Meniul pentru o zi de toamna - BIONA SANOVITA

Ți-am pregătit un meniu întreg pentru o zi de toamnă! ?

Descoperă 4 rețete vegane cu ingrediente de sezon!


PUMPKIN SPICE LATTE

Ingrediente:

  • 480ml lapte migdale 
  • 50g piure de dovleac
  • 60ml lapte de cocos
  • 3-4 linguri sirop de arțar
  • 2 linguri extract de vanilie
  • ½ linguriță mix de condimente 
  • 1 ceașcă de cafea fierbinte

 

Mod de prepare:

  1. Se amestecă laptele de migdale, piureul de dovleac, laptele de cocos, siropul de arțar și extractul de vanilie. Amestecul se încălzește la foc mediu aproximativ 5 min. 
  2. Adăugați mixul de condimente și cafeaua. 
  3. Blenduiți până obțineți un amestec spumos. 
  4. Turnați în căni și mai presărați mix de condimente. 
  5. Băutura se servește fierbinte. 

*mix de condimente = scorțișoară, cuișoare, ghimbir, nucșoară 


SUPĂ CREMĂ DE MORCOVI ȘI TURMERIC

Ingrediente:

  • 5 morcovi
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 1 ceapă galbenă, tăiată cubulețe
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură turmeric
  • 1 linguriță ghimbir
  • 1 linguriță curry
  • 1 cartof dulce
  • 240ml lapte de cocos
  • 1 linguriță sare
  • 400ml apă

Mod de preparare:

  1. Într-o oală, se încălzește uleiul la foc mediu. Ceapa și usturoiul se călesc.
  2. Se adaugă turmericul, ghimbirul și pudra de curry și se mai amestecă 2-3 minute. 
  3. Adăugați morcovii, cartoful dulce și apa și fierbeți până legumele devin moi. 
  4. Blenduiți până obțineți un amestec cremos. 
  5. Adăugați lapte de cocos și sare. 
  6. Serviți preparatul cald alături de crutoane din năut!

*crutoane din năut: condimentați năutul cu boia dulce, sare și piper; stropiți-l cu ulei de măsline și puneți tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 30 minute (amestecați la jumătatea timpului). 


GALETTE CU MERE

Ingrediente:

Aluat:

  • 150g făină
  • 50g făină din spelta 
  • ½ linguriță sare
  • 1 lingură zahăr
  • 50g ulei de cocos 
  • 6 linguri lapte vegetal 
  • + 1 lingură zahăr pentru presărat

Umplutură:

  • 3 mere medii curățate 
  • 3 linguri sirop de arțar 
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • zeama de la o lămâie

 

Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius. 
  2. Curățați merele și tăiați-le felii. Amestecați-le cu siropul de arțar, scorțișoara și zeama de lămâie. 
  3. Într-un bol amestecați făina și sarea. Adăugați uleiul de cocos, laptele și amestecați ușor până se leagă aluatul. 
  4. Întindem aluatul în formă rotundă pe foaia de copt. 
  5. Adăugăm umplutura în centrul aluatului, apoi îndoiți marginile creând pliuri.
  6. Ungeți marginile cu puțin lapte, apoi presărați zahărul. 
  7. Coaceți 45 minute la 180 grade sau până când crusta devine maro. 
  8. Serviți cu înghețată de vanilie! 

Spor la bucătărit!


VINETE COAPTE CU SOS ARRABIATA

Ingrediente:

  • 1 vânătă
  • 6 căței de usturoi 
  • 120ml lapte vegetal
  • 75 grame făină de cocos
  • 75 grame pesmet

Topping:

  • 1 cană sos Arrabiata
  • parmezan vegan

Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius. 
  2. Spălăm vânăta și o tăiem felii de aproximativ 1 cm.
  3. Într-un bol amestecăm laptele cu usturoiul proaspăt tocat. 
  4. Feliile de vinete le dăm prin făina de cocos, lapte și pesmet, apoi le așezăm pe hârtie de copt. 
  5. Coacem vinetele 20 minute. 
  6. Scoatem tava din cuptor, ungem feliile cu sos Arrabiata și deasupra presărăm parmezan vegan. 
  7. Mai coacem preparatul încă 10 minute, până se rumenește parmezanul. 

*parmezan vegan: mixați caju crud, fulgi de drojdie inactivă, pudră de usturoi și sare până obțineți o textură grunjoasă. 

Delicios! Poftă mare!


În acest sezon trebuie să încerci toate rețetele! Noi te ajutăm cu lista de produse ⤵️

 

Zahar Brut 1kg
Zahar Brut 1kg SANOVITA
5,00 (21)
in stoc