Sare Roz de Himalaya Fina (Solnita Reutilizabila) 100g SOLARIS

5,00 | 2 comentarii

  • Producator:
  • Greutate: 100g
  • TVA Inclus
  • Cod: SOL32540

20,90 lei
Castigi 2 puncte de fidelitate. detalii

In stoc furnizor

-
buc
+

Cost livrare curier: 14,90 lei . Livrare GRATUITA in tara pentru comenzile peste 150 lei.


Cost livrare lockere: 9,90 lei.
Sameday Easybox Fan Courier Fanbox

Categorii asociate: Condimente, Sare Sare
20,90 lei / bucata × 3 =
Economisesti 6,27 lei
62,70 lei
56,43 lei
b-22373
b-22441

Sare Roz de Himalaya Fina (Solnita Reutilizabila) 100g de la SOLARIS - Detalii produs

Sarea roz de Himalaya este extrasa din minele situate intre Valea Indului si Muntii Himalaya din Pakistan.

Fiind o sare de mina, nu contine iod natural, dar este bogata in oxid de fier (de aici si culoarea roz). In compozitia ei regasim 84 de minerale si oligoelemente.

Purifica aerul si curata caile respiratorii. Are proprietati detoxifiante. Poate fi adaugata in mancare, produse cosmetice, apa de baie sau in umidificator.

Sarea este un ingredient folosit de mii de ani in alimentatie, in scop cosmetic si terapeutic, datorita proprietatilor sale curative, energizante si tonifiante, detoxifiante. Datorita continutului de macrominerale si microminerale (oligolemente), sarea de himalaya prezinta cateva beneficii importante pentru organism, mai ales atunci cand este folosita in mod adecvat. Te invitam sa descoperi cateva dintre aceste beneficii:

  • previne hiponatremia si deficitul de sodiu – hiponatremia este o afectiune ce apare in momentul in care nivelul de sodiu din sange este extrem de scazut. Intrucat sodiul face parte din categoria electrolitilor care ajuta la reglarea cantitatii de apa din celule si din jurul acestora, in cazul persoanelor care prezinta hiponatremie, nivelul scazut de sodiu determina cresterea nivelului de apa din organism si inflamarea celulelor. Integrarea unei cantitati suficiente de sodiu intr-o alimentatie sanatoasa este esentiala pentru prevenirea hiponatremiei si a deficitului de sodiu.
  • mentine nutrientii intr-o proportie sanatoasa – sodiul are un rol esential in capacitatea intestinului subtire de a absorbi clorurile, aminoacizii, glucoza si apa. De asemenea, sodiul ajuta stomacul sa descompuna mancarea, eliberand nutrientii si facilitand asimilarea lor.
  • sustine unele functii biologice importante – in special sodiul, dar si celelalte minerale ce se regasesc in sarea roz au un rol important in reglarea echilibrului fluidelor si prevenirea deshidratarii, in conducerea impulsului nervos si in contractia musculara. De asemenea, sarea previne hipotensiunea arteriala. De aceea, este absolut necesara includerea in dieta a sarii. Un regim strict, care exclude in totalitate aportul de sare, poate conduce la diverse tulburari precum: oboseala, apatie, diminuarea apetitului, slabiciune musculara, dereglari stomacale, dureri, mergand pana la azotemie si tulburari renale.
  • o sursa mai bogata de minerale decat sarea rafinata – sarea roz de Himalaya contine aproximativ 84 de minerale benefice pentru organism, spre deosebire de sarea „de masa” (rafinata) care contine in principal doar sodiu (99,9% clorura de sodiu). Sarea rafinata pierde, prin procesare, toate mineralele pe care le contine in mod natural. De asemenea, cel mai adesea, la sarea rafinata se adauga iod sintetic, dificil de sintetizat de catre organsimul uman si agenti antiaglomeranti care previn absorbtia apei si formarea bulgarilor de sare. Efectul acestor agenti este de prevenire, totodata, a dizolvarii sarii in organism si de crestere a riscului de acumulare si depunere la nivelul diferitelor organe sau tesuturi. In plus, sarea rafinata este deseori supusa unor procese de inalbire cu diversi derivati nocivi pentru sanatatea noastra.
  • previne deshidratarea si echilibreaza raportul de fluide din corp – sarea este necesara pentru mentinerea unui nivel echilibrat si adecvat de hidratare la nivelul organismului. De exemplu, dupa practicarea unui sport sau a unor exercitii fizice, adaugarea de putina sare intr-o cana de apa, intr-o bautura sau chiar la urmatoarea masa, este necesara pentru prevenirea deshidratarii cauzate de pierderea brusca a apei si a electrolitilor din organism prin transpiratie si efort fizic. Asigura un echilibru optim al fluidelor.
  • sustine sanatatea aparatului respirator – haloterapia (terapia salina cu aerosoli) evidentiaza din plin beneficiile sarii asupra sistemului respirator. Haloterapia este un tratament natural care implica inhalarea sarii uscate microionizate si care se realizeaza mai ales in saline si, intr-o masura mai mica, pe litoral. Studiile realizate de Institutul Lung au dezvaluit eficienta acestei terapii in special in cazul bronsitei cronice si obstructiei pulmonare cronice. Aceasta terapie este destinata, insa, si altor afectiuni respiratorii precum: astm, alergii, sinuzite etc. Actiunea protectoare a sarii roz se datoreaza proprietatilor sale antibacteriene, antiinflamatoare, de diminuare si eliminare a mucusului, de inlaturare a factorilor patogeni din aer si de reducere a hipersensibilitatii sistemului imunitar. Haloterapia poate fi aplicata nu doar in salina, ci si acasa, adaugand sare la un umidificator sau inhalator, pentru generarea de ioni negativi care vor distruge bacteriile si vor diminua efectele nocive ale acestora asupra organismului. De asemenea, poti folosi o lampa de sare pentru purificarea aerului.
  • echilibreaza pH-ul corpului – continutul bogat in minerale al sarii roz de Himalaya poate echilibra nivelul pH-ului, asigurand un raport echilibrat intre acid-alcalin, raport benefic pentru intarirea sistemului imunitar si pentru sanatatea globala a organismului.
  • sustine buna functionare a digestiei
  • confera beneficii pielii – adaugata in produsele cosmetice sau in baia cu sare, sarea detoxifiaza pielea, eliminand toxinele si permite asimilarea mineralelor la nivelul pielii, prin intermediul ionilor. De asemenea, echilibreaza pH-ul pielii si ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor. Prin toate aceste efecte, sarea roz poate ameliora unele afectiuni ale pielii (de exemplu, eczeme). In plus, poate preveni imbatranirea prematura a pielii.
  • amelioreaza durerile asociate afectiunilor articulare si alte tipuri de dureri – saculetii din panza in care am adaugat sare roz pe care am incalzit-o putin in prealabil, plasate pe zonele dureroase sau inflamate (de exemplu, in cazul reumatismului) pot reduce aceste simptome.

Fara adaos de iod. Fara aditivi sau conservanti. Produs 100% natural

Ingrediente: 100% sare roz de Himalaya Fina

Mod de utilizare:

Adauga sare roz bucatelor tale pentru un plus de aroma, un gust sarat delicat si o culoare frumoasa. Totodata, poti folosi sare roz pentru conservarea alimentelor (de exemplu, la muraturi).

De asemenea, poti adauga sare in apa de baie pentru a te bucura de o baie relaxanta care, in plus, iti va detoxifia organismul si va stimula circulatia. Baile calde cu apa sarata pot fi eficiente si in cazul bolilor articulare cum este reumatismul si pot ameliora afectiunile specifice sezonului rece (raceala, gripa, guturai).

Poti adauga sare in mastile sau produsele cosmetice pentru eliminarea excesului de sebum si pentru curatarea porilor sau in compozitia unor scrub-uri pentru corp.

In cele din urma, poti sa apelezi cu succes la sarea roz pentru purificarea aerului si pentru imbunatatirea sanatatii aparatului respirator. Poti adauga sare in umidificator sau inhalator sau poti folosi o lampa cu sare de Himalaya pentru a te putea bucura de toate aceste beneficii.

Precautii: Se recomanda consumul moderat de sare, fara a depasi 5g de sare in consumul zilnic (incluzand aici si sarea provenita din alimente). O atentie deosebita trebuie acordata consumului de sare in special in cazurile de hipertensiune arteriala, afectiuni cardiovasculare, afectiuni renale, osteoporoza etc.

Mod de depozitare: a se pastra la loc uscat si racoros.

Produs in Romania

Recomandari: sistem digestiv | antiinflamator | sistem respirator

Sare Roz de Himalaya Fina (Solnita Reutilizabila) 100g de la SOLARIS - Alege Produsul Preferat de la Vegis.ro

Nu uitati: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.

De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.

Mult succes!
Opiniile clientilor despre produs (2 comentarii)
Opiniile clientilor despre produsul Sare Roz de Himalaya Fina (Solnita Reutilizabila) 100g de la SOLARIS

Rating general: 5
Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.
Dascălu

Scor: 5/5 | acum 1 an
Achizitie verificata

Pro: Foarte utila.

Mihaela

Scor: 5/5 | acum 1 an
Achizitie verificata

Pro: Foarte draguta!

Sare Roz de Himalaya Fina (Solnita Reutilizabila) 100g SOLARIS face parte din categoria Sare din cadrul magazinului online de produse naturiste Vegis.ro.
Livrarea produselor din stocul propriu se face in 24-48h de la plasarea comenzii online sau telefonic. Transportul este gratuit pentru comenzi peste 150.00 de lei.

Despre produsele BIO
Certificarea BIO atesta faptul ca produsele sau ingredientele din compoziția acestora provin din agricultura ecologica. ”Agricultura ecologica” sau AE promoveaza metode sustenabile si practici agricole in armonie cu natura, ce au ca scop protejarea mediului inconjurator si protejarea sanatatii publice. Termenul BIO este echivalent cu ”ecologic”, denumiri folosite in spatiul european, precum si cu termenul ”organic”, folosit in Anglia, Canada si SUA.