Enciclopedia Plantelor DACIA PLANTProdusul nu mai este activ in oferta Vegis.ro

Iti recomandam alte produse similare din categoria Produse auxiliare

Ai nevoie de ajutor? Contacteaza echipa de vanzari sau suna la 0371.521.330.


b-1811

Descriere Enciclopedia Plantelor de la DACIA PLANT

Reunite intr-un album unic, lucrarile pictoritei de origine italiana Angiolina Santocono zugravesc cu atentie plante de leac si ornamentale si constituie un adevarat document de cartografiere a bogatei flore mdicinale si ornamentale din Romania

"Pe pictorița Angiolina Santocono am cunoscut-o în anul 1949 cu ocazia expoziției domniei sale în sălile Ateneului Român. Iubitor al lumii vegetale,m-a impresionat și captivat de la început cum o autodidactă a reușit să facă legătura dintre știință și artă. Cu un simț nativ, Angiolina Santocono a respectat cu lux de amănunte caracterele botanice ale fiecărei specii, de la perișorii frunzelor până la rădăcinile secundare subțiri și delicate, în cele 4000 de acuarelele expuse. Din punct de vedere artistic, cromatica perfectă a elementelor ce caracterizează planta - cum ar fi culoarea verde, pentru care a întrebuinţat peste opt nuanțe, sau culorile subtile ale elementelor florale - face ca floarea să îşi păstreze suflul de viaţă, spre diferenţă de plantele păstrate în ierbare care cu timpul își schimbă culoarea. Deci, artă și știință.
Al doilea element al acestei colecții este tematica complexă a regnului vegetal: plante din flora spontană, mușchi, licheni, ciuperci, fanerogame cultivate în grădini, arbori și arbuști, fructe indigene și exotice sau aclimatizate, legume diferite, până la firul de iarbă a numeroaselor graminee din fânețe. După ce am cunoscut-o personal, am devenit un mic colaborator al Angiolinei Santocono, ajutând-o să determine unele specii a căror denumire științifică nu o cunoștea.Am întâlnit-o pe teren, în timp ce elaboram metodologia cartării ecologice a plantelor medicinale din flora spontană din România, începând din anul 1951. Am întalnit-o la Babele din Munții Bucegi, în Piatra Craiului, în Munții Făgăraș și Retezat, până în Delta Dunării. Se angaja ca bucătăreasă la cabane, iar în timpul liber era în fața șevaletului și picta, reproducând cu măiestrie frumusețile naturii vegetale. Numai până la expoziția din București de la Ateneul Roman din 1949 a pictat 17 ani, apoi a continuat până la sfârșitul vieții (1969), când împlinea 80 de ani. Angiolina Santocono era de origine siciliană, însă a iubit foarte mult România, atât pentru bogăția „covorului verde”, cât și pentru sufletul și ospitalitatea poporului nostru. Neavând posibilitatea de a procura acuarele de bună calitate, îi erau trimise cu generozitate de rudele din Italia. Calitatea culorilor primite se vede și astăzi prin faptul că după zeci de ani culorile își păstrează nealterată prospețimea.
După plecarea în eternitate, în care Angiolina Santocono credea, colecția de acuarele a fost moștenită de doamna Lucia Peter. A fost înscrisă în luna decembrie 1986 în Patrimoniul Cultural Național. Una dintre clauze a fost că aceasta nu poate fi înstrăinată. Timp de aproape 40 de ani, Angiolina Santocono, străină de frământările lumii, a trăit, a traversat, a învins toate greutățile, deși a fost o femeie cu un trup gingaș. În privirea ei pătrunzătoare se simțea însă ceva neobișnuit: talentul de a prezenta imaginea florilor, sufletul lor aproape de perfecțiune. A avut şi o putere de muncă deosebită, fără limite, până la sacrificiu în condiții vitrege, în locuri periculoase din păduri, lângă animale salbatice, de multe ori fără însoțitori, fără călăuze. Avea o demnitate și o mândrie aparte și niciodată nu își permitea să ceară de la cineva ceva. Angiolina Santocono considera România o țară cu o floră inegalabilă în Europa, unde astăzi din păcate sute și mii de specii au dispărut, făcând loc gazonului și culturilor vivriere. În încheiere doresc să aduc un sincer elogiu conducerii Dacia Plant, care a avut ideea de a edita acest album cu acuarelele Angiolinei Santocono, care ne vor face cunoscuți nu numai în Europa, dar și peste cele mai îndepărtate hotare."

Acad. Dr. Farm.
Ovidiu Bojor

Ilustratii realizate de Angiolina Santocono (1889-1969)

Texte: Catalina Zorojanu

Documentare stiintifica: Dana Bobit, Iulia Marcescu

Grafica -Razvan Florescu

Pagini: 323

Editura Libris Editorial

 


Enciclopedia Plantelor DACIA PLANT face parte din categoria Produse auxiliare din cadrul magazinului online de produse naturiste Vegis.ro.
Livrarea produselor din stocul propriu se face in 24-48h de la plasarea comenzii online sau telefonic. Transportul este gratuit pentru comenzi peste 150.00 de lei.

Despre produsele BIO
Certificarea BIO atesta faptul ca produsele sau ingredientele din compoziția acestora provin din agricultura ecologica. ”Agricultura ecologica” sau AE promoveaza metode sustenabile si practici agricole in armonie cu natura, ce au ca scop protejarea mediului inconjurator si protejarea sanatatii publice. Termenul BIO este echivalent cu ”ecologic”, denumiri folosite in spatiul european, precum si cu termenul ”organic”, folosit in Anglia, Canada si SUA.

Nu uitati: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.

De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.

Mult succes!

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.