Super Complex B 30Cps QUANTUM PHARM

4,86 | 7 comentarii

  • Producator:
  • Greutate: 30 comprimate
  • TVA Inclus
  • Cod: QUA10440

12,30 lei

20,50 lei

Castigi 1 puncte de fidelitate. detalii

In stoc

-
buc
+

Promotie valabila pana la 21.04.2024 in limita stocului disponibil. Vezi toate promotiile.


Cost livrare curier: 14,90 lei . Livrare GRATUITA in tara pentru comenzile peste 150 lei.


Cost livrare lockere: 9,90 lei.
Sameday Easybox Fan Courier Fanbox
b-22373
b-22441
Economisesti 28,69 lei
32,79 lei 61,49 lei

Super Complex B 30Cps de la QUANTUM PHARM - Detalii produs

SUPERCOMPLEX B

Complexul de vitamine B este esential pentru pastrarea nealterata a functiilor creierului, a presiunii arteriale, asigura productia de energie si neutralizeaza homocisteina din organism. Homocisteina rezulta din procesele metabolice si este un intermediar deosebit de toxic alterand sistemul circulator si inima. Nivelul lui ridicat este direct asociat cu lipsa vitaminelor B din organism.

Vitaminele din aceasta clasa sunt solubile in apa si se elimina foarte usor, iar organismul uman nu are capacitatea de a le sintetiza, astfel suplimentarea dietei zilnice cu o capsula de Super Complex-B este utila pentru mentinerea sanatatii.

Mod de administrare:
Se recomanda consumul de 1 capsula/zi, cu un pahar de lichid (apa minerala, suc de fructe), de preferinta pe stomacul gol, intre mesele principale.

Contine:

Vitamina PP (Vitamina B3, acid nicotinic) 60.00 mb/cps

Acid pantotenic (Vitamina B5, pantotenat de calciu) 30.00 mg/cps

Vitamina B6 (piridoxina, clorhidrat) 6.00 mg/cps

Vitamina B2 (riboflavina) 5.10 mg/cps

Vitamina B1 (tiamina, clorhidrat) 4.80 mg/cps

Acid folic (Vitamina B9) 1.20 mg/cps 

Vitamina B12 (cobalamina) 6.00 mcg/cps

alte ingrediente: maltodextrina, gelatina.


Vitamina B1 - TIAMINA
Este cunoscuta si ca "vitamina bunei dispozitii", deoarece are efecte binefacatoare asupra sistemului nervos si a starii psihice. Vitamina mai este cunoscuta si sub denumirea de "vitamina performantei intelectuale", deoarece asigura cresterea randamentului intelectual. Vitamina B1 are un rol important in metabolismul glucidelor si este absolut necesara pentru functionarea normala a musculaturii si a sistemului nervos. Aceasta vitamina aduce o contributie importanta si la mentinerea tonusului musculaturii netede.


Are functie de coenzima intervenind in numeroase reactii biochimice importante, in metabolismul glucidic. Diminueaza durerea resimtita (adjuvant in tratarea zonei zoster). Este implicata in procesele de conducere axonala si in transmiterea neuromusculara.
Carentele de vitamina B1 antreneaza oboseala, pierderea apetitului si a greutatii corporale si pot duce la polinevrita, boli cardiace si digestive, reversibile, prin administrarea de vitamina B1.

VITAMINA B2 - RIBOFLAVINA
Are rol in oxidoreducerea celulara. Cointeresata in integritatea pielii, fanerelor (par, unghii), mucoaselor, in acuitatea vederii (se gaseste in celulele fotosensibile din retina). Toate actiunile care suprasolicita organismul, precum si dezvoltarea fizica, au nevoie de un aport suplimentar de vitamina B2 (sarcina, alaptare). De asemenea, vitamina B2 are un rol determinant in procesul de fixare a fierului in hemoglobina, in sinteza proteinelor, precum si in catabolismul lipidelor si a glucidelor.


Lipsa vitaminei B2 produce tulburari de crestere si dezvoltare si favorizeaza aparitia unor boli dermatologice. Aportul insuficient determina reducerea biosintezei proteinelor. Necesarul de vitamina B2 este mai crescut la sportivi si in situatiile de stres.

VITAMINA B3- PP SAU NIACINA

Este o vitamina esentiala pentru respiratia tisulara. Este componenta de baza a enzimelor implicate in metabolismul glucidelor, lipidelor si proteinelor si in oxidatia biologica (oxidoreducere). Este indispensabila functionarii normale a aparatului digestiv, a sistemului nervos, mentinerii integritatii tegumentelor si mucoaselor, precum si sintezei normale a unor hormoni. Este folosita in scop medicamentos.

Carenta determina aparitia pelagrei (cei trei D: dermatita, dementa, diaree). Vitamina B3 are si rolul de a preveni numeroase dermatoze. Are un efect calmant al migrenelor, imbunatateste circulatia sangvina, scade tensiunea arteriala, precum si concentratia colesterolului si a trigliceridelor. Amelioreaza durerile ulceroase si combate halena (mirosul neplacut al gurii).

VITAMINA B5- ACIDUL PANTOTENIC

In organism acidul pantotenic este inclus in coenzima A ce intervine in metabolismul glucidelor, compusilor lipidici, proteinelor si la generarea energiei necesare proceselor fiziologice. Are un rol important in desfasurarea multor reactii enzimatice. Este important in asigurarea troficitatii cutanate si mucoase.

Carenta determina tulburari neurologice (parestezii ale extremitatilor, mialgii, cefalee, oboseala, tulburari de somn) si tulburari digestive (greata, voma, flatulenta). Favorizeaza mentinerea structurii si functiei normale a pielii si stimuleaza pozitiv cresterea si pigmentarea parului. Este indispensabila functionarii normale a glandelor suprarenale.

VITAMINA B6 - PIRIDOXINA

Intervine in metabolismul intermediar si in special la nivelul sistemului nervos. Are un rol foarte important in buna functionare a sistemului nervos si imunitar lipsa ei la copii duce la convulsii, iar la adult la astenie, nervozitate, insomnii, pierderea in greutate, tulburari neurologice, glosita, depresii, anemie, irascibilitate, polinevrita.

De asemenea, lipsa ei mai determina dermatita seboreica. Exista deficite genetice caracterizate printr-o afinitate scazuta fata de formele metabolizate ale vitaminei B6 ceea ce face ca aportul alimentar de vitamina B6 sa fie insuficient si determina aparitia unor sindroame de deficit vitaminic: cistationurie (insotita de tulburari mintale), anemie hipocroma, macrocitara cu hipersideremie si hemosideroza, convulsii generalizate la sugari. Exista medicamente care, administrate timp indelungat, datorita antagonizarii vitaminei B6 pot fi cauze de tulburari neurologice (izoniazida, cicloserina, hidralazinele, penicilamina). Contraceptivele hormonale orale pot provoca de asemenea fenomene de hipovitaminoza B6, de obicei minore.

Este necesara pentru asimilarea magneziului si in procesul intern de producere al acidului clorhidric necesar digestiei. Intervine in metabolismul aminoacizilor. Cisteina prin autocondensare formeaza cistina (un aminoacid). Cisteina este gasita la om intr-o cantitate bine definita. Nivelul constant de cisteina se mentine prin franarea cresterii lui peste un anumit prag, fapt realizat de vitamina B6, de acidul folic si de vitamina B12. Persoanele la care nivelul de cisteina creste prezinta un risc triplu de infarct decat cele la care nivelul este normal. Vitamina B6 are rol in absorbtia intestinala a vitaminelor B. De asemenea incetineste evolutia osteoporozei fiind necesara, alaturi de calciu si vitamina D3. Scaderea aportului de vitamina B6 determina scaderea impresionanta a limfocitelor si a catorva interleukine.

Vitamina B6 este deci necesara pentru mentinerea functionalitatii optime a sistemului imunitar. Vitamina B6, prin faptul ca activeaza unele enzime, are multiple roluri. Participa la metabolismul aminoacizilor, a acizilor grasi esential si al fierului. Se gaseste in drojdie, ficat si carne. Este absolut indispensabila formarii anticorpilor si a hematiilor (globulelor rosii). Deoarece are un rol important in metabolismul aminoacizilor, necesitatea utilizarii este in raport direct cu cantitatea de proteine consumate. Aportul crescut de proteine si un efort fizic sustinut si intens maresc considerabil necesarul de vitamina B6 al organismului.

Lipsa acestei vitamine afecteaza structura si functionarea normala a tesutului muscular. Este necesara pentru fixarea vitaminei B12. Actioneaza ca un slab diuretic natural.

Vitamina B12 - CIANCOBALAMINA

Vitamina B12 constituie cel mai puternic factor antianemic cunoscut pana in prezent.
Astfel, dintre proprietatile ei, enumeram urmatoarele:
participa activ la metabolismul proteinelor, lipidelor si glucidelor;
contribuie la functionarea normala a celulelor, in special a celor din maduva osoasa ;
are rol benefic asupra sistemului nervos si a traiectului gastrointestinal;
actioneaza in mod esential in formarea globulelor rosii la nivelul oaselor, in sinteza proteinelor care participa la edificarea diferitelor tesuturi, precum si in sinteza nucleoproteinelor etc.

Vitamina B12 este ideala pentru crestere. Insuficienta ei in alimentatie duce la instalarea unor grave anemii (anemia pernicioasa, manifestata prin anemie generala si tulburari nervoase deosebit de grave). In plus, aceasta vitamina are un rol important si in protejarea celulelor hepatice, datorita proprietatii ei de a impiedica depunerea grasimilor in ficat. Se afirma despre cobalamina ca ar fi destul de eficienta si in bolile precanceroase, si in cele canceroase.

Vitamina B12 e solubila in apa, stabila la caldura (suporta temperaturi de pana la 120°C), fiind insa inactivata de lumina, ca si de excesul de vitamina C, de alcool si de somnifere. Eficacitatea ei sporeste prin asociere cu vitaminele B6, B9, C, colina, inozitol, precum si in prezenta potasiului.
Necesarul zilnic de vitamina B12 este de 2-2,5. mcg pentru adulti, ceva mai mare pentru copii, si de 2,2-2,6 (3) pentru femeile aflate in perioada de sarcina si de alaptare. Trebuie remarcat si aspectul ca regimurile vegetariene stricte pot provoca hipovitaminoze B12, motiv pentru care astfel de regimuri alimentare trebuie evitate, indeosebi la copii. Vitamina B12 este indicata in anemii de orice fel, in nevralgii, dureri reumatismale, oboseala fizica si intelectuala, colite, alergii, iritabilitate, depresii, insomnii, alcoolism, reflexe lente, dificultati de comunicare si de vorbire, anorexie etc. Aceasta vitamina este recomandata celor afectati de ateroscleroza.

VITAMINA B9 - ACID FOLIC

Acidul folic este una din vitaminele cele mai multilaterale şi importante ale organismului. Este foarte important în metabolismul celulelor ce alcătuie moleculele lanţurilor ADN. Acidul folic în zilele nostre este cunoscut mai ales datorită rolului vital cunoscut în timpul sarcinii: dacă organismul mamei dispune de cantitatea necesară de acid folic, acesta poate să asigure în mare măsură prevenirea diferitelor anomalii de naştere. În afara de aceasta este indispensabil în reproducerea celulelor, respectiv în sinteza ADN, ARN şi a proteinelor. Este foarte important în producerea şi reproducerea hemoglobinei (proteine ce transportă oxigen în globulele roşii). În circulaţia sângelui ajută la învingerea hemocisteinei, astfel ajută la prevenirea arteriosclerozei. Dacă organismul nu primeşte suficientă vitamină B9 scade numărul de globule albe, respectiv pot să apară perturbaţii în asimilarea fierului şi a vitaminei B12. Simptomatic poate să apară inflamaţia limbii, sau diferite neregularităţi ale stomacului şi al intestinului.

Tara de origine: Romania.

Recomandari: stres | colesterol | sistem muscular | tulburari hormonale | sistem nervos | anemie | afectiuni reumatice | sistem digestiv | sistem circulator

Super Complex B 30Cps de la QUANTUM PHARM - Alege Produsul Preferat de la Vegis.ro

Nu uitati: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.

De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.

Mult succes!
Opiniile clientilor despre produs (7 comentarii)
Opiniile clientilor despre produsul Super Complex B 30Cps de la QUANTUM PHARM

Rating general: 4.86
Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.
Alex

Scor: 5/5 | acum 1 luna
Achizitie verificata

Pro: Bun

Pirvu

Scor: 5/5 | acum 3 luni
Achizitie verificata

Pro: Super produs,mie îmi este vital ,voi cumpăra în continuare . Cu mulțumiri!

Krisztina

Scor: 5/5 | acum 2 ani
Achizitie verificata

Pro: Foarte bună, după o săptămână de utilizare am poftă mai bună de mâncare, energie mai mare

omut

Scor: 5/5 | acum 4 ani
Achizitie verificata

Pro: este eficient pentru intarirea imunitati

Popmonica

Scor: 5/5 | acum 4 ani

Pro: Vă mulțumesc pentru că existați

Ela

Scor: 4/5 | acum 4 ani
Achizitie verificata

Pro: Energie ... ! :x

Lupaș

Scor: 5/5 | acum 4 ani
Achizitie verificata

Super Complex B 30Cps QUANTUM PHARM face parte din categoria Capsule, Comprimate din cadrul magazinului online de produse naturiste Vegis.ro.
Livrarea produselor din stocul propriu se face in 24-48h de la plasarea comenzii online sau telefonic. Transportul este gratuit pentru comenzi peste 150.00 de lei.

Despre produsele BIO
Certificarea BIO atesta faptul ca produsele sau ingredientele din compoziția acestora provin din agricultura ecologica. ”Agricultura ecologica” sau AE promoveaza metode sustenabile si practici agricole in armonie cu natura, ce au ca scop protejarea mediului inconjurator si protejarea sanatatii publice. Termenul BIO este echivalent cu ”ecologic”, denumiri folosite in spatiul european, precum si cu termenul ”organic”, folosit in Anglia, Canada si SUA.