Polen Crud de Salcie Ecologic/Bio 500g de la APILAND - Detalii produs
- Per 100g
- Energie (kj/kcal) 1364/324
- Grasimi 6.7g
- din care acizi grasi saturati 2.1g
- Carbohidrati 41g
- din care zaharuri 35g
- Fibre 8.4g
- Proteine 21g
- Sare <0.1g
- Vitamina B1 (Tiamina) 0.99mg
- Vitamina B2 (Riboflavina) 1.1mg
- Vitamina B3 (Niacina) 8.6mg
- Vitamina B6 (Pyridoxina) 0.43mg
- Vitamina B7 (Biotina) 3.2μg
- Vitamina B9 (Acid Folic) 1087mcg
Polenul crud care rezista in afara congelatorului pana la 5 zile sigilat, la temperatura ambianta si pana la 10 zile in frigider chiar si dupa desigilare.
Polenul crud este unul dintre cele mai hrănitoare produse ale stupului. Acesta este considerat de cercetătorii din lumea întreagă ca fiind unul dintre cele mai pure alimente.
Utilizat încă din antichitate de către egipteni și chinezi ca medicament natural și factor de întreținere a organismului, polenul crud își demonstrează astăzi pe deplin virtuțile terapeutice prin numeroase studii clinice și de laborator.
Sunt persoane care sunt alergice la polen. Însă, este important să știm că alergiile sunt determinate de polenurile purtate de vânt, iar nu de polenul recoltat de albine. Spre deosebire de polenul purtat de vânt, numit și anemofil, cel recoltat de albine, numit entomofil, nu produce alergii. Alergiile la polenul recoltat de albine, în special la polenul crud, sunt cazuri rare. Mai mult, s-a observat că, dacă persoanele care suferă de alergii de primăvară consumă în mod constant polen crud (minim 3 linguriţe/zi), fenomenele alergice se diminuează. În acest caz, este important să începeți în mod treptat consumul de polen, pentru început cu o jumătate de linguriță de polen pe zi, crescând ușor doza zilnică.
Beneficiile polenului crud de salcie*:
- Protejează conjunctiva și corneea
- Previne cataracta sau degenerescența maculară legată de vârstă
- Ajută la suportarea tratamentelor clasice aplicate în cazul bolilor de prostată
- Încetinește procesul de îmbătrânire
- Îmbunătățește fertilitatea și protejează embrionul
Polenurile crude monoflore au calități și proprietăți unice, în funcție de florile din care au fost obținute. Fiecare tip de polen este indicat în anumite afecțiuni și are anumite efecte benefice asupra organismului. De asemenea, gustul și culoarea lor diferă.
Polenul crud de salcie este de culoare galben-aurie, are o aromă parfumată și un gust dulce, plăcut. Este numit și "perla polenurilor", atât pentru proprietățile sale excepționale, cât și pentru faptul că este greu de recoltat, iar cantitățile obținute sunt mici. Acest lucru se datorează faptului că salcia înflorește primăvara devreme, iar temperatura scăzută nu le permite încă albinelor să iasă prea mult din stup.
Polenul crud de salcie are un conținut foarte ridicat de xantofile (luteină și zeaxantină), care au rolul de a proteja conjunctiva și corneea, prevenind cataracta sau degenerescența maculară. De asemenea, ameliorează problemele oculare ce apar odată cu vârsta.
Prin conținutul ridicat de vitamine B,E,C, acizi grași polinesaturați, antioxidanți, polifenoli, minerale și oligoelemente, polenul crud de salcie ajută la suportarea tratamentelor clasice aplicate în cazul bolilor de prostată, întărește imunitatea și încetinește procesul de îmbătrânire.
Având în compoziția sa acid folic (vitamina B9), polenul crud de salcie are efect de creștere a fertilității și de protejare a embrionului pe durata sarcinii.
Ingrediente: polen crud de salcie eco 60%, polen crud de prun eco 20%, polen crud poliflor eco10%, polen crud de papadie eco 10%.
Administrarea polenului crud de salcie:
Polenul crud de salcie poate fi administrat atât în forma lui naturală, cât și amestecat cu un iaurt natural sau cu o salată de fructe, la prima masă a zilei.
Doza uzuală recomandată:
Copii - 1 linguriță/zi (5 gr)
Adulți - 1 lingură/zi (15 gr).
Pentru eficiență maximă, se recomandă o cură de minim 7 săptămâni (3 caserole), de două ori pe an, primăvara și toamna. Polenul crud de salcie poate fi consumat tot timpul anului, fără restricții.
Mod de păstrare a polenului crud de salcie:
Polenul crud de salcie se păstrează obligatoriu la congelator, la temperaturi cuprinse între -5ºC și -18ºC.
Polenul crud de salcie rezistă până la 5 zile în afara congelatorului, în ambalajul original, și până la 10 zile în frigider, după desigilare, fără să își piardă din proprietăți.
Deși se păstrează la congelator, polenul crud de salcie nu îngheață datorită conținutului său scăzut de apă (aproximativ 8-10%). Acest lucru permite consumul său imediat după ce a fost scos din congelator.
De reținut!
Polenul crud de salcie poate fi pus și scos din congelator de nenumărate ori, păstrându-și integral calitățile.
Polenul crud de salcie ECO este un produs ecologic certificat de Ecoinspect.
Polenul crud de salcie ECO este atestat de către Bio - România, având statutul de produs ecologic și produs natural.
Tara de origine: Romania
Recomandari: fertilitate | afectiuni oculare | prostata
Polen Crud de Salcie Ecologic/Bio 500g de la APILAND - Alege Produsul Preferat de la Vegis.ro
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.
De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.
Mult succes!
Scor: 5/5 | acum 6 luni
Achizitie verificata
Pro: Proaspat si bun.
Scor: 5/5 | acum 4 ani
Achizitie verificata
Pro: Eficient.