Ulei de Cocos Virgin Ecologic/Bio 500ml de la DIET FOOD - Detalii produs
- Per 100g
- Energie (kj/kcal) 862Kcal sau 3764Kj
- Grasimi 100g
- din care acizi grasi saturati 94g
Beneficii ale produsului
- ulei nerafinat, nedezodorizat, nealbit, certificat ecologic, fiind obtinut prin presare la rece.
- format din 100% grasimi, din care 80-90% sunt grasimi saturate. Are o textura ferma la rece sau la temperatura camerei.
- nu contine colesterol.
- potrivit pentru vegetarieni, inlocuind grasimile de origine animala.
- contine cu 10% mai putine calorii fata de alte grasimi vegetale, motiv pentru care este recomandat si in diete
- Folosit atat in gastronomie cat si ca produs cosmetic este considerat unul dintre cele mai sanatoase uleiuri existente.
- Grasimea este formata din molecule mai mici numite acizi grași si exista mai multe tipuri de acizi grasi saturati in uleiul de cocos. Tipul predominant este acidul lauric (47%), cu acizii miristic si palmitic prezenti in cantitati mai mici (acestia ridica nivelurile nocive de LDL).
Beneficii
PROPRIETATI ANTIINFLAMATORII, ANTIMICROBIENE SI ANTIFUNGICE
Aproximativ 50% din acizii grasi din uleiul de cocos sunt reprezentati de acidul lauric, care contribuie la proprietatile antiinflamatorii, antimicrobiene și antifungice ale uleiului.
CONTINUT DE ACIZI GRASI CU LANT MEDIU
Uleiul de cocos este diferit de alte uleiuri alimentare, deoarece este compus in principal din acizi grași cu lant mediu (MCFA), in timp ce majoritatea celorlalte uleiuri sunt compuse aproape in intregime acizi grași cu lant lung. Aceasta inseamna ca acizii grasi din uleiul de cocos sunt formati dintr-un lant de sase pana la 12 atomi de carbon, spre deosebire de cei peste 12 gasiti in acizii grasi cu lant lung. Aceasta diferenta de structura are tot felul de implicatii, inclusiv modul in care uleiul este digerat si modul in care va influenteaza corpul.
AJUTA IN PREVENIREA CARIILOR DENTARE
Clatirea cu ulei este un remediu ayurvedic traditional practicat initial in India antica pentru mentinerea sanatatii orale. Studii mai recente sugereaza ca practica folosirii uleiului de cocos poate fi benefica pentru prevenirea cariilor dentare prin reducerea formarii placii dentare si a gingivitei.
PROPRIETATI ANTIBACTERIENE
Uleiul de cocos are proprietati antibacteriene, fiind un antibiotic natural care nu afecteaza majoritatea bacteriilor bune. Intareste sistemul imunitar si are deasemenea calitati antioxidante, antifungice, antivirale si anti-stres
SUSTINE SISTEMUL DIGESTIV
- Imbunatateste digestia si absorbtia de vitamine, minerale si amino-acizi, regleaza metabolismul si elimina unii paraziti intestinali.
- Ajuta la slabit avand mai putine calorii decat alte grasimi. Este folosit de organism ca sursa de energie, in loc sa fie depozitat precum grasimile animale si cele nesanatoase.
PROTEJEAZA PARUL IMPOTRIVA DETERIORARII
Acidul lauric din uleiul de cocos are o mare afinitate pentru proteinele parului si datorita modului in care uleiul este structurat, este capabil sa patrunda in interiorul firului de par. Aceasta inseamna ca uleiul de cocos si produsele fabricate din acesta pot fi utile in prevenirea deteriorarii parului, cauzate de pierderea proteinelor din cauza ingrijirii defectuoase si expunerii la ultraviolete (UV).
SUSTINE TRATAMENTUL AFECTIUNILOR PIELII
Dovezi consistente par sa sustina utilizarea topica a uleiului de cocos pentru prevenirea și tratamentul cazurilor usoare pana la moderate de afectiuni cronice ale pielii, cum ar fi dermatita atopica. De asemenea, s-a demonstrat ca amelioreaza unele afectiuni complexe ale pielii, cum ar fi eczema sau psoriazisul.
Ingrediente: ulei de cocos 100 % din pulpa proaspata de nuca de cocos
Origine: nonUE
UTILIZARE RECOMANDATA:
Aliment
Se utilizeaza la prepararea mancarii, adaugat in ceai, sucuri, lapte (vegetal), dar si in sosuri, supe. Ideal pentru copturi si pentru deserturi.
Supliment alimentar
Da energie si imbunatateste performantele sportive. Recomandare: 1-2 lingurite pe zi.
Cosmetica:
- poate fi folosit pe fata pentru hidratare si demachiere (inclusiv machiaj rezistent la apa), pe corp (nu se mai usuca pielea si devine mai elastica, deci poate preveni vergeturile si ridurile)
- pe par pentru hranirea si hidratarea scalpului si a firului de par (reduce pierderea de proteine; folosit regulat, previne matreata si paduchii), pe unghii si cuticule (intareste si hraneste unghiile si inmoaie cuticulele).
- mai poate fi folosit in retete de scrub/gomaj, in loc de crema/spuma de ras sau pentru a alunga unele insecte nedorite
Tratament
- ajuta la ameliorarea simptomelor unor boli: de inima, rinichi, tiroida, vezica biliara, hipertensiune, diabet I si II, HIV, pancreatita, osteoporoza, ulcer stomacal, hemoroizi, psoriazis, eczeme, dermatita, candida, acnee, rozacee etc.
- imbunatateste secretia de insulina si folosirea glucozei din sange
- protejeaza arterele
- imbunatateste profilul colesterolului din sange
Conditii de pastrare: uleiul trebuie sa fie pastrat la temperatura camerei, protejat de razele soarelui si de umiditate. Pastrat la temperatura camerei sub 25 ° C arata ca untul, avand o culoare alba , laptoasa, acest lucru neafectand calitatea acestuia. Peste aceasta temperatura, devine lichid, fara sa-si modifice proprietatile.
Dupa deschiderea borcanului va recomandam sa-l consumati in timp de cel mult 3 luni de zile, cu conditia sa-l depozitati in spatiu racoros si uscat.
Produs in Polonia
Ulei de Cocos Virgin Ecologic/Bio 500ml de la DIET FOOD - Alege Produsul Preferat de la Vegis.ro
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.
De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.
Mult succes!