Dormio (Somn Odihnitor) 40cpr de la ELIDOR - Detalii produs
Recomandari:
Supliment alimentar, Dormio Elidor este o solutie adjuvanta, naturalӑ pentru un somn odihnitor. Nu induce dependentӑ sau somnolentӑ diurnӑ. Formula pe baza de extracte din plante are un efect calmant asupra sistemului nervos, contribuind la instalarea unui somn linistit.
Compozitie: Primulla Officinalis 100mg, Valeriana Officinalis 30mg, Lavandula Angustifolia 60mg, Strobuli Lupuli 40mg, Hypericum Perforatum 50mg, excipienti.
Doze si mod de administrare: 3-6 comprimate pe zi. A nu se depasi doza zilnica recomandata.
Reactii adverse: nu se cunosc.
Contraindicatii: hipersensibilitate la unul sau mai multe componente.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos.
Produs in Romania
CIUBOTICA CUCULUI
- Glicozidele fenolice și saponinele sunt compuși caracteristici pentru Primula officinalis. Planta conține 5-10% saponine triterpenice, care au: aglicon primulagenină A, heterozide, uleiuri volatile, enzime de polimerază, flavone, amidon etc. Florile de Primula conțin până la 2% din saponine și flavonoide, carotenoide, urme de ulei esențial și enzime. Totodată, noile studii care utilizează teste biologice arată că ciuboțica – cucului are o potențială activitate anxiolitică. Extractul de Primula poate fi așadar, util în modularea stărilor de anxietate fără a provoca sedare. În plus, flavonoidele din florile de ciuboțica-cucului pot provoca ușoare efecte diuretice.
VALERIANA
- Principalele substanțe active sunt: ulei volatil, acid izovalerianic și acid valerianic, alcaloizi (catinină, alfa-metil-pirilcetonă, valerianonă). Preparatele din rizom (ceai, tinctură, extract uscat), administrate intern și extern (băi), sunt indicate în stări de agitație, tulburări ale somnului și aritmii cardiace de natură nervoasă
Printre principalele potentiale beneficii ale valerianei, se numara:
- suport pentru un somn linistit si buna dispozitie – Acidul valerenic si valerenolul din planta pot actiona asupra receptorilor GABA – acid gama – aminobutiric din organism. GABA este un mesager chimic care ajuta la reglarea impulsurilor nervoase in sistemul nervos fiind, unul dintre principalii neurotransmitatori responsabili pentru un somn linistit, iar cresterea cantitatii de GABA in organism are efecte sedative. De asemenea, compusii din valeriana pot interactiona cu receptorii pentru serotonina si adenozina, substante chimice care joaca un rol important in reglarea somnului si a bunei dispozitii.
- efecte antistres – Valepotriatii, compusii care dau valerianei mirosul sau caracteristic intepator, pot avea efecte anti anxietate si antidepresive. De semenea, poate fi de ajutor in afectiuni cronice caracterizate prin comportamente anxioase, cum ar fi tulburarea obsesiv-compulsiva.
LAVANDA
- Este una dintre cele mai puternice plante de leac din lume, care oferă alinare atât fizică cât și psihică ameliorând diverse probleme, cum ar fi arsuri, afte bucale, migrene, insomnii, mușcături de insecte, afecțiuni ale pielii, infecții, stres sau tensiune nervoasa. Își datorează acest uimitor spectru de vindecare conținutului sau chimic foarte complex. Lavanda este o plantă adaptogenă, care ajută corpul uman să se adapteze la stres sau la anumite dezechilibre. Este de un real ajutor pentru relaxare și ajută foarte mult la instalarea somnului, dar cu toate acestea are și proprietăți de restabilirea a echilibrului organismului și astfel îl va stimula energetic.
- Echilibrează sistemul nervos
- Reduce manifestările stresului la nivel emoțional și anxietatea
- Combate depresia.
- Un remediu excelent pentru migrene, dureri de cap și insomnie
CONURI HAMEI
- Acțiune farmacologică: Sedativ nervos major, tonic-aperitiv și stomachic, anafrodisiac, diuretic cu eliminare de acid uric, calmant al durerilor provocate de menstruație, activează circulația sanguină, coleretic-colagog, astringent, antitrichomonazaic. https://ro.wikipedia.org/wiki/Hamei HAMEIUL prezinta si alte proprietati importante pentru sanatate:
- – efecte antioxidante si antiinflamatoare: hameiul ajuta la reducerea inflamatiei si la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ. Se intampla acest lucru in cazuri de imbatranire si dezvoltarea bolilor cronice (cancer, afectiuni cardiovasculare);
- – impact asupra sistemului hormonal: hameiul afecteaza echilibrul hormonal, mai ales in ceea ce priveste estrogenul si progesteronul. Extractul de hamei se crede ca ar putea ameliora simptomele menopauzei (bufeuri, insomnii). De asemenea, hameiul ar putea ameliora sindromul premenstrual;
- – proprietati antimicrobiene si proprietati antivirale: adica hameiul opreste dezvoltarea infectiilor bacteriene si virale, ceea ce stopeaza infectiile si afectiunile microbiene.
- Stimulentă tonic-amară – datorită cantităţii de substanţe amare care, pe cale reflexă, stimulează glandele salivare;
- Acţiunea sedativă: prin acidul lupulinic; efectul se datorează acizilor amari prezenţi în componenţa extractului de hamei, în principal a-acizilor, determinând o sedare semnificativă, îmbunătăţind somnul fără a produce efecte reziduale semnificative sau insomnie de rebound. Cercetările par să sugereze capacitatea reglatoare a a-acizilor asupra activităţii inhibitorii a sistemului GABA
- Bacteriostatică asupra germenilor Gram-pozitivi prin humulonă şi lupulonă;
- Antimicotică asupra Candidei albicans;
- Hipnotică şi spasmolitică – prin lupulonă şi humulonă;
- Antioxidantă prin conţinutul în seleniu şi în polifenoli, cât şi prin hormonii vegetali care împiedică îmbătrânirea ţesuturilor umane;
- Reduce procesul de ateromatoză şi ateroscleroză prin neutralizarea excesului de homocisteină, un acid aminat care, dacă se află liber în sânge în cantitate mare, favorizează depunerile pe pereţii vaselor sanguine;
SUNATOAREA
- Planta conţine antraderivaţi, tanin, flavonozide, acizi cafeic, clorogenic, vitamina C, carotenoide. Se utilizează în tulburări depresive. Prezenţa derivaţilor flavonici determină acţiune favorabilă asupra vaselor, prin sporirea rezistenţei şi permeabilităţii capilarelor, precum şi prin vasodilatare. Datorită acţiunii antiinflama-toare şi colagoge, în boli ale stomacului, intestinului şi ficatului. (Anatolie Nistreanu Atlas plante medicinale)
Dormio (Somn Odihnitor) 40cpr de la ELIDOR - Alege Produsul Preferat de la Vegis.ro
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.
De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.
Mult succes!