Glicemo - Complex Ecologic/Bio 90cps NERA

5,00 | 2 comentarii

  • Producator:
  • Prezentare: 90cps
  • TVA 5% Inclus
  • Cod: NER28216

50,90 lei

Castigi 5 puncte de fidelitate. detalii

In stoc limitat

-
buc
+

Cost livrare: 14,90 lei . LIVRARE GRATUITA in tara pentru comenzile de peste 150,00 lei

b-4485

Descriere Glicemo - Complex Ecologic/Bio 90cps de la NERA

Cum acționează?

Contribuie la menţinerea unui nivel normal de glucide în sânge.
Pentru ce se recomandă?

Diabet zaharat

Ce ingrediente conține?

Pulbere din 6 plante: Frunze și fructe de Afin (Vaccinium myrtillus), părți aeriene de Urzică (Urtica dioica), frunze de Dud (Morus sp.), frunze de Nuc (Juglans regia), părți aeriene de Salvie (Salvia officinalis), teci de Fasole (Phaseolus vulgaris) - în proporţii egale.

*- Toate ingredientele provin din agricultura ecologica RO-ECO-007

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Afinul este un arbust cu flori alb-verzui sau roşiatice, cu fructe negre, dulci-acrişoare şi comestibile. Creşte pe păşuni de munte, în păduri montane rărite, în tufişuri de jneapăn şi ienupăr, pe pajişti montane şi subalpine, mai ales pe versanţii umbriţi şi umezi. Valenţe terapeutice au frunzele (Folium Myrtilli) şi fructele acestuia (Fructus Myrtilli).

Frunzele de Afin conţin 10% tanin, acid chinic, ericolină, cantităţi mici de arbutozid, derivaţi flavonici (quercetină liberă şi sub formă glicozidată) etc.

Compoziţia complexă şi, în special, taninul din frunzele de afin conferă acestora proprietăţi astringente, folosindu-se în diaree. Proprietatea de a scădea nivelul zahărului din sânge se datorează mirtilinei, numită şi insulină vegetală. Pentru a le spori eficacitatea terapeutică în diabetul zaharat, frunzele de afin se pot asocia cu teci de fasole şi frunze de dud.

În medicina noastră tradiţională frunzele, cât şi fructele de Afin, se recomandă în enterocolite, infecţii urinare, uremie, gută şi reumatism, diabet.

 Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Afin (frunze și fructe):

Pulberea de Afin acționează ca antioxidant puternic, asigurând întinerirea organismului. Ea întărește țesuturile, îmbunătățește vederea, fiind de folos în combaterea degenerescenței maculare și a cataractei. Ea susține și consolidează structura colagenului, inhibă și stopează tumorile canceroase, îmbunătățește funcția cognitivă și memoria și contribuie, în plus, la reducerea stării de anxietate și stres. Pulberea de Afin ameliorează sănătatea inimii și previne accidentele vasculare. Ea  păstrează flexibilitatea vaselor de sânge, are efect diuretic și antiseptic asupra tractului digestiv și urinar și ajută la menţinerea unui nivel normal de insulină în sânge. Pentru afecțiunile enumerate mai sus, se administrează astfel: câte 1 linguriță plină de 3 ori pe zi, înainte cu 10-15 minute de mesele principale. E recomandabil să se țină sub limbă 10 minute, amestecându-se bine cu salivă şi puțină apă, înghițindu-se apoi cu un pahar de  apă.

Tulburări de memorie – Pigmenții care dau culoarea albastră-închis afinelor sunt un excelent stimulent al memoriei.  Se administrează 15 grame de pulbere de Afin zilnic, în cure de 40-60 de zile. Când avem la îndemână fructe proaspete, vom consuma minimum 200 de grame pe zi.

Oboseală oculară, scăderea acuității vizuale - Se poate consuma câte 15-20 de grame din această pulbere pe zi, în cure de măcar șase săptămâni. Aceiași pigmenți din afine care îmbunătățesc memoria ajută și la menținerea acuității vizuale. În plus, ei protejează ochii de o mulțime de alte neplăceri, cum ar fi cataracta sau glaucomul. Studiile realizate pe piloții militari din Marea Britanie au arătat că administrarea afinelor mărește și acuitatea vederii pe timp de noapte.

 Urzica este bogată în clorofilă şi săruri minerale, îndeosebi fier, magneziu, calciu, potasiu şi siliciu; conţine o mare cantitate de vitamina C (de 200 de ori mai mult decât în mere), precum şi alte vitamine importante cum ar fi vitamina K (cu acţiune antihemoragica), PP, complexul B şi provitamina A (beta-caroten).

Preparatele pe bază de Urzică se recomandă ca adjuvanţi în bronşite, avitaminoze, afecţiuni renale, reumatism, gută, diabet, hemoragii. Combinaţia calciu şi siliciu organic existentă în Urzică încetineşte sau chiar reduce rahitismul şi osteoporoza.

Urzicile au proprietăţi antianemice, energizante, vitaminizante, mineralizante, depurative (în curăţarea sângelui de toxine), de activare a circulaţiei sângelui, vasoconstrictoare şi fluidizante al sângelui, antirahitice, antireumatismale, hepatoprotectoare, antimicro-biene, gastrosecretoare, antidiareice, antihemoragice, diuretice, antialergice.

Atenționări: Preparatele din Urzică nu se administrează la copiii sub doi ani. La copiii mai mari şi la vârstnicii peste 65 de ani se va începe cu preparate mai puţin concentrate.

Rădăcina de Urzică este contraindicată gravidelor şi femeilor care alăptează, însă frunzele Uzicii, în acest caz, pot fi consumate.

Urzicile sunt contraindicate persoanelor care suferă de probleme cardiace sau renale.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Urzică:

În bolile digestive, Urzica previne şi tratează gastritele hiperacide cauzate de abuzul de tutun şi cafea, dar și ulcerele gastrice şi duodenale. Totodată, ea previne cancerul gastric, stimulează secreţiile gastrice, pancreatice şi intestinale. Este utilă în hepatite, indigestii, constipaţii uşoare (o linguriţă pulbere de rădăcini, luată cu 15 minute înainte de mese), litiază biliară, ciroză şi ascită, diaree provocată în caz de tuberculoză, dizenterie, enterite acute şi cronice. Pulberea de urzică combate hemoragiile digestive uşoare (se iau 4-6 linguri cu pulbere de frunze uscate pe zi, cu 30 de minute înainte de masa principală. Se ține sub limbă 7 minute, după care se înghite cu puțină miere). Urzica inhibă dezvoltarea unor agenţi patogeni, precum Shigella, Pasteurella, Staphilococcus şi a paraziţilor intestinali.

În bolile genitale are efecte în prevenirea şi combaterea hemoragiilor uterine după naşteri (Urzica, asociată cu Traista-ciobanului şi Răchitan), a hipermenoreei (menstre abundente şi neregulate), a dismenoreei, a vaginitei atrofice, a tulburărilor de menopauză, a sterilității feminine şi masculine (pulbere din seminţe de urzici - o linguriţă de 3 ori pe zi).

În afecţiunile pulmonare, Urzica acționează eficient în cazul bronşitelor şi astmului bronşic, prin fluidificarea secreţiilor bronşice (datorită mucilagiilor). Pentru tuse seacă şi convulsivă, răceli frecvente, dureri de piept, pneumonie, năduşeli, hemoptizie, tuberculoză, se utilizează decoctul din rădăcini şi frunze de urzică cu miere şi fagure alb, în cure de 1-2 luni sau pulbere din frunze uscate, luate cu miere în proporţii egale.

Pentru combaterea alergiilor, se va administra câte o linguriţă de pulbere de frunze şi tulpini de urzici, de 4 ori pe zi, în cure de 2 luni.

Rinită alergică - Potrivit studiului clinic realizat la un institut din Portland, SUA, frunzele de Urzică ajută la diminuarea inflamaţiei mucoasei nazale, a congestiei nazale, catarului şi uşurarea respiraţiei. De asemenea, ele previn şi tratează rinita alergică, alungând simptomele produse de aceasta, printre care mâncărimea și curgerea ochilor.

Se administrează câte o linguriţă de pulbere de frunze de urzici, de 4 ori pe zi - pentru profilaxia rinitei alergice, şi câte o linguriţă de 6 ori pe zi - pentru combaterea rinitei acute, în ambele cazuri, tratamentul urmându-se vreme de 90 de zile. După o pauză de 2-3 săptămâni, cura se poate relua.

Anemie feriprivă: Frunzele Urzicii conțin fier asimilabil, iar rădăcina plantei ajută la o mai bună asimilare a acestuia. Se iau câte 3-4 linguriţe de pulbere de rădăcină de Urzică, în fiecare zi, în cure de 30-60 de zile. În paralel, se vor adăuga câte 4-6 linguri de frunze de Urzică pe zi, în preparate, drept condiment.

Graviditate: Pe lângă prevenirea debilităţii şi anemiei, frunzele de Urzică ajută la prevenirea infecţiilor urinare, a retenției de apă în ţesuturi, hipercolesterolemiei şi a hipertensiunii arteriale. Totodată, pulberea de frunze de Urzică este indicată şi după naştere, întrucât ajută la refacerea mai rapidă a ţesuturilor lezate, crescând cantitatea de lapte secretat (la mamele care alăptează). Se iau câte 4-6 linguriţe pe zi de pulbere de frunze de Urzică.

Astm alergic: Frunzele Urzicii conţin histamine secretate de perişorii plantei, care provoacă, la atingere, celebra urticarie. Histaminele sunt substanţe eliberate de către celulele sistemului imunitar aflat în dezordine în timpul episoadelor de astm alergic. Aceste substanţe inflamează arborele bronşic, determinând apariţia catarului, îngreunând respiraţia şi producând acele crize de sufocare, specifice bolnavilor de astm alergic. Conform specialiştilor dela Kansas Clinic of Traditional Medicine, Statele Unite, frunzele de Urzică, administrate intern, joacă un rol important în desensibilizarea alergică a organismului. Mai exact, histaminele din urzică fac în aşa fel încât receptorii specifici din organism să fie mai puţin sensibilizaţi la stimulii din aer, responsabili de producerea alergiilor respiratorii. Se iau câte 4-6 linguriţe pe zi cu pulbere de frunze de Urzică, pe stomacul gol, în cure de 14 zile. După o pauză de 7 zile, tratamentul se poate relua.

Frunzele de Dud conţin taninuri, steroli, flavonoide, acizi organici, betacaroten, substanţe minerale. Au efect hipoglicemiant, astringent, sudorific, depurativ, antibacterian, fiind întrebuințate ca adjuvant în tratamentul diabetului zaharat și al diareei, dar și în răceli și în tratarea ulcerului gastric și duodenal.

Pentru prevenirea şi combaterea diabetului zaharat, se amestecă pulberea din frunze de Dud cu cea din frunze de Afin. Se iau câte 4 linguriţe de pulbere pe zi, în cure de 3-6 săptămâni.

Contra gastritelor acide, a ulcerelor şi a refluxului gastric se amestecă pulberea din frunze de Dud cu cea din frunze de Zmeur, apoi se administrează câte 3 - 4 linguriţe pe zi, la 3 ore după mese.

Frunzele tinere de Nuc conţin taninuri complexe, acizi organici (galic, elagic, cafeic, cumaric), un principiu amar (juglandină), o oxinaftochinonă (juglonă, hidrojuglonă), inozitol, tirozină, clorofilă, pectine, ulei esenţial, vitamina C, iod legat organic, săruri minerale. Datorită conţinutului biochimic foarte diversificat, există multiple proprietăţi terapeutice ale acestora.  Ele sunt utilizate în diabetul zaharat, în hepatită, icter, enterite acute, stimularea digestiei şi a funcţiilor hepatice, hemoragii digestive, candidoze. Au rol în curăţirea sângelui, ajută în infecţii renale şi genitale, edeme renale, hemoragii uterine și la eliminarea transpiraţiei nocturne la bolnavii de TBC. Dau rezultate bune și în tratarea lipsei poftei de mâncare.

Pulberea din frunze de Nuc este adjuvant în diabet: se ia 1 linguriță de pulbere de 4 ori pe zi, în cure de 3 luni, cu 1 lună de pauză. Frunzele de Nuc au o acțiune hipoglicemiantă puternică, ajută metabolismul zaharurilor și al grăsimilor și sunt diuretice.

Pentru transpirația excesivă  se ia câte o linguriță de 3 - 4 ori pe zi, în cure de minim 30 de zile.

Extern, frunzele de Nuc pot fi folosite la comprese cu decoct concentrat (3 linguri la 250 ml apă, cu fierbere 10 minute), pentru tratamente în eczeme zemuinde, dermatoze, furunculoze, ulcer varicos, antrax, prurit, acnee juvenilă, negi, mătreaţă și afecţiuni oculare.

Salvia, datorită compoziţiei chimice complexe a uleiului volatil şi a celorlalte principii active din frunze, are proprietăţi coleretice, carminative, estrogene, antiseptice şi uşor astringente. În medicina noastră tradiţională se foloseşte cu bune rezultate ca adjuvant în balonări gastro-intestinale, în sporirea secreţiei bilei, în diabetul zaharat, în circulaţia defectuoasă a sângelui, în astm bronşic, dischinezie biliară, precum şi în disfuncţii ovariene. Ea inhibă cancerul de sân. Se recomandă în special pentru a echilibra sistemul hormonal și pe cel nervos, pentru a stimula memoria și activitatea cerebrală. În plus, Salvia stabilizează tul­bu­rările de menopauză, com­bate infertilitatea și trans­pirația excesivă, o­preș­te lac­tația, stimulează pofta de mân­care și previne parodon­toza.

Iată câteva indicații medicale ale pulberei de Salvie:

Afecțiuni ale aparatului digestiv – Se ia câte o jumătate de linguriță de pulbere de Salvie, de 3 ori pe zi.

Colite, enterocolite, colite de fermentație, indigestie, balonare: Se administrează câte 4 lingurițe de pulbere pe zi, vreme de 3 săptămâni, cu pauze de 10 zile. De asemenea, se poate face o cură cu infuzie de Salvie, câte 3 căni de infuzie pe zi.

Afecțiuni ale sistemului nervos: Tulburări precum anxietatea, stresul, astenia, stările de nervozitate excesivă și afectarea memorie se tratează cu pulbere de Salvie, astfel: câte 4 lingurițe pe zi, timp de 1 lună,  urmată de o altă lună de pauză.

Bronșită, astm, rinită, sinuzită, boli respiratorii cu secreții abundente – O jumătate de linguriță de 4 ori pe zi, timp de o lună, reduce cantitatea de secreții și are efecte antiinfecțioase puternice. Este recomandată mai ales în perioada de primăvară, inclusiv bolnavilor cronici, datorită efectelor detoxifiante puternice. Ea acționează asupra cauzelor profunde ale acestor boli.

Indigestie, balonare - Înainte de masă se ia un sfert de linguriță de pulbere de Salvie. Această plantă stimulează digestia și echilibrează apetitul, împiedicând, totodată, formarea gazelor în intestin.

Tulburări de menopauză - Contra hemoragiilor care apar la debutul menopauzei se consumă 1 linguriță de pulbere de Salvie, de 3 - 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Efectele terapeutice apar după 4 săptămâni.

Tecile de Fasole sunt cojile în care se dezvoltă boabele. Bine uscate și mărunțite, acestea conțin aminoacizi, substanțe minerale, vitamina C, tirozidină și triptofan. Ele tratează diabetul și pancreatita cronică, curăță organismul de toxine și, mai ales, igienizează rinichii și căile urinare. În cistite și afecțiuni ale vezicii urinare, tecile de Fasole calmează spasmele, normalizând urinarea. Ele se recomandă și în tratamentul eczemelor, al erupțiilor cutanate, acneei și al TBC-ului pulmonar.

Pulberea obținută din tecile de Fasole se folosește ca  terapie complementară, ală­turi de me­dicația alopată în diabet astfel: câte un sfert de lingu­riță, de 3 ori pe zi, după masă. Principiul activ al tecilor de Fasole este hemiceluloza. Aceasta formează, la nivel digestiv, un compus coloidal ce înglobează în masa sa glucidele din alimentaţie, împiedicând absorbţia acestora în circuitul sanguin și favorizând astfel reducerea valorilor glicemiei. Glucidele reţinute astfel sunt eliminate ca atare (hemiceluloza este o fibră vegetală ce stimulează şi peristaltismul intestinal).

Pulberea din tecile de Fasole poate acționa și ca detoxifiant și protector hepatic, cu același mod de administrare.

Mod de utilizare:

Intern: câte 1 capsulă de 3 ori pe zi, în cure de 4 săptămâni, cu jumătate de oră înainte sau după masă.

A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.

A se păstra bine închis, ferit de umiditate şi căldură excesivă.

Produsul nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

A nu se depăşi doza zilnică recomandată.

Mod de prezentare: 90 de capsule, în flacoane din sticlă violet, de 150 ml, cu sigiliu.

Tara de origine: Romania

Recomandari: diabet

Nu uitati: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.

De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.

Mult succes!

Opiniile clientilor despre produs (2 comentarii)

Opiniile clientilor despre produsul Glicemo - Complex Ecologic/Bio 90cps de la NERA


Rating general: 5

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.

Anamaria (Cluj-Napoca)

Scor: 5/5 | acum 3 ani
Achizitie verificata

Pro: Woau!are tot de la mama natura pentru a scadea glicemia.iau de approx. 2 saptamani,ma simt bine ,am valori de 120-130mg

DOBOS IOSIF (IZVOARELE - IASI)

Scor: 5/5 | acum 3 ani
Achizitie verificata

Pro: Este un produs foarte bun (la mine a functionat).

Glicemo - Complex Ecologic/Bio 90cps NERA face parte din categoria Capsule, Comprimate din cadrul magazinului online de produse naturiste Vegis.ro.
Livrarea produselor din stocul propriu se face in 24-48h de la plasarea comenzii online sau telefonic. Transportul este gratuit pentru comenzi peste 150.00 de lei.

Despre produsele BIO
Certificarea BIO atesta faptul ca produsele sau ingredientele din compoziția acestora provin din agricultura ecologica. ”Agricultura ecologica” sau AE promoveaza metode sustenabile si practici agricole in armonie cu natura, ce au ca scop protejarea mediului inconjurator si protejarea sanatatii publice. Termenul BIO este echivalent cu ”ecologic”, denumiri folosite in spatiul european, precum si cu termenul ”organic”, folosit in Anglia, Canada si SUA.