Agar Agar Pudra 50g de la VEGIS - Detalii produs
- Per 100g
- Energie (kj/kcal) 1411 kJ / 336 kcal
- Grasimi 0.3g
- din care acizi grasi saturati 0.1g
- Carbohidrati 73.2g
- din care zaharuri 3g
- Fibre 7.7g
- Proteine 6.2g
- Sare 0.26g - exclusiv datorita prezentei naturale a sodiului in compozitia produsului.
De ce este agar agar pudra un ingredient esential la bucatarit? Daca nu l-ai mai folosit pana acum, merita sa stii ca agar agar este un produs alimentar natural cu efect gelifiant si de ingrosare, incolor si inodor. Aceste proprietati sunt de un real ajutor pentru ca potenteaza gustul, dar si aspectul estetic al bunatatilor pe care vrei sa le pregatesti.
Pudra de agar agar este obtinuta din algele rosii, fiind un aliment care se pliaza perfect pe dietele vegane. Produsul ofera o alternativa populara la gelatina de origine animala, putand substitui chiar si ouale in anumite retete. In plus, agar agar pudra nu prezinta riscuri pentru sanatate, deoarece nu contine zahar, calorii, carbohidrati sau grasimi. In schimb, este o sursa bogata de fibre, calciu si fier. Toate aceste calitati transforma pudra de agar agar intr-un ingredient usor digerabil, prietenos cu sistemul digestiv.
Iar ca sa-ti satisfaci total curiozitatea in privinta acestui ingredient putin atipic, iti mai spunem ca agar agar are origini asiatice, fiind cunoscut si ca „gelatina japoneza”. De fapt, Tara Soarelui Rasare este locul unde a fost produs pentru prima data, in secolul al XVII-lea.
Produs vegan. 100% natural. Nemodificat genetic.
Ingrediente: 100% agar agar
Cum consumi agar agar in mod corect?
Agar agar pudra poate fi folosit cu brio pentru prepararea dulciurilor precum jeleuri, budinci, dulceturi si gemuri, tarte, cat si a preparatelor sarate ca piftia vegana, sau in cazul supelor, avand rol de ingrosare a acestora.
Pentru a-l folosi in mod corect, trebuie sa urmezi 3 pasi simpli, desigur adaptati la retetele pe care vrei sa le testezi:
- La 1 lingurita de agar agar pudra se foloseste 500 ml de lichid (apa, sos, supa, suc de fructe etc.). Se recomanda 2 - 3 lingurite daca vrei sa prepari budinca sau gelatina.
- Amesteca bine pudra de agar agar cu putina apa rece, pentru a preveni formarea cocoloaselor.
- Apoi fierbe compozitia timp de 5 minute, adaugand treptat lichidul ales si amestecand incontinuu pana ce obtii o consistenta omogena.
Reteta de jeleuri vegane pentru pofticiosii de toate varstele
- 240ml suc natural de fructe (in functie de preferinta);
- 2 lingurite pudra de agar agar;
- 1 lingura de sirop de agave sau alt indulcitor (in functie de preferinta).
Mod de preparare:
- Asigura-te ca ai in bucatarie o forma speciala pentru crearea jeleurilor.
- Amesteca sucul de fructe cu pudra de agar agar si indulcitorul ales, folosind un tel.
- Transfera ingredientele intr-o cratita si adu-le la punctul de fierbere. Amesteca ingredientele constant timp de 5 minute.
- Foloseste o pipeta de bucatarie pentru a muta compozitia in forme. Este posibil ca forma aleasa sa vina la pachet cu o asemenea ustensila necesara pentru transferul compozitiei.
- Lasa jeleurile la frigider pentru minim 30 de minute.
Informatii alergenice: produsul nu contine alergeni!
Mod de pastrare: A se pastra cu ambalajul inchis intr-un loc uscat, intunecat si racoros.
Tara de origine: China
Agar Agar Pudra 50g de la VEGIS - Alege Produsul Preferat de la Vegis.ro
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.
De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.
Mult succes!
Pro: Îl folosim des la jeleurile făcute în casa, este foarte bun
Pro: Folosit in loc de gelatina, recomand. Gust neutru
Pro: Ok
Pro: Am luat aceasta pudra ca sa fac jeleuri in casa, este un produs calitativ. Cel mai mult iubesc cum sunt ambalate produsele lor
Pro: Multumita de acest produs! Recomand!
Pro: pentru reme, budinca ,piftie sau orice desert....
Pro: Nu l-am folosit încă dar am urmărit pe YouTube rețetele lui Șef Paul Constantin, folosind acest produs.
Pro: Totuși nu pot înlocui gelatina cu acest produs în unele rețete !!!
Pro: O folosesc în preparatele bebelușului
Pro: de ajutor
Pro: Mă bucur că l-am găsit la vegis!
Pro: Îl folosesc ca înlocuitor al gelatinei. Îmi place mai mult.
Pro: Folosesc la prajituri ptr copii. Este foarte bun, o varianta bio a gelatinei
Pro: Textura fina si putere de coagulare buna.
Pro: Da e super bun. Am făcut parizer vegan și am pus Agar Agar. A ieșit o bunătate de parizer.
Adina
Adina