Tinctura Hepato-Complex 200ml NERA


  • Producator:
  • Ambalaj: sticla neagra
  • Greutate: 200ml
  • TVA 9% Inclus
  • Cod: NER26822

33,70 lei

42,13 lei

Economisesti 8,43 lei
Castigi 3 puncte de fidelitate. detalii

In stoc limitat

-
buc
+

Promotie valabila pana la 30.12.2020 in limita stocului disponibil. Vezi toate promotiile.


Cost livrare: 14,90 lei . LIVRARE GRATUITA in tara pentru comenzile de peste 150,00 lei

b-3069

Descriere Tinctura Hepato-Complex 200ml de la NERA

Produs natural cu o concentrație mare de principii active.

 Cum acționează?

Susţine funcţionarea normală a ficatului și a vezicii biliare.

 Pentru ce se recomandă?

Afecțiuni hepato-biliare (dischinezie biliară, colecistită, steatoză hepatică (încărcarea grasă a ficatului), hepatită)

Ce ingrediente conține?

alcool etilic 40% v/v, amestec de plante: parti aeriene de Coada-șoricelului (Achillea millefolium), flori de Gălbenele (Calendula officinalis), parti aeriene de Sulfină (Melilotus officinalis), parti aeriene de Țintaură (Centaurium erythraea) cate 2g fiecare, frunze de Anghinare (Cynara scolymus), părți aeriene de Cicoare (Cichorium intybus), parti aeriene de Isop (Hyssopus officinalis), parti aeriene de Sunătoare (Hypericum perforatum) cate 0.5g fiecare.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Anghinarea este o sursă de antioxidanți (quercitină, rutină, antocianină, cinarină, luteolină), fibre, magneziu, potasiu, zinc, mangan, fier, calciu,  complexul de vitamina B. Are un puternic efect diuretic, fiind foarte utilă în curele de detoxifiere, deoarece curăță sângele, ficatul și rinichii de toxine. Consumul de anghinare stimulează apetitul şi digestia, elimină apa și îmbunătățește aspectul pielii, scade nivelul de colesterol.

Cunoscută în primul rând datorită proprietăţilor sale medicinale, Cicoarea este renumită şi ca un excelent înlocuitor al cafelei. Ea conţine un derivat de insulină foarte eficient, care transformă compuşii non-alimentari în compuşi biodegradabili.

Denumită ştiinţific Cichorium intybus, este o plantă perenă originară din nordul Africii, Europa si Asia. Are tulpini ramificate, frunze mici şi flori mari, solitare, colorate în albastru-deschis. În scopuri medicinale pot fi utilizate: partea aeriană care se recoltează în prima parte a perioadei de înflorire a plantei, în lunile iulie-august, când tulpinile nu au intrat în faza de lignificare – pentru ca produsul să fie de calitate superioară se taie şi rozeta de frunze bazale; rădăcinile care se recoltează în septembrie-octombrie.

Faima sa de plantă cu excelente proprietăţi terapeutice a fost dobândită încă din antichitate, din timpurile când vechii egipteni o foloseau sub formă de „fiertură” pentru a trata bolile de ficat si pentru dezintoxicarea organismului. La greci şi la romani era de multe ori considerată „panaceu universal”. Egiptenii consumau mari cantităţi de Cicoare deoarece credeau în puterea acesteia de a curăţa sângele şi ficatul de toxine. În Franţa, în timpul lui Napoleon, Cicoarea era folosită frecvent ca înlocuitor al cafelei. Ulterior, utilizarea ei în acest sens s-a extins şi în Anglia, iar apoi în America. Rădăcina de Cicoare este cea care, de fapt, este folosită ca înlocuitor al cafelei, în timp ce frunzele şi florile se utilizează în scopuri medicinale sau culinare (mai ales la prepararea salatelor).

În prezent se cultivă atât pentru proprietăţile medicinale, cât şi pentru cele alimentare. De obicei este folosită ca tonic amar şi colagog. În Noua Zeelandă este considerată ca plantă energizantă, părere justificată prin compoziţia chimică. În medicina noastră tradiţională este recomandată a se consuma primăvara, pentru înnoirea sângelui.

Părţile aeriene ale plantei conţin: un glicozid al esculatinei (6,7-dioxicumarină) numit cicorină, inulină, arginină, colină, acid dicofeiltartaric sau acid cicoric, levuloză, fier, fosfor, calciu etc. Latexul din rădăcini conţine substanţe terpenice amare: lactucina şi lactupicrina; inulină intibină (tot o substanţă amară), fructoză, pentozone, colină, alfa- şi beta-lactucerol, taninuri, ulei esenţial, rezine etc.

În Germania o comisie oficială a guvernului, formată din medici si farmacişti (cunoscută sub numele de „Comisia E”), a autentificat în anul 1990 faptul că Cicoarea conţine principii active, în special cicorina si colina, care sporesc secreţia de bilă şi de sucuri gastrice, îmbunătăţind digestia şi eliminând probleme cum ar fi balonarea, inapetenţa, atonia gastrica. Reglează secreţia hormonilor pancreatici şi prin aceasta nivelul glicemiei sangvine, iar unii cercetători precizează şi un efect hipocolesterolemiant al acesteia. Astfel un studiu realizat timp de 14 zile pe organisme cu diabet indus a arătat că tratamentul cu Cicoare reduce glicemia cu aproximativ 20%, trigliceridele cu 91% si colesterolul total cu 16%.

Compuşii chimici menţionaţi – inulina, cicorina, colina, taninul, acidul cicoric, protide, minerale şi vitamine – se găsesc în concentraţii mari mai ales în rădăcină. Cercetările arată că inulina din Cicoare reduce mult riscul de apariţie al cancerului intestinal. Taninul are proprietăţi astringente, dezinfectante, detoxifiante şi uşor antibiotice. Cicoarea stimulează, de asemenea, funcţia hepatică şi ajută la absorbţia calciului şi a altor minerale în organism. Datorită tuturor acestor efecte, Cicoarea este indicată în afecţiuni precum: hepatite, septicemii, enterocolite, paraziţi intestinali sau hemoroizi. În timpul tratamentului cu Cicoare glucoza se metabolizează mai repede, excesul acumulându-se în ficat, sub forma de glicogen. Acest fapt reduce substanţial riscul apariţiei diabetului sau aterosclerozei.

Cicoarea s-a dovedit a avea un rol eficient, prin proprietăţile sale diuretice şi depurative, în acnee şi furunculoză – eventual în asociaţie cu rădăcină de brusture şi iarbă de trei-fraţi-pătaţi –, în constipaţie - zaharurile nedigerabile din rădăcina de Cicoare stimulează formarea de bacterii prietenoase de tip bifidus în colon, creşte biomasa fecalelor şi conţinutul lor de apă, stimulează peristaltismul intestinal îmbunătăţind eliminarea –, precum şi în stimularea funcţiilor renale. Ca şi cafeaua, Cicoarea stimulează sistemul nervos, ajutând în primul rând la creşterea puterii de concentrare. Este recomandată în stările de somnolenţă sau în astenie.

Cicoarea stimulează, dar şi inhibă, pofta de mâncare. Tandemul de acţiune tonic aperitiv - anorexigen poate fi valorificat, într-un sens sau în altul, în funcţie de  metoda de administrare. Dacă se apelează la preparate pe bază de Cicoare înainte de mese, atunci apetitul va creşte, iar dacă aceste preparate se iau în timpul meselor, efectul va fi contrar (va diminua apetitul). De aceea Cicoarea se dovedeşte utilă atât în cazul în care se constată că pofta de mâncare este scăzută, cât şi atunci când apetitul este exagerat. Acţiunea anorexigenă a preparatelor obţinute din  rădăcina de Cicoare este superioară extractelor obţinute din părţile aeriene ale plantei. Prin faptul că sunt anorexigene şi laxative, rădăcinile de Cicoare sunt indicate în obezitate.

Persoanele cu pietre la rinichi nu vor consuma în cantităţi mari Cicoare pentru că rădăcina are un conţinut ridicat de oxalaţi.

Coada-șoricelului având proprietăţi depurative, mineralizante şi vitaminizante, este o plantă tonic-amară, astringentă şi diaforetică, cu efecte benefice asupra digestiei, precum şi asupra aparatului digestiv şi urinar. Este folosită ca adjuvant în gastrite, colecistite, enterocolite, afecţiuni uro-genitale.

Principalele ingrediente active ale plantei sunt: uleiurile volatile, principiile amare, taninurile, flavonidele, acidul salicilic, sequiterpenele şi potasiul. Uleiurile volatile alină crampele intestinale, liniştesc durerile de stomac şi acţionează împotriva inflamaţiilor. Achileina – substanţă amară de natură glico-alcaloidicǎ – reduce timpul de coagulare a sângelui, măreşte de 4 ori cantitatea de bilă secretată şi reduce tensiunea arterială, probabil datorită conţinutului în colină. Flavonidele au efect antibiotic – este de precizat că extractele eterice au acţiune fitoncidă (antibiotică), în timp ce extractele apoase sunt inactive în acest sens. Acidul salicilic diminuează durerea, iar sequiterpenele şi potasiul reduc extinderea edemelor, având efect diuretic.

Pentru acţiunea sa antihemoragică este util în special în metroragii şi afecţiuni hemoroidale. Se foloseşte şi ca imunostimulent în prevenirea şi tratamentul complementar al gripei, crescând rezistenţa la infecţii bacteriene şi virale.

Folosit extern produsul ajută în cazuri de arsuri minore şi răni deschise şi grăbeşte procesul de vindecare.

Florile de gălbenele conţin glicozizi flavonici ca: izoquercitina, narcizina, neohesperiozida, rutozidul, terpenoida, alfa- şi beta- smirina, lupeol, longispinogenină, steroli, ulei esenţial, arvozida A, pigmenţi carotinoidici, calendulină şi polizaharide.

Comisia Europeană a raportat acţiunea antiinflamatoare şi vindecarea rapidă a rănilor prin aplicaţii locale. Cercetările „in vitro” au demonstrat şi acţiunea antibacteriană.

Cercetările din ţara noastră au demonstrat acţiunea antitrichomonazică a extractelor liofilizate din florile de gălbenele.

Având proprietăţi cicatrizante şi calmante, gălbenelele se recomandă în gastrită hiperacidă, ulcer gastric şi duodenal, calmarea durerilor menstruale, mai ales la persoanele anemice, şi reglarea ciclului menstrual.

Extern ele se pot folosi, sub formă de comprese, în răni care se vindecă greu, ca ulceraţii, plăgi cu puroi, arsuri, degerături, acnee, eczeme, deoarece principiile active din gălbenele au însuşirea de a stimula circulaţia sângelui la nivelul ţesuturilor, grăbind astfel cicatrizarea rănilor; în varice, inflamaţii oculare, panariţiu. Sub formă de gargară şi spălături se recomandă în gingivite, stomatite, activarea circulaţiei periferice la tenurile uscate.

Isopul este o plantă medicinală folosită încă din Antichitate, fiind considerată o plantă purificatoare. Are acţiune antispasmodică şi sedativă, producând o uşoară bronhodilataţie. De asemenea elimină apa din organism, uşurează transpiraţia, expectoraţia şi reglează digestia. Contribuie totodată la scăderea presiunii sanguine prin dilataţia arterială. Se recomandă în traheite, bronşite, astm, afecţiuni digestive.

Sulfina este un vasodilatator care măreşte permeabilitatea vasculară, scade tensiunea arterială şi un regenerator al celulei hepatice.

Sunătoarea, datorită uleiului volatil, a hipericinei şi a taninului, are proprietăţi antiseptice, astringente şi cicatrizante. Reduce procesele inflamatorii hepatice cronice şi tulburările motilităţii căilor biliare. Intern se recomandă în colite şi colicistopatii, iar extern este un bun cicatrizant şi dezinfectant în arsuri, răni şi plăgi purulente.

Ţintaura este socotită unul din cei mai puternici „detergenţi” naturali pentru otrăvurile din organism, adică una dintre cele mai puternice ierburi detoxifiante. Are un gust amar accentuat, de aceea se mai numeşte şi Fierea pământului. Pentru uz medicinal se recoltează partea aeriană a plantei.

Substanţele amare din Ţintaură sunt reprezentate de secoiridoid glucozide în special swerţiamarina, genţiopicrină şi swerozide, esteri ai acestei substanţe, centapicrina, centaurozide, secologanină, gentianină, xantone metoxilate, eustomina etc. Aceste substanţe amare, prin act reflex, stimulează secreţia sucului gastric şi a bilei şi, ca urmare, sporesc pofta de mâncare şi favorizează digestia.

Alte constituente chimice ale plantei sunt: acizi fenolici ca p-cumarina, acid ferulic, protocatechnic, beta-sitosterol, stigmasterol, triterpenoide, substanţe minerale.

În continuare vom enumera cele mai importante afecţiunile în care sunt recomandate diferite preparate pe bază de Ţintaură:

Febra: mecanismul prin care reduce temperatura corpului este încă o enigmă. Se ştie că anumite substanţe pe care le conţine au efect sudorific, activând astfel un mecanism natural de reglare a temperaturii organismului, însă acest efect nu explică până la capăt puternica acţiune febrifugă a plantei. Contra acceselor de febră, indiferent de cauza lor, adulţilor li se administrează câte o linguriţă de extract hidroalcoolic de Ţintaură, de 4-6 ori pe zi. Copiilor li se administrează siropul de Ţintaură, 4-6 lingurițe pe zi, dar nu mai mult de trei zile la rând.

Intoxicaţii alcoolice, intoxicaţii cu substanţe chimice:organismul poate fi intoxicat din cauza alimentelor greu digerabile ori a fumatului, a consumului exagerat de alcool sau a ingerării voluntare sau involuntare de substanţe chimice. În aceste cazuri, preparatele din Ţintaură ajută organismul să elimine toxinele care-l sufocă, prin scaun, urină şi transpiraţie. Cel mai important efect în aceste cazuri este cel drenor şi protector hepatic, ţintaura ajutând ficatul – cel mai solicitat organ în cazul intoxicaţiilor – să îşi exercite funcţia de „filtru al otrăvurilor” care intră în organism, stimulând ulterior procesul de regenerare a celulelor hepatice.

De asemenea este foarte eficientă în hepatită virală de tip A, B, C, în special în fazele incipiente ale bolii, inhibând – se pare – proliferarea virusurilor şi încetinind foarte mult ritmul de evoluţie. Este de menţionat faptul că în hepatite consumul de alcool este interzis, deci Ţintaura nu trebuie consumată sub formă de tinctură, ci de pulbere: se iau patru linguriţe de pulbere de Ţintaură pe zi, în cure de o lună de zile, cu 7-10 zile de pauză. În cazurile avansate de hepatită, când apar deja modificări structurale la nivelul ficatului, Ţintaura se administrează combinată în proporţii egale cu iarba de Anghinare (Cynara scolymus).

Diskinezie biliară: se recomandă cure de trei săptămâni, timp în care se administrează, înainte de fiecare masă cu un sfert de oră, câte o linguriţă de extract hidroalcoolic de Ţintaură, diluat cu puţină apă. Are un puternic efect stimulent asupra musculaturii netede de la nivelul veziculei biliare, favorizând vărsarea bilei în colecist. Este foarte eficientă şi în prevenirea colecistitei şi mai ales a litiazei biliare.

Constipaţie atonă: se iau după fiecare masă 30 de picături de extract hidroalcoolic de Ţintaură diluate în 3-4 linguri de vin, având un intens efect de stimulare a peristaltismului întregului tub digestiv, inclusiv a colonului, ajutând astfel la eliminarea materiilor reziduale prin scaun.

Adjuvant contra giardiei: se administrează o linguriţă de extract hidroalcoolic de Ţintaură, după care se ia la un sfert de oră medicamentul sau remediul natural prescris de medic contra acestei afecţiuni. Ţintaura stimulează puternic peristaltismul întregului tub digestiv, ajutând substanţele active cu efect giardinocid să acţioneze mult mai eficient. S-a constatat că efectuarea tratamentului cu Ţintaură, în paralel cu cel clasic, creşte foarte mult procentajul de reuşită al acestuia din urmă în combaterea paraziţilor tubului digestiv.

Convalescenţă, anorexie: înainte de fiecare masă, se beau 30 picături de extract hidroalcoolic de Ţintaură, diluate în câteva linguri de vin. Acest remediu, pe de o parte, stimulează capacitatea de digestie şi normalizează apetitul, iar pe de altă parte, îmbunătăţeşte simţitor capacitatea de asimilare, în special a mineralelor constitutive şi a oligoelementelor.

Balonare, dispepsie: cu cinci minute înainte de a mânca, se ia pe stomacul gol o linguriţă de extract hidroalcoolic de Ţintaură. Este un tratament simplu, însă foarte eficient, deoarece stimulează secreţia de sucuri digestive, secreţia de bilă, normalizează şi uşurează digestia. Este foarte util acest remediu şi pentru cei care fac frecvent indigestii.

Obezitate: se ia o linguriţă de pulbere de Ţintaură cu jumătate de oră (nu mai puţin) înaintea fiecarei mese, oricât de neînsemnată cantitativ ar fi respectiva masă. Pe cât posibil, planta se ţine în gură câteva minute, după care se înghite cu apă. Tratamentul durează minimum trei luni şi are efecte foarte puternice, mai ales atunci când este asociat şi cu un regim alimentar adecvat. Dacă în cantităţi mici plantele amare stimulează apetitul şi asimilarea, în doze mari, repetate şi luate pe o periodă îndelungată de timp, aceste plante au efectul invers, stimulând procesele de dezasimilare şi diminuând pofta de mâncare. Mai mult, Ţintaura este foarte utilă în procesul reducerii greutăţii corporale, deoarece favorizează procesele de eliminare (prin transpiraţie, scaun, urină), scoate apa din ţesuturi, măreşte tonusul fizic şi psihic, favorizând o viaţă activă.

Adjuvant în leucemie: se ţin cure cu sirop de Ţintaură timp de două luni, cu două săptămâni de pauză între ele. Se iau patru-şase linguriţe pe zi, între mese. O eficienţă şi mai mare o are tratamentul cu pulbere de plantă, din care se ia câte o jumătate de linguriţă de trei-patru ori zilnic, pe aceeaşi perioadă de timp. Mecanismul de acţiune al Ţintaurei în această afecţiune este deocamdată prea puţin elucidat, însă este cert că administrarea ei pe o perioadă suficient de lungă ajută la normalizarea proceselor de producţie a elementelor figurate ale sângelui.

Ca mod de administrare se recomandă preparatele lichide din plantă, cu o jumătate de oră înainte de masă, iar în dispepsii după masă. În timpul crizelor biliare se utilizează cu prudenţă, întrucât poate produce contracţii ale musculaturii netede şi poate agrava durerile. Ca şi alte preparate ce conţin substanţe amare, este contraindicată în ulcerul peptic. Nu se recomandă în graviditate şi lactaţie fără avizul medicului, deoarece poate produce contracţii uterine. De asemenea, este contraindicată în doze mari (peste două grame pe zi) persoanelor foarte slăbite, caşectice, deoarece efectul său tonic amar foarte puternic este greu de suportat de un organism devitalizat.

Cum se utilizează produsul?

Intern:

  • câte 1 linguriţă diluată în 50 ml de apă sau ceai, de 3-4 ori pe zi, în cure de 6 săptămâni.

Produsul nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat şi echilibrat și un mod de viață sănătos.

Contraindicat persoanelor cărora le este interzis/limitat consumul de alcool,  sau care prezintă alergie/hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.

A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.

A se păstra la temperatura camerei, la loc ferit de umiditate şi lumina directă a soarelui.

A se agita inainte de folosire.

Mod de prezentare: recipient de sticlă verde, a 200ml

Tara de origine: Romania

Recomandari: afectiuni hepato biliare

Nu uitati: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.

De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.

Mult succes!

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.

Tinctura Hepato-Complex 200ml NERA face parte din categoria Tincturi compuse din cadrul magazinului online de produse naturiste Vegis.ro.
Livrarea produselor din stocul propriu se face in 24-48h de la plasarea comenzii online sau telefonic. Transportul este gratuit pentru comenzi peste 150.00 de lei.

Despre produsele BIO
Certificarea BIO atesta faptul ca produsele sau ingredientele din compoziția acestora provin din agricultura ecologica. ”Agricultura ecologica” sau AE promoveaza metode sustenabile si practici agricole in armonie cu natura, ce au ca scop protejarea mediului inconjurator si protejarea sanatatii publice. Termenul BIO este echivalent cu ”ecologic”, denumiri folosite in spatiul european, precum si cu termenul ”organic”, folosit in Anglia, Canada si SUA.