Fulgi de Cocos 100g de la SOLARIS - Detalii produs
- Per 100g
- Energie (kj/kcal) 2763/660
- Grasimi 64.5g
- din care acizi grasi saturati 57.2g
- Carbohidrati 23.7g
- din care zaharuri 7.4g
- Fibre 16.3g
- Proteine 6.9g
- Sare 0.09g
Fulgii de cocos sunt crocanti si isi pastreaza savoarea exotica specifica, fiind obtinuti 100% din pulpa razuita si deshidratata a nucii de cocos. Sunt bogati in acizi grasi cu lant mediu, care sunt rapid metabolizati in energie.
Au un continut ridicat de fibre, antioxidanti, mangan, cupru, seleniu, fier, proteine, vitamine.
Furnizeaza un nivel crescut de energie si confera satietate, prevenind supraalimentarea.
Sustin reglarea digestiei si a glicemiei, imbunatatesc nivelul colesterolului bun.
Fulgii de cocos sunt bogati in fibre si proteine si constituie o sursa excelenta de grasimi sanatoase, in special de acizi grasi cu lant mediu/MCT (acid lauric, acid caprilic, acid capric).
Acestia sunt usor de digerat si asimilat, sunt metabolizati rapid in energie, au proprietati antibacteriene si antifungice.
Ingrediente: nuca de cocos
Mod de utilizare
Fulgii de cocos pot fi consumati ca atare, adaugati in musli, inghetata, cerealele cu lapte, smoothie-uri, in ciocolata calda.
Sunt ideali pentru decorarea prajiturilor si a torturilor, in compozitia unor biscuiti, briose sau checuri.
Spre deosebire de cocosul ras care este maruntit, fulgii de cocos sunt mai mari, avand forma unor fasii mai lungi si late.
Textura si dimensiunea fulgilor ii face sa fie ideali mai ales pentru decorarea prajiturilor, torturilor, pentru a fi adaugati in compozitia amestecurilor de musli, a trail mix-urilor, a cerealelor cu lapte, dar si a altor preparate delicioase.
Unitatea ambaleaza si proceseaza faina din cereale, mustar, soia, nuci, alune, seminte de susan, telina.
Mod de depozitare: a se pastra la loc uscat si racoros.
Tara de origine: Sri Lanka
Fulgii de cocos sunt o sursa bogata de antioxidanti ce ajuta la prevenirea stresului oxidativ si a deteriorarilor celulare. Furnizeaza un nivel crescut de energie si imbunatatesc anduranta. Confera satietate si previn supraalimentarea. Aduc beneficii pentru sistemul digestiv si controlul glicemiei, datorita continutului ridicat de fibre.
Sa descoperim impreuna mai multe despre beneficiile fulgilor de cocos:
· sursa de minerale esentiale pentru sanatatea organismului – pulpa de cocos este bogata in special in mangan, cupru, seleniu si fier, minerale necesare pentru functionarea armonioasa a organismului.
- manganul sustine reactiile enzimatice si sinteza lipidelor. incetineste fenomenele de oxidare si imbatranire, fiind un excelent antioxidant. imbunatateste functiile cognitive si protejeaza creierul de efectele nocive ale radicalilor liberi. Sustine dezvoltarea oaselor si densitatea osoasa, impreuna cu zincul si calciul.
- cuprul sustine asimilarea fierului in organism si producerea celulelor rosii. Favorizeaza formarea colagenului si este implicat in pigmentarea pielii si a parului. Participa la formarea oaselor. Protejeaza sanatatea inimii si sanatatea celulara.
- seleniul este un puternic antioxidant, ce combate efectele nocive ale stresului oxidativ. intareste sistemul imunitar si are proprietati anticancerigene. Tonifica glandele suprarenale si tiroida, ajuta la prevenirea declinului cognitiv.
- fierul este esential pentru producerea hemoglobinei din globulele rosii, care este responsabila pentru transportul oxigenului la nivelul celulelor din intregul organism. Totodata, fierul sustine sistemul imunitar si mareste rezistenta la oboseala.
· contin antioxidanti – cocosul contine acizi fenolici (acid ferulic, galic, p-cumaric etc.) si alti antioxidanti (vitamina E, seleniu, mangan samd) care combat efectele nocive ale radicalilor liberi si ajuta la prevenirea stresului oxidativ si a deteriorarilor celulare. Cu ajutorul antioxidantilor, poate fi prevenita aparitia unor afectiuni cronice precum cancerul, diabetul, bolile cardiovasculare, Alzheimer-ul samd.
· maresc nivelul de energie si anduranta (inclusiv sportiva) – pulpa nucii de cocos contine cantitati mari de trigliceride cu lant mediu (MCT), un tip de grasime saturata care este mult mai usor de digerat de catre organism decat grasimile animale. Aceste trigliceride sunt metabolizate rapid, furnizand organismului un nivel sustinut de energie si s-au dovedit utile in amplificarea rezistentei sportivilor la antrenamente.
· mentin sanatatea digestiva – cocosul este bogat in special in fibre insolubile care sustin peristaltismul si regularitatea intestinala, favorizand eliminarea constipatiei. Ajuta organismul sa absoarba mai usor nutrientii solubili in grasimi (de ex: vitaminele A, D, E, K). Acizii grasi cu lant mediu din cocos imbunatatesc microbiomul intestinal, prevenind inflamatiile si unele conditii precum sindromul metabolic.
· sustin functiile creierului – digestia trigliceridelor cu lant mediu din cocos conduce la aparitia de cetone, care furnizeaza creierului energie fara a mai fi necesar ca insulina sa transforme glucoza in energie. Cetonele sustin imbunatatirea memoriei si refacerea functiilor nervoase, protejeaza mielina ce acopera axonii neuronilor. Orice deteriorare a invelisului de mielina a neuronilor poate conduce la probleme neurologice severe. Cocosul s-a dovedit util inclusiv in cazul unor forme de Alzheimer, ajutand atat la incetinirea progresiei bolii, cat si la prevenirea aparitiei sale.
· protejeaza sanatatea inimii – fulgii de cocos maresc colesterolul „bun” (HDL) cu ajutorul acidului lauric din compozitie. Totodata, trigliceridele cu lant mediu din compozitia lor sunt mai usor absorbite si metabolizate de catre ficat si nu sunt predispuse la a fi stocate sub forma de grasime in artere. Prin aceste actiuni, reduc riscul de a dezvolta afectiuni cardiovasculare.
· imbunatatesc sanatatea sistemului conjunctiv – mentinerea unor tesuturi conjunctive puternice are o importanta deosebita in special pentru sanatatea pielii, a ligamentelor, oaselor si tendoanelor. Fiind bogati intr-o serie de minerale si aminoacizi usor de absorbit si procesat de organism, fulgii de cocos previn deficienta de minerale si ajuta la reducerea riscului de aparitie a unor boli grave cum ar fi artrita si osteoporoza.
· te ajuta sa slabesti – consumul regulat de fulgi de cocos ori ulei de cocos (asociat mai ales cu o dieta saraca in carbohidrati si cu un stil de viata sanatos) te poate ajuta sa pierzi kilogramele in plus nedorite si mai ales grasimea abdominala. Trigliceridele cu lant mediu si fibrele din compozitia cocosului confera satietate, diminueaza apetitul si previn supraalimentarea, toate acestea ajutandu-te sa slabesti.
· ajuta la reglarea glicemiei – pulpa de cocos este saraca in carbohidrati si bogata in grasimi sanatoase, fibre si antioxidanti, nutrienti benefici pentru controlul nivelului de zahar din sange. Continutul ridicat de fibre al cocosului scade riscul de a dezvolta diabet si te poate ajuta sa depasesti rezistenta la insulina. Iar fulgii de cocos s-au dovedit utili in reducerea glicemiei a jeun (pe stomacul gol).
Ce poti prepara cu fulgi de cocos?
Sub forma de fulgi sau ras, cocosul ofera o aroma placuta, exotica si o textura interesanta atat preparatelor dulci, cat si celor sarate.
Iata cateva modalitati in care il poti folosi:
- Poti incorpora fulgii de cocos in reteta preferata de musli sau granola.
- Sunt un topping delicios pentru inghetata si pot fi utilizati pentru a decora diverse torturi sau prajituri.
- Pot fi inclusi in fursecuri, batoane energizante ori cu ciocolata.
- ii poti presara peste iaurt, budinci, in ciocolata calda, in cerealele cu lapte, peste salata de fructe, in smoothie-uri.
- Fulgii de cocos pot fi amestecati cu diverse nuci, seminte si fructe uscate, pentru a crea propriul trail mix.
- Ofera o aroma indrazneata, potrivita pentru curry, mancaruri din orez, tocanite de inspiratie asiatica sau unele salate (de ex: in salata Coleslaw).
- Cocosul ras poate fi folosit ca atare sau combinat cu pesmet pentru a forma crusta delicioasa a unor preparate pané.
Idei de retete cu fulgi de cocos
Fulgii de cocos sunt utilizati pe scara larga, in bucatariile din intreaga lume.
Sunt nelipsiti din produsele de patiserie sau cofetarie, fiind folositi mai ales la coacerea prajiturilor si a deserturilor de tot felul, carora le confera o dulceata naturala.
ii regasim insa si in retetele inedite ale unor mancaruri sarate.
in functie de granulatia mai mare sau mai mica pe care o necesita preparatul pregatit de tine, poti folosi fie Fulgii de cocos Solaris, fie Cocosul ras Solaris.
Pentru un plus de inspiratie, descopera mai jos retetele cu cocos pe care le-am pregatit cu mult drag, pentru tine!
Prajitura cu fulgi de cocos si ananas
O explozie de arome exotice intr-un desert rapid si delicios, pe care il poti pregati daca ai la dispozitie urmatoarele ingrediente:
Pentru tort:
· 1 ½ cana de zahar brun
· 2 oua, la temperatura camerei
· ½ cana de ulei vegetal (cu gust neutru)
· 2 linguri de ulei de cocos
· 1 lingurita de extract de vanilie sau semintele unei pastai de vanilie
· 570 g de ananas in suc, maruntit
· ¼ cana de cocos ras
· 2 cani de faina de grau
· 2 lingurite de praf de copt
· 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
· ¼ lingurita de sare
Pentru glazura:
· 230 g de crema de branza
· ½ cana de unt (moale)
· 2 cani de zahar pudra
· 2 lingurite de extract de vanilie
Pentru topping:
· ½ cana de fulgi de cocos copti
Mod de preparare:
1. Preincalzim cuptorul la 180°C.
2. Ungem cu unt o tava de aproximativ 25 x 40 cm.
3. intr-un bol mare, batem cu mixerul zaharul, ouale, uleiul de cocos, uleiul vegetal ales si vanilia pana cand ingredientele sunt bine combinate si alcatuiesc o pasta pufoasa.
4. Adaugam in compozitie ananasul si sucul, cocosul ras, faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
5. Amestecam toate ingredientele.
6. Transferam aluatul in tava pregatita anterior si coacem prajitura 25-30 de minute sau pana cand capata o culoare maroniu-aurie. Poti introduce o scobitoare in mijlocul prajiturii. Daca atunci cand o scoti este curata, prajitura este coapta.
7. Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca.
8. Pentru a pregati glazura, batem cu mixerul combinatia de crema de branza cu unt, zahar pudra si vanilie pana obtinem o crema fina.
9. intindem glazura peste prajitura.
10. Adaugam fulgii de cocos intr-o tigaie uscata si ii prajim usor, 2-3 minute, la foc mediu. Amestecam continuu in tigaie, pentru ca fulgii sa nu se arda.
11. Presaram fulgii de cocos peste prajitura, dupa care o putem felia si servi. Pofta buna!
Prajitura cu iaurt si fulgi de cocos
O prajitura usoara si pufoasa, perfecta de savurat in diminetile grabite sau serile linistite in care simti nevoia de ceva dulce. Pentru a prepara prajitura, ai nevoie de:
· 1 cana de iaurt grecesc
· 5 oua mari
· 2 cani de zahar brun
· 2 ½ cana de faina de grau
· 1/3 cana de ulei vegetal
· 1 lingurita de praf de copt
· ½ cana de cocos ras
Mod de preparare:
1. Preincalzim cuptorul la 160°C.
2. Ungem cu un strat subtire de unt o tava pentru tort. Putem presara suplimentar deasupra si putina faina, indepartand apoi excesul.
3. Amestecam cu un tel iaurtul, uleiul, zaharul si ouale.
4. Adaugam faina, praful de copt si cocosul ras si amestecam pana obtinem un aluat fin, fara cocoloase.
5. Transferam aluatul in forma pregatita anterior si coacem prajitura in cuptor circa 35 de minute.
6. Folosim o scobitoare pe care o inseram in centrul prajiturii pentru a verifica daca este coapta. Daca scobitoarea este curata, putem opri focul.
7. Lasam prajitura la racit timp de 10 minute, dupa care o scoatem din tava si o feliem dupa plac. Pofta buna!
Lapte de cocos din fulgi
stiai ca poti pregati in casa lapte de cocos sanatos, natural, din doar 2 ingrediente simple?
Ai nevoie doar de fulgi de cocos, apa si un blender de mare viteza pentru a obtine o alternativa mult mai convenabila pentru laptele de cocos din comert care, uneori, contine si aditivi sau conservanti.
Iata ce cantitati iti sunt necesare si cum poti prepara laptele de cocos:
· 2 cani de fulgi de cocos
· 4 cani de apa filtrata, calda
Mod de preparare:
1. intr-un blender bun (preferabil de mare viteza) adaugam fulgii de cocos si apa, pe care am incalzit-o in prealabil, dar avand grija sa nu fie foarte fierbinte.
2. Blenduim totul timp de aproximativ 5 minute.
3. Turnam laptele printr-o sita fina in care am asezat in prealabil un tifon, pentru a separa eventualele bucatele de cocos ramase. Alternativ, ne putem folosi de un saculet din bumbac, special conceput pentru strecurarea laptelui vegetal.
4. Pastram laptele de cocos in recipiente de sticla, la frigider, pana in momentul servirii.
Tips & Tricks:
1. Optional, laptele de cocos poate fi indulcit sau imbogatit cu arome delicioase. Dupa preferinte, ii poti adauga curmale, miere sau sirop de artar (pentru indulcire), extract de vanilie sau semintele unei pastai de vanilie ori cacao.
2. „Pulpa” laptelui o poti pastra si adauga in diverse produse de patiserie, in deserturi, cerealele cu lapte, in smoothie-uri sau energy bites.
inghetata cu fulgi de cocos
Desertul ideal pentru zilele toride de vara... O inghetata simpla si aromata, pregatita chiar de tine, din ingrediente naturale:
· 480 ml de smantana rece
· 1 cutie de lapte condensat indulcit
· 240 ml de lapte de cocos rece
· 75 g de fulgi de cocos
Mod de preparare:
1. Batem smantana cu mixerul, initial la viteza mica si apoi crescand treptat viteza, pana cand incep sa se formeze varfuri moi.
2. Adaugam laptele condensat si laptele de cocos si continuam sa mixam pentru a obtine o crema fina.
3. intr-o tigaie, la foc mediu, coacem usor fulgii de cocos pana ce dobandesc o culoare usor maronie. Avem grija sa amestecam constant, pentru ca fulgii sa nu se arda.
4. Adaugam fulgii de cocos peste crema obtinuta anterior.
5. Transferam amestecul intr-o tava sau un recipient dreptunghiular din sticla, pe care il punem apoi la congelator cateva ore. Pofta buna!
Biscuiti cu fulgi de cocos
Ce gustare dulce poate fi mai la indemana in zilele stresante decat niste biscuiti gustosi? Pe acestia ii tinem minte datorita aromei lor tropicale, de cocos si pentru ca sunt usor de pregatit.
Pentru a-i prepara, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
· 400 g de fulgi de cocos maruntiti/cocos ras
· 1 cana de zahar brun
· ½ lingurita de sare roz de himalaya
· ¼ lingurita de praf de copt
· ½ cana de unt nesarat, rece, taiat bucatele mici
· 1 ou mare
· 1 lingurita de extract de vanilie
· 1 ½ cana de faina integrala de grau
Mod de preparare:
1. Preincalzim cuptorul la 180°C.
2. Varsam 2 cani de cocos pe o farfurie, iar restul de cocos il adaugam intr-un robot de bucatarie impreuna cu zaharul, sarea si praful de copt. Pulsam pana ce ingredientele sunt fin maruntite.
3. Adaugam untul si pulsam din nou, avand grija sa nu se formeze cocoloase.
4. incorporam in aluat oul si vanilia si pulsam din nou pana cand ingredientele sunt bine omogenizate.
5. Adaugam faina si mixam. Aluatul trebuie sa iasa putin sfaramicios. Evitam sa procesam excesiv ingredientele.
6. Cu ajutorul unei linguri, formam fursecurile, dupa care le invelim in cocos.
7. Tapetam cu hartie o tava pentru cuptor. Asezam fursecurile in tava, lasand circa 5 cm distanta intre ele.
8. Le punem la copt timp de 20 de minute sau pana cand sunt aurii si bine coapte.
9. Lasam la racit fursecurile, dupa care le putem servi.
Bezele cu fulgi de cocos
Aerate si usoare, aceste mici delicii sunt irezistibile si au aroma bogata de cocos. Ingredientele de care ai nevoie pentru a le prepara sunt:
· 250 g de zahar granulat
· 180 ml de apa
· 3 albusuri mari de ou, la temperatura camerei
· 230 g de fulgi de cocos
Mod de preparare:
1. Preincalzim cuptorul la 160°C si tapetam o tava cu hartie de copt.
2. intindem fulgii de cocos uniform in tava si ii lasam la copt circa 3-5 minute sau pana se rumenesc usor. Amestecam periodic, pentru ca fulgii sa nu se arda.
3. intr-o cratita mai mica, amestecam zaharul cu apa si lasam zaharul sa se dizolve la foc mediu pana ce mixul da in clocot si apoi inseram un termometru.
4. Atunci cand mixul de zahar ajunge la 104°C, incepem sa batem albusurile spuma cu un mixer.
5. Batem ouale pana ce formeaza varfuri medii, atat timp cat ii ia amestecului de zahar sa ajunga la 114°C.
6. in momentul in care zaharul ajunge la 114°C, reducem viteza mixerului la mediu spre scazut si turnam imediat zaharul in albusurile batute spuma, intr-un flux lent si constant.
7. Odata ce zaharul a fost adaugat in intregime, marim viteza la intensitate mare si mixam in continuare pana cand amestecul se raceste la temperatura camerei.
8. Adaugam fulgii de cocos in compozitie si amestecam, dupa care formam bezelele cu ajutorul unei linguri.
9. Plasam bezelele in tava pregatita anterior si le coacem pana devin aurii, circa 12 minute.
10. Le Lasam sa se raceasca complet, dupa care le servim.
Bomboane cu fulgi de cocos
Bomboane delicioase care dispar din farfurie de indata ce le-ai scos din tava. Sunt perfecte pentru mese festive, cu ocazia zilelor de nastere sau a sarbatorilor. in plus, se prepara foarte usor, din doar cateva ingrediente:
· 1 ¾ cana de zahar pudra
· 1 ¾ cana de fulgi de cocos maruntiti/cocos ras
· 1 cana de migdale tocate
· ½ cana de lapte condensat indulcit
· 2 cani de fulgi de ciocolata
· 2 linguri de ulei de cocos
Mod de preparare:
1. intr-un bol mai mare, combinam zaharul pudra, cocosul, migdalele si laptele.
2. Formam bomboane rotunde de circa 3 cm, dupa care le punem la frigider sa se intareasca timp de 20 de minute.
3. Adaugam intr-o oala fulgii de ciocolata si uleiul de cocos si le punem la foc mic, la topit.
4. Scufundam bomboanele, rand pe rand, in crema fina de ciocolata obtinuta anterior, lasand excesul sa se scurga.
5. Ornam bomboanele cu alte bombonele mai mici sau diverse topping-uri preferate.
6. Le asezam pe o hartie de copt si asteptam sa se intareasca complet inainte de a le servi. Pofta buna!
Briose cu fulgi de cocos si lamaie
Lamaia combinata cu nuca de cocos confera brioselor o savoare aparte, racoritoare, ideala pentru a ne indulci musafirii intr-o zi de vara.
Iata ce ingrediente iti sunt necesare daca vrei sa incerci reteta:
· ¾ cana de unt (moale)
· 1 cana de zahar brun
· 3 oua mari, la temperatura camerei
· 3 lingurite de coaja rasa de lamaie bio
· ½ lingurita de extract de vanilie
· 1 ½ cana de faina de grau
· ½ lingurita de praf de copt
· ½ lingurita de bicarbonat de sodiu
· ¼ lingurita de sare marina
· ½ cana de smantana
· ½ cana de cocos ras
Pentru glazura:
· 120 g de crema de branza
· 2 linguri de unt (moale)
· 1 lingurita de coaja rasa de lamaie bio
· ¼ lingurita de extract de vanilie
· ¼ lingurita de suc de lamaie
· 1 ¼ cana de zahar pudra
· ¾ cana de fulgi de cocos (impartita)
· felii de lamaie (optional)
Mod de preparare:
1. Preincalzim cuptorul la 180°C.
2. intr-un bol mare, batem spuma untul si zaharul, pana obtinem o crema usoara si pufoasa (circa 5-7 minute).
3. Adaugam ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare adaos.
4. incorporam apoi in compozitie coaja de lamaie si vanilia.
5. intr-un bol separat, combinam faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea.
6. Adaugam amestecul de faina si smantana peste compozitia pregatita anterior.
7. Mixam pana ce ingredientele sunt bine combinate. Adaugam cocosul ras.
8. Umplem o tava pentru briose cu hartiute speciale. Turnam aluatul in forme, avand grija ca acestea sa fie pline cam trei sferturi si apoi le punem la cuptor 18-22 minute, aproximativ.
9. Introducem o scobitoare in mijlocul brioselor, pentru a verifica daca s-au copt. Daca scobitoarea este curata atunci cand o scoatem, briosele sunt gata.
10. Le scoatem din cuptor si le lasam 10 minute la racit in tava, apoi le asezam pe un gratar de metal pentru a se raci complet.
11. Pregatim glazura. intr-un bol, mixam crema de branza, untul, coaja rasa de lamaie, vanilia si sucul de lamaie pana obtinem o crema pufoasa.
12. incorporam gradat zaharul pudra in compozitia glazurii si omogenizam bine ingredientele. in final, adaugam un sfert de cana de fulgi de cocos.
13. Dupa ce s-au racit, ungem briosele cu glazura si presaram deasupra fulgii de cocos ramasi. Daca dorim, putem orna briosele cu felii de lamaie. Pofta buna!
Chec cu fulgi de cocos
Acest chec usor si pufos este plin de aroma si are o crusta delicata, usor crocanta, dar nu uscata. Savoarea subtila de cocos din compozitie se combina uimitor cu aromele tropicale de citrice si rom.
Iata ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara checul:
· 210 g de faina de grau
· 1 ½ lingurita de praf de copt
· ¼ lingurita de sare
· 115 g de unt (moale)
· 250 g de zahar brun
· coaja rasa a unei lamai bio
· 3 oua mari
· 1 lingurita de extract de vanilie
· 1 lingura de rom negru (optional)
· 240 ml de lapte de cocos
· 100 g de fulgi de cocos maruntiti/cocos ras
Mod de preparare:
1. Plasam gratarul pe pozitia din mijloc a cuptorului, pe care il preincalzim la 180°C.
2. Ungem cu ulei o tava pentru chec de aproximativ 23 x 13 cm.
3. intr-un bol mediu, amestecam faina cu praful de copt si sarea.
4. Cu ajutorul unui mixer, batem la viteza medie untul, zaharul si coaja de lamaie pana obtinem o crema usoara si pufoasa.
5. Adaugam apoi rand pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare adaos.
6. Turnam in compozitie extractul de vanilie si romul.
7. in crema obtinuta anterior, incorporam la viteza mica, amestecul de faina pe care il vom adauga in 3 reprize separate. Dupa fiecare „portie” de faina adaugam lapte de cocos, lapte pe care il adaugam in 2 reprize. Avem grija sa incepem si sa terminam cu adaosul de faina si suntem atenti/ atente sa nu amestecam excesiv.
8. Dupa ce am finalizat de adaugat faina si laptele de cocos, presaram in compozitie si cocosul ras.
9. Turnam aluatul in tava pe care am pregatit-o mai devreme si il netezim deasupra.
10. Coacem checul 45-60 de minute sau pana ce scoatem curata scobitoarea pe care am introdus-o in mijlocul checului. Daca observam ca partea de deasupra a checului se rumeneste mult prea repede, acoperim tava cu o folie de aluminiu.
11. Cand checul este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca complet inainte de a-l felia.
Tort cu fulgi de cocos
Visul devenit realitate al unui veritabil iubitor de nuca de cocos... Un tort cu straturi fragede, cu umplutura cremoasa de nuca de cocos si glazura cu crema de branza si cocos.
Daca esti curios sa incerci reteta, iata lista de ingrediente:
Pentru tort:
· 5 albusuri de oua mari
· 375 ml de lapte de cocos neindulcit
· 340 g de faina de grau
· 470 g de zahar brun
· 4 ½ lingurita de praf de copt
· ½ lingurita de sare
· 225 g de unt nesarat, la temperatura camerei
Pentru glazura:
· 230 g de crema de branza
· 115 g de unt nesarat, la temperatura camerei
· 450 g de zahar pudra
· 1-3 linguri de lapte de cocos neindulcit
· 85 g de fulgi de cocos copti
Pentru umplutura cu frisca si cocos:
· 1 cana din glazura de mai sus
· 250 ml de frisca
Mod de preparare:
1. Preincalzim cuptorul la 180°C si pregatim mai intai blaturile.
2. Ungem cu unt, presaram cu faina si apoi tapetam cu hartie de copt 2 sau 3 tavi de tort de 20 sau 22 cm diametru.
3. intr-un bol mic, batem usor cu telul albusurile de ou cu o jumatate de cana de lapte de cocos.
4. Separat, intr-un bol mai mare, combinam faina cu zaharul, praful de copt si sarea. Adaugam untul si restul de o cana de lapte de cocos. Mixam la viteza mica pana ce obtinem un aluat mai umed.
5. Marim viteza la treapta medie si mixam circa 2 minute sau pana cand aluatul devine usor si pufos.
6. Turnam (in trei reprize separate) mixul din albus de ou peste aluatul pregatit anterior. Curatam de fiecare data partile laterale ale bolului si omogenizam totul cat mai bine.
7. impartim aluatul la cele 2/3 tavi pregatite si coacem blaturile timp de 35-40 de minute sau pana cand scobitoarea pe care am introdus-o in centrul checului este curata.
8. Lasam blaturile sa se raceasca timp de 10 minute in tavi, dupa care le scoatem pentru a se raci complet.
9. Preparam glazura. Batem cu mixerul untul, crema de branza si zaharul pudra la viteza medie spre mare, pana obtinem o crema de consistenta usoara si cremoasa. Adaugam laptele de cocos, apoi amestecam pana la omogenizare.
10. Tapetam o tava cu hartie de copt, dupa care rasturnam fulgii de cocos in tava. ii lasam sa se coaca pana devin aurii, in cuptorul preincalzit la 180°C. Verificam la fiecare 2 minute, urmarind cu atentie fulgii pentru a nu se arde.
11. Turnam frisca in bolul mixer-ului si batem pana cand incepe sa se intareasca. Peste ea adaugam 1 cana de glazura, lingura cu lingura, mixand la viteza medie spre mare. Continuam sa batem amestecul pana cand umplutura pregatita de noi are varfuri moi.
12. Pe un suport de tort, asezam primul blat. intindem deasupra umplutura, dupa care repetam procedura si cu celelalte blaturi ramase.
13. intindem glazura pe intreaga suprafata a tortului si presaram deasupra fulgii de cocos copti.
14. Punem tortul la frigider o ora, inainte de a-l servi. Pofta buna!
Crema cu fulgi de cocos
Crema de mango cu fulgi de cocos si nuci pecan. Un dulce rapid, sanatos, perfect pentru un mic dejun sau o cina usoara.
Ingredientele de care ai nevoie sunt:
· 2 fructe de mango
· nuci pecan maruntite (in cantitatea dorita de tine)
· fulgi de cocos (in cantitatea dorita de tine)
· sucul de la un sfert de lime
Mod de preparare:
1. Curatam mango si il taiem in bucatele de marime medie.
2. il adaugam intr-un blender si turnam deasupra sucul de lime.
3. Blenduim totul pana obtinem o crema fina.
4. Transferam crema in bolul preferat si presaram deasupra nucile pecan tocate si fulgii de cocos.
5. Lasam desertul cateva minute la racit in frigider si apoi il putem servi. Pofta buna!
Smoothie cu fulgi de cocos
Acest smoothie savuros, cu nuca de cocos prajita, este ca un rasarit auriu si vesel intr-un pahar. Poti pregati de seara aceasta bautura, pentru a-ti incepe ziua incantat(a) si cu forte proaspete.
Pentru a prepara smoothie-ul, ai nevoie de:
· ¼ cana de fulgi de cocos copti + pentru presarat la final
· 1 banana
· sucul de la o portocala (sau pulpa unei portocale)
· 3 curmale fara samburi
· ½ lingurita de turmeric pulbere
· ½ lingurita de ghimbir macinat
· ¼ lingurita de scortisoara pudra
· ½ lingurita de vanilie
· 1 lingurita de polen de albine (optional)
· ½ cana de lapte vegetal (migdale, cocos etc.)
· 2 cani de gheata (optional, potrivit in sezonul de vara)
Mod de preparare:
1. Coacem fulgii de cocos intr-o tigaie uscata, la foc mediu spre mic, pana devin aurii si aromati.
2. Adaugam intr-un blender de mare viteza banana, sucul de portocale, curmalele, fulgii de cocos, pulberile de turmeric, ghimbir, scortisoara, vanilie si laptele vegetal.
3. Blenduim totul pana obtinem un smoothie fin, cremos.
4. Optional, adaugam gheata, cate o cana o data si pulsam pana este bine sparta si omogenizata.
5. Turnam smoothie-ul intr-un pahar sau o sticla. Presaram deasupra fulgi de cocos copti si servim.
Creveti in crusta de fulgi de cocos
Crevetii crocanti, inveliti in crusta delicioasa de cocos, sunt usor de preparat si pot fi un aperitiv deosebit, potrivit pentru a fi servit in compania celor dragi.
Ingredientele necesare pentru a-i prepara sunt urmatoarele:
· 450 g de creveti mari, curatati
· 2 oua mari
· 1 cana de fulgi de cocos
· ½ cana de pesmet
· ½ cana de faina integrala de grau
· ½ lingurita de praf de usturoi
· ½ lingurita de boia dulce
· sare, dupa gust
· piper, dupa gust
Mod de preparare:
1. Preincalzim cuptorul la 210°C.
2. Tapetam cu hartie o tava pentru cuptor si o punem deocamdata deoparte.
3. intr-un bol, batem ouale cu un tel.
4. Separat, intr-o farfurie, amestecam pesmetul cu fulgii de cocos.
5. in al treilea vas (preferabil un bol), combinam faina de grau cu praful de usturoi, boiaua, sarea si piperul.
6. inmuiem crevetii in amestecul de faina, apoi ii trecem prin ouale batute si in final ii „imbracam” in mixul de pesmet si fulgi de cocos. Apasam bine pentru ca pesmetul si fulgii sa adere cat mai mult la suprafata crevetilor.
7. Punem crevetii in tava, fiind atenti/atente sa nu se suprapuna si apoi ii stropim pe deasupra cu putin ulei.
8. ii coacem pana ce sunt aurii in exterior si opaci in centru, aproximativ 10 minute.
Fulgi de Cocos 100g de la SOLARIS - Alege Produsul Preferat de la Vegis.ro
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.
De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.
Mult succes!
Scor: 5/5 | acum 1 luna
Achizitie verificata
Pro: Buni
Scor: 5/5 | acum 7 luni
Achizitie verificata
Pro: 😍👍
Scor: 5/5 | acum 9 luni
Achizitie verificata
Pro: Foarte buna
Scor: 5/5 | acum 1 an
Achizitie verificata
Scor: 5/5 | acum 1 an
Achizitie verificata
Pro: Produs ca în descriere, calitate buna
Scor: 5/5 | acum 2 ani
Achizitie verificata
Pro: Au gust bun,imi plac
Scor: 5/5 | acum 2 ani
Achizitie verificata
Pro: Crocanți, gust bun. Perfecți pentru mic dejun, alături de fulgi de ovăz, iaurt și fructe proaspete. ^^
Scor: 5/5 | acum 2 ani
Achizitie verificata
Pro: Aroma proaspătă de cocos 🥰
Scor: 5/5 | acum 2 ani
Achizitie verificata
Pro: Foarte buni și ca gustări între mese
Scor: 5/5 | acum 2 ani
Achizitie verificata
Pro: Foarte gustosi
Scor: 5/5 | acum 3 ani
Achizitie verificata
Pro: Delicioși 😋
Scor: 5/5 | acum 3 ani
Achizitie verificata
Pro: Deliciosi
Scor: 5/5 | acum 3 ani
Achizitie verificata
Pro: Super aromati!
Scor: 5/5 | acum 3 ani
Achizitie verificata
Pro: foarte buni la gust si crocanti
Scor: 5/5 | acum 3 ani
Achizitie verificata
Pro: pt diferite prăjituri, excelent produs
Scor: 5/5 | acum 3 ani
Achizitie verificata
Pro: Nemaipomenit.
Scor: 5/5 | acum 4 ani
Achizitie verificata
Pro: Mulțumită
Scor: 5/5 | acum 4 ani
Achizitie verificata
Pro: Imi plac , le rontai pe post de gustare.
Scor: 5/5 | acum 4 ani
Achizitie verificata
Pro: Recomand
Scor: 5/5 | acum 4 ani
Achizitie verificata
Pro: Au un gust minunat. Arata super pe pancakes si terciuri, dar si in alte combinatii. Voi mai cumpara.
Scor: 5/5 | acum 4 ani
Achizitie verificata
Pro: Sunt foarte buni!