Normocolesterol 60cpr 1+1 Gratis DACIA PLANT


  • Producator:
  • Ambalaj: 60 + 60 comprimate
  • TVA 9% Inclus
  • Cod: DACP150985

Produsul nu mai este activ in oferta Vegis.ro

Iti recomandam alte produse similare din categoria Capsule, Comprimate

Ai nevoie de ajutor? Contacteaza echipa de vanzari sau suna la 0371.521.330.


Descriere Normocolesterol 60cpr 1+1 Gratis de la DACIA PLANT

Scurta descriere:  hipocoleterolemiant sihipolipemiant, recomandat în hipercolesterolemie,hipertrigliceridemie si ateroscleroza Colesterolul este o substanţă de natură lipidică, care se găseşte în toate organele, fiind sintetizată în principal la nivelul ficatului. Colesterolul intră în compoziţia membranelor celulare cărora le conferă stabilitate şi permeabilitate selectivă. Colesterolul participă de asemenea şi la sinteza acizilor biliari, vitaminei D, hormonilor steroizi şi sexuali. În sânge, colesterolul circulă legat de 2 fracţiuni lipoproteice: LDL-lipoproteinele cu densitate joasă care transportă ''colesterolul rău'' şi HDL-lipoproteinele cu densitate înaltă care transportă ''colesterolul bun''. În organism, lipoproteinele cu densitate joasă (LDL) transportă colesterolul către ţesuturi, iar lipoproteinele cu densitate înaltă (HDL) colectează colesterolul nefolosit de celule, asigurând transportul acestuia din ţesutul extrahepatic către ficat, în vederea catabolizării şi excreţiei. LDL-colesterolul reprezintă 65% din cantitatea totală de colesterol, creşterea acestuia conducând la depunerea sa pe pereţii vaselor sanguine şi la îngustarea arterelor.
Hipercolesterolemia constă în creşterea concentraţiei de colesterol din sânge peste valorile normale (200mg%-pentru colesterolul total). Trigliceridele reprezintă o altă categorie de lipide care pot influenţa lipemia (concentraţia de lipide din sânge). Factorii favorizanţi care determină hipercolesterolemia si hipertrigliceridemia sunt: alimentaţia (consumul de carne grasă, gălbenuş de ou, brânzeturi grase, sosuri, maioneze, smântână, etc), stresul intelectual, sedentarismul, obezitatea, diabetul zaharat, factorii ereditari, etc. Hipercolesterolemia şi hipertrigliceridemia conduc la apariţia aterosclerozei şi a complicaţiilor acesteia (cardiopatie ischemică, infarct miocardic, insuficienţă cardiacă, arterită obliterantă şi accident vascular cerebral).
Din acest motiv, pentru menţinerea stării de sănătate este necesară aducerea atât a colesterolului cât şi a trigliceridelor la valorile normale. Reducerea grăsimilor din sânge poate fi realizată prin administrarea de produse cu acţiune hipocolesterolemiantă şi hipolipemiantă, fiind stringent necesară respectarea unui regim alimentar adecvat.
Produsul NORMOCOLESTEROL reprezintă o asociere de plante care reduc atât nivelul de colesterol cât şi nivelul trigliceridelor, putând fi astfel administrat în terapia adjuvantă a dislipidemiilor.

Contine
Plante: brusture (100mg), cicoare (100mg), păpădie (100mg), ghimbir (50mg), gugul (50mg), mesteacăn (50mg), turmeric (50mg), ulei esenţial de coriandru (5mg).

Ingrediente inactive: lactoză, celuloză microcristalină, aerosil.

GUGUL (Comiphora mukul)
Gugul este răşina unui copac originar din India, fiind folosit în medicina ayurvedică de peste 2000 de ani, datorită capacităţii sale de reglare a greutăţii corporale, realizată prin arderea grăsimilor. Componentele răspunzătoare de acţiunea farmacologică sunt sterolii (gugulsteronele E şi Z), substanţe bioactive cu proprietăţi hipocolesterolemiante şi hipolipemiante, care permit administrarea sa ca adjuvant, în tratamentul hipercolesterolemiei, hipertrigliceridemiei şi al obezităţii. Ştiinţa modernă a descoperit mecanismul acţiunii hipocolesterolemiante al acestei răşini prin care s-a demonstrat că, gugul blochează activitatea unor receptori de la nivelul celulelor hepatice, şi anume a farnesoid X receptors, responsabili de legarea acizilor biliari şi menţinerea în limite normale a colesterolului în organism. Răşina de Commiphora mukul mai prezintă şi acţiune antiinflamatoare, antioxidantă, antiagregantă plachetară şi stimulentă tiroidiană.

GHIMBIR (Zingiber officinale) Originar din India, ghimbirul este un condiment picant care amplifică arderile metabolice. Acţiunea lipolitică este determinată de: zingeronă, β-felandren, zingiberen, gingeroli şi shogaol, substanţe bioactive din compoziţia uleiului esenţial, care imprimă acţiunea hipolipemiantă şi hipocolesterolemiantă.

PĂPĂDIE (Taraxacum officinale) Este o plantă cu acţiune hipocolesterolemiantă şi hipoglicemiantă, în cazul dietelor neechilibrate putând fi folosită ca depurativ. Păpădia mai prezintă şi proprietăţi: coleretice, colagoge, uşor hipoglicemiante şi tonic amare.

CICOARE (Cichoricum intybus) Cicoarea este o plantă cu un conţinut bogat în: principii amare (lactucopicrină, lactucină), acid cicoric, taraxasterol, flavonozide, cumarine, compuşi triterpenici, şi lactone sescviterpenice,substanţe bioactive cu acţiune depurativă, atât prin funcţia hepatică (detoxifiant hepatic), cât şi prin funcţia laxativă.

BRUSTURE (Arctium lappa) Rădăcina de brusture este un foarte bun depurativ fiind bogată în: inulină, compuşi polienici şi poliinici lineari (arctiină, arctiol, arctinal, acid arctic) sau ciclici (lapafeni). Brusturele amplifică toate procesele de eliminare: pe cale intestinală (ca laxativ), pe cale urinară (ca diuretic) şi prin piele (ca sudorific).

MESTEACĂN (Betula pendula) Mesteacănul este un arbore foios cu scoarţa albă care conţine saponozide triterpenice (betulinol, aldehidă betulinică, acid betulinic, acid platanic), substanţe bioactive cu acţiune hipocolesterolemiantă şi depurativă, fiind recomandat în tratamentul adjuvant al hipercolesterolemiei şi aterosclerozei.

TURMERIC (Curcuma longa) Numit şi şofran de India, turmericul este o plantă originară din zonele tropicale ale Asiei, fiind utilizat în medicina ayurvedică datorită proprietăţilor stimulente digestive, antiseptice, antiinflamatoare şi litotriptice (dizolvă calculii biliari). Din compoziţia plantei fac parte: polifenoli (curcumină) şi uleiuri esenţiale (alcătuite din zingiberen, α-felandren, 1,8-cineol, sabinen şi borneol), substanţe bioactive cu acţiune hipocolesterolemiantă şi hipolipemiantă. Datorită acestor proprietăţi turmericul poate fi utilizat ca adjuvant în tratamentul hipercolesterolemiei şi aterosclerozei. Turmericul produce scăderea greutăţii corporale, având şi efecte colagoge, hipoglicemiante, antiagregante plachetare, antiinflamatoare, antioxidante şi antibacteriene.

ULEI ESENŢIAL DE CORIANDRU (Coriandri aetheroleum)

Uleiul esenţial de coriandru (alcătuit din linalool, geraniol, γ-terpinen şi limonen) creşte capacitatea de digestie şi scade riscul depunerilor de grăsimi pe pereţii vaselor sanguine.

Actiuni
hipocolesterolemiant, hipolipemiant, coleretic, colagog, stomahic, antispastic, tonic amar, stimulent al peristaltismului, uşor hipoglicemiant, reglează greutatea corporală.

Indicatii
se utilizează ca adjuvant în: hipercolesterolemie, hipertrigliceridemie, ateroscleroză, arterită obliterantă, diabet zaharat.

Contraindicatii
alergie la oricare dintre componentele produsului, intoleranţă la lactoză.

Mod de administrare
Adulţi: câte 2 cpr. de 3 ori pe zi, înaintea mesei.
Tineri între 15 şi 18 ani: câte 1-2 cpr. de 3 ori pe zi, înaintea mesei.
Copii între 10 şi 14 ani: câte 1 cpr. de 3 ori pe zi, înaintea mesei.
Copii sub 10 ani: cu avizul medicului, în funcţie de vârstă şi greutate.

Comprimatele se înghit cu apă sau se sfărâmă în gură (absorbţia substanţelor bioactive este mult mai rapidă). În dificultăţi de înghiţire, comprimatele se pot rupe în două.

Fabricat in Romania


Normocolesterol 60cpr 1+1 Gratis DACIA PLANT face parte din categoria Capsule, Comprimate din cadrul magazinului online de produse naturiste Vegis.ro.
Livrarea produselor din stocul propriu se face in 24-48h de la plasarea comenzii online sau telefonic. Magazinul nostru va pune la dispozitie un call center dedicat pentru preluarea comenzilor, de luni pana vineri, intre orele 08:30 - 16:30.
Pe Vegis.ro beneficiati de TRANSPORT GRATUIT pentru comenzi mai mari de 150.00 de lei.
Descrierea produselor cuprinde informatiile puse la dispozitie de producator in momentul achizitiei initiale. Magazinul nostru nu se face responsabil pentru eventualele modificari ulterioare care nu au fost semnalate de catre producator.

Nu uitati: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.

De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.

Mult succes!

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.