Argila Albastra De Raciu Plicuri 5 X 100gr Argila Albastra de Raciu face parte din categoria Pulberi & Pudre din cadrul magazinului online de produse naturiste Vegis.ro.
Livrarea produselor din stocul propriu se face in 24-48h de la plasarea comenzii online sau telefonic. Transportul este gratuit pentru comenzi peste 150.00 de lei.

Despre produsele BIO
Certificarea BIO atesta faptul ca produsele sau ingredientele din compoziția acestora provin din agricultura ecologica. ”Agricultura ecologica” sau AE promoveaza metode sustenabile si practici agricole in armonie cu natura, ce au ca scop protejarea mediului inconjurator si protejarea sanatatii publice. Termenul BIO este echivalent cu ”ecologic”, denumiri folosite in spatiul european, precum si cu termenul ”organic”, folosit in Anglia, Canada si SUA.