Laxo Complex Ecologic/Bio 90cps NERA


 • Producator:
 • Prezentare: 90cps
 • Ambalaj: sticla
 • TVA 5% Inclus
 • Cod: NER28219

50,90 lei

Castigi 5 puncte de fidelitate. detalii

In stoc furnizor

-
buc
+

Cost livrare: 14,90 lei . LIVRARE GRATUITA in tara pentru comenzile de peste 150,00 lei

b-4485

Descriere Laxo Complex Ecologic/Bio 90cps de la NERA

Cum acționează?

 • Stimulează peristaltismul intestinal, favorizând o evacuare uşoară.

Pentru ce se recomandă?

 • Constipaţie
 • Colici și spasme abdominale
 • Cure de detoxifiere

Ce ingrediente conține?

Pulbere din 6 plante: părți aeriene de Păpădie (Taraxacum officinale), părți aeriene de Senna (Cassia angustifolia), părți aeriene de Cicoare (Cichorium intybus), părți aeriene de Șovârv (Origanum vulgare), părți aeriene de Turiță-mare (Agrimonia eupatoria), inflorescențe de Soc (Sambucus nigra) - în proporţii egale.
*-  toate inrgedientele provin din agricultura ecologica RO-ECO-007

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Păpădia are multiple recomandări în medicina tradiţională românească: tonic amar şi general, diuretic depurativ (cu eliminare masivă de colesterol), eupeptic,  hipocolesterolemiant, decongestiv, normalizează circulaţia sangvină, tonifiant al pielii etc.

Ea se utilizează ca adjuvant în boli ce implică un dezechilibru glandular: obezitate, afecţiuni hepato-biliare (măreşte secreţia biliară, combate constipaţia survenită în urma unor disfuncţii hepatice), în dispepsii, în afecţiuni gastro-intestinale, în balonări și flatulenţă.

Prin diureza pe care o produce, ajută la eliminarea toxinelor din organism şi, indirect, în eczeme şi alte boli de piele, în gută, reumatism şi ateroscleroză.

Frunzele şi rădăcinile de Păpădie conţin lactene triterpenice (endesmanolide şi germacranotide); triterpene (beta-amarină, taraxol şi taraxerol); hidraţi de carbon (inulină 2% primăvara şi 40% toamna); carotenoide în special luteină; acid gras miristic; flavonoide (apigenină şi luteolină); acizi fenolici, cafeic şi clorogenic, fitosteroli: sitosterol, stigmasterol şi taraxasterol; zaharuri, între care fructoză cca. 18% primăvara; vitamina A până la 14 000 U.I. la 100g plantă; colină, mucilagii, pectine şi săruri minerale, în special potasiu (1,8 - 4,5%), azot, calciu, fosfaţi şi vitaminele B, C şi D – vitamina C este în cantităţi mari primăvara, înainte de formarea tulpinii florifere.

Frunzele proaspete de primăvară, remineralizante şi detoxifiante, se folosesc în salate sau preparate culinare. În uz extern se recomandă în celulită, varice, ten iritat, înroşit, cu pete, pistrui.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei din rădăcină de Păpădie: 

Afecțiuni hepatice: Pulberea de Păpădie tratează aceste afecțiuni dacă se administrează o jumătate de linguriță rasă (cca 2 grame) de pulbere, de 2-3 ori pe zi, pe nemân­cate. Plan­ta se ține sub limbă vreme de câteva secunde, du­pă care se înghite cu apă. Cura durează 90 de zile și are efecte puternice contra hepatitei virale și al­cooli­ce, unde face adevărate minuni.

Restabilirea func­țiilor ficatului: Păpădia previne procesul de fibrozare (adică evoluția spre ciroză) provocat de atacul virușilor sau al substanțelor toxice. De asemenea, această plantă combate senzația de oboseală, precum și colorarea în galben a tegumentelor (icterul), spe­cifică suferinzilor de hepatită. În cazul steatozei hepa­tice, cunoscută și ca ficat gras, administrarea de pul­bere se face vreme de 30-60 de zile, timp necesar pen­tru detoxifierea și tonifierea ficatului.

Boli cardiovasculare: Se administrează pulberea de Păpădie, câte o jumă­tate de linguriță, luată de 3-4 ori pe zi. Cura durează 90 de zile și are un efect foarte rapid asupra tensiunii arteriale, pe care o va scădea treptat și pe care o va stabiliza după doar 1-2 săptămâni de la începerea tratamentului.

Senna  are proprietăţi detoxifiante, purificatoare, vermifuge la nivel intestinal, laxative şi purgative. Indicaţia sa principală este în caz de constipaţie (acută sau cronică), unde acţionează prin stimularea directă a peristaltismului intestinal, iritarea mucoasei intestinale şi diminuarea consistenţei scaunelor (prin scăderea absorbţiei apei şi electroliţilor şi stimularea eliminării sodiului şi apei în lumenul intestinal). De asemenea, Senna se administrează pentru stimularea vezicii biliare, în parazitoze intestinale, fiind indicată și în curele de slăbire.

Pulbere de Senna se administrează pe perioade limitate (7-10 zile), în dozele recomandate (max. jumătate de linguriță, o dată pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă).

Dozele mai mari pot provoca colici abdominale intense, însoţite de diaree apoasă, greaţă și vărsături. Administrarea prelungită poate crea dependenţă, pierderi de minerale (potasiu), cu tulburări de ritm cardiac, hematurie (urinare cu sânge).

Senna este contraindicată persoanelor care sufera de boli inflamatorii de colon, dizenterie severă, obstrucție intestinală, colită ulcerativă, apendicită sau boala Crohn.

Cicoarea este o plantă cu excelente proprietăţi terapeutice, cunoscută încă din Antichitate. Vechii egipteni o foloseau sub formă de „fiertură”, pentru a trata bolile de ficat și pentru dezintoxicarea organismului. În Franţa, în timpul lui Napoleon, Cicoarea era folosită frecvent ca înlocuitor al cafelei. E vorba de pulberea din rădăcină de Cicoare. Frunzele şi florile acestei plante se utilizează în scopuri medicinale sau culinare (mai ales la prepararea salatelor). În medicina noastră tradiţională este recomandată a se consuma primăvara, pentru înnoirea sângelui.

Compuşii chimici ai Cicoarei - inulina, cicorina, colina, taninul, acidul cicoric, protide, minerale şi vitamine – se găsesc în concentraţii mari mai ales în rădăcină. Cercetările arată că inulina din Cicoare reduce mult riscul de apariţie al cancerului intestinal. Taninul are proprietăţi astringente, dezinfectante, detoxifiante şi uşor antibiotice. Cicoarea stimulează, de asemenea, funcţia hepatică şi ajută la absorbţia calciului şi a altor minerale în organism. Datorită tuturor acestor efecte, ea este indicată în afecţiuni precum: hepatite, septicemii, enterocolite, paraziţi intestinali sau hemoroizi.

În timpul tratamentului cu Cicoare glucoza se metabolizează mai repede, excesul acumulându-se în ficat, sub forma de glicogen. Acest fapt reduce substanţial riscul apariţiei diabetului sau aterosclerozei.

Precum cafeaua, Cicoarea stimulează sistemul nervos, ajutând în primul rând la creşterea puterii de concentrare. Este recomandată în stările de somnolenţă sau în astenie.

Cicoarea stimulează, dar şi inhibă, pofta de mâncare. Tandemul de acţiune tonic - aperitiv - anorexigen poate fi valorificat, într-un sens sau în altul, în funcţie de  metoda de administrare. Dacă se apelează la preparate pe bază de Cicoare înainte de mese, atunci apetitul va creşte, iar dacă aceste preparate se iau în timpul meselor, efectul va fi contrar (va diminua apetitul). De aceea Cicoarea se dovedeşte utilă atât în cazul în care se constată că pofta de mâncare este scăzută, cât şi atunci când apetitul este exagerat. Acţiunea anorexigenă a preparatelor obţinute din  rădăcina de Cicoare este superioară extractelor obţinute din părţile aeriene ale plantei. Prin faptul că sunt anorexigene şi laxative, rădăcinile de Cicoare sunt indicate în obezitate.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Cicoare:

Răcelile și alte infecții - se tine o cura cu Cicoare, din care se ia cate o lingurita de pulbere, de trei ori pe zi, vreme de minimum 30 de zile. În paralel, se consumă iaurturi naturale (nu cu lapte praf, gelatină și alte adaosuri) care contin culturi de Bifidus si Acidophillus. Administrarea Cicoarei favorizează dezvoltarea în intestin a așa-numitelor bacterii prietenoase care, între altele, îmbunătășesc producția de celule ale sistemului imunitar și le activează pe cele existente. Ca atare, administrând această plantă medicinală, organismul devine mai rezistent la infectii, prin intarirea sistemului imunitar.

Boala canceroasă - se țin cure cu rădăcina de Cicoare, administrată sub forma de pulbere, câte o linguriță de 2-3 ori pe zi. Un studiu pe animale a arătat ca administrarea rădăcinii de Cicoare a redus incidenta diferitelor tipuri de tumori, iar atunci când boala canceroasa era deja instalată, Cicoarea a încetinit creșterea tumorilor si aparitia metastazelor. De asemenea, administrarea de cicoare ajuta bolnavii de cancer sa se hraneasca (reda apetitul alimentar) si stimuleaza funcția de eliminare.

Dispepsie, digestie dificilă - rădăcina de Cicoare contine principii active care sporesc secretia de bila si de sucuri gastrice, îmbunătățind digestia și eliminând probleme cum ar fi balonarea, inapetenta, atonia gastrică. Rădăcina de Cicoare se administrează sub forma de pulbere, din care se ia, cu un sfert de ora înainte de fiecare masă, câte o jumătate de linguriță.

Constipație - zaharurile nedigerabile din radacina de cicoare stimuleaza formarea de bacterii prietenoase de tip bifidus in colon, creste biomasa fecalelor si continutul lor de apa, stimuleaza peristaltismul intestinal, imbunatatind eliminarea. Se administreaza pulberea, câte 2 lingurițe pe zi, dimineata si seara. Un tratament durează trei săptămâni și se poate relua la nevoie dupa cinci zile de pauză.

*Persoanele cu pietre la rinichi nu vor consuma în cantităţi mari Cicoare pentru că rădăcina are un conţinut ridicat de oxalaţi. 

Oregano sau Șovârvul este una din plantele mult utilizate în medicina noastră tradiţională, binecunoscută pentru aroma sa și proprietățile antiseptice puternice. Ea este utilizată sub formă de ceai sau pulbere, în infecții digestive și respiratorii, în anaciditate şi hipoaciditate, bronşite şi tuse spastică sau convulsivă, faringite acute şi cronice, rinofaringite, colici renale și enterite.

Datorită numeroaselor componente din uleiul esenţial pe care-l conţine, are acţiune antispastică asupra musculaturii netede şi sedativă asupra SNC, în special asupra centrilor respiratori. Tot datorită uleiului esenţial, are proprietăţi antiseptice, distrugând bacteriile patogene de pe tegumente şi mucoase. Substanţele amare şi taninurile pe care le conține acţionează ca tonic-amar în anorexii, ca astringent în diaree şi carminativ.

Pulberea din Oregano se obține prin măcinarea părții aeriene a plantei și este utilă în afecțiunile tubului digestiv (gură, esofag, faringe). Un vârf de cuțit de pulbere de Oregano se ține sub limbă timp de 10 minute, apoi se înghite cu puțină apă.

În cazul guturaiului, se inhalează pulberea obținută din flori și frunze uscate, cernute printr-o sită fină.

Turiţa mare, cunoscută și sub denumirea de ,,leușteanul muntelui”, stimulează contracţia vezicii biliare şi lizează (topeşte) calculii biliari și renali. Datorită taninurilor, ea are proprietăţi astringente, antidiareice, recomandându-se astfel în calculoză biliară, diaree, în unele stări alergice, în afecţiunile cronice stomacale, în plăgi și contuzii, înțepături de insecte. Totodată, e un bun fortifiant cardiac și un regenerator vascular.

Alte recomandări:

 • Ca adjuvant în inflamațiile gâtului și gurii (anghina, faringita, gingivită, stomatita ulceroasă), cord mărit, emfizem pulmonar, colecistopatii cronice, congestii hepatice, hipoaciditate gastrică, diateză urică (tendința de a depune acid uric), reumatism cronic articular și muscular, urticarie, ulcer varicos, diaree, afecțiuni splenice;
 • Un sprijin în tulburările digestive și splenice, pentru afecțiuni renale și vezicale;
 • Afectiunile hepatice: un vârf de cuțit de pulbere de Turiță - mare drenează ficatul și ajută la regenerarea sa.

Socul este apreciat ca remediu natural datorită proprietăţilor terapeutice ale tuturor părţilor componente ale acestui arbust: frunzele (acţiune laxativă), florile (diuretice, sudorifice), fructele (vitaminizante, antinevralgice), scoarţa (foarte bogată în substanțe diuretice). Această plantă este un remediu demonstrat împotriva febrei și în tratamentul gripelor și răcelilor. Prin diureza pe care o produc, se recomandă şi în reumatism, boli de rinichi şi de vezică. De asemenea au şi proprietăţi galactogoge (sporesc cantitatea de lapte la mamele care alăptează) şi antinevralgice. Având proprietăţi laxative şi ajutând la eliminarea apei din ţesuturi, inhibând apetitul alimentar (pe termen lung), se foloseşte și ca medicament natural în obezitate. Pentru aceleaşi motive se recomandă în constipaţiile de natură nervoasă.

Extern, preparatele pe bază de Soc sunt utilizate în arsuri, erizipel, abcese şi furuncule (având proprietatea de a fluidifica puroiul şi de a calma durerile), contuzii, hemoroizi – sub formă de spălături locale, cataplasme, inhalaţii, gargarisme, tamponări.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de flori de Soc:

Bronşită şi sinuzită: Se adminis­trează de 4 ori pe zi, câte 1linguriţă rasă de pulbere de Soc, pe stomacul gol. Se ţin cure de 14 zile, cu o săptămână de pauză. Ea reduce inflamaţia căilor respi­ra­torii, ajută la eliminarea secreţiilor în exces şi stimu­lează local capacitatea naturală de apărare a organis­mului împotriva infecţiei. De asemenea, florile de soc previn şi combat excesul de mucus din organism, mai ales de pe căile respiratorii.

Rinită, faringită, laringită și bronșită: Florile de Soc sunt un ajutor de încredere în combaterea infecției cu viruși gripali din grupele A sau B. Se iau câte 1 linguriță de pulbere pe zi, în câte 4 doze, iar cel mai bun moment pentru administrarea Socului este debutul infecției, când apar primele simptome: usturime în gât, senzație de iritație nazală, ușoare dureri de cap. Tratamentul amplifică rapid răspunsul sistemului imunitar la agresiunea virușilor, combate inflamația mucoaselor, reduce migrenele și durerile musculare, amplifică tonusul psihic.

Tulburările nervoase induse de medicația psihotropă: Administrate în paralel cu medicamente ce au acțiune sedativă asupra sistemului nervos central, cum ar fi fenobarbitalul sau morfina, florile de Soc reduc spectaculos efectul acestora. În plus, ele au și capacitatea de a reduce dependența de anumite sedative de sinteză. Se ia câte o linguriță (3-5 grame) de pulbere din flori de Soc de trei ori pe zi. O cură durează maximum o lună și jumătate, apoi se face o pauză de trei săptămâni.

Constipație, digestie dificilă - Se administrează pulberea de flori de Soc, câte 1 linguriță, cu 10 minute înainte de masă. Florile de Soc sunt de mare ajutor mai ales persoanelor sedentare, cu probleme de digestie. Ele stimulează peristaltismul digestiv în general, și pe cel intestinal - în special, și combat atonia digestivă.

Mod de utilizare:

Intern: câte 1 capsulă de 3 ori pe zi, în cure de 4 săptămâni, cu jumătate de oră înainte sau după masă.

A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.

A se păstra bine închis, ferit de umiditate şi căldură excesivă.

Produsul nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

A nu se depăşi doza zilnică recomandată.

Mod de prezentare: 90 de capsule, în flacoane din sticlă violet, de 150 ml, cu sigiliu.

Tara de origine: Romania

Recomandari: sistem digestiv

Nu uitati: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.

De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.

Mult succes!

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.

Laxo Complex Ecologic/Bio 90cps NERA face parte din categoria Capsule, Comprimate din cadrul magazinului online de produse naturiste Vegis.ro.
Livrarea produselor din stocul propriu se face in 24-48h de la plasarea comenzii online sau telefonic. Transportul este gratuit pentru comenzi peste 150.00 de lei.

Despre produsele BIO
Certificarea BIO atesta faptul ca produsele sau ingredientele din compoziția acestora provin din agricultura ecologica. ”Agricultura ecologica” sau AE promoveaza metode sustenabile si practici agricole in armonie cu natura, ce au ca scop protejarea mediului inconjurator si protejarea sanatatii publice. Termenul BIO este echivalent cu ”ecologic”, denumiri folosite in spatiul european, precum si cu termenul ”organic”, folosit in Anglia, Canada si SUA.