Cardiologie Clinica - Eduard Apetrei


  • Producator:
  • TVA 5% Inclus
  • Cod: LIB978-606-8043-18-0

Produsul nu mai este activ in oferta Vegis.ro

Iti recomandam alte produse similare din categoria Medicina

Ai nevoie de ajutor? Contacteaza echipa de vanzari sau suna la 0371.521.330.


Descriere Cardiologie Clinica - Eduard Apetrei de la Generic

“Este mult mai important să știm ce fel de bolnav are o anumită boală decât ce fel de boală are pacientul”

Sir William Osler (1948-1919)

...

CARDIOLOGIE CLINICA

Cuvânt înainte

Nu am dorit să întocmim un dicționar de termeni sau metode, ci să prezentăm date cât mai utile pentru practica de zi cu zi. ținând seama de volumul enorm al informației medicale, cartea de față nu a putut cuprinde toate progresele făcute și nici nu era de dorit, autorii au selectat cele mai importante date cu aplicabilitate practică. Fiecare capitol se încheie cu “Privire spre viitor” în care ni se spune ce așteptăm în următorii ani de la progresele tot mai accelerate în cardiologie și care sunt așteptările autorului. În afara capitolelor, să le spunem clasice, au fost introduse capitole precum telemedicina, neuro-cardiologia, cardio-oncologia, cardio-diabetologia, care și-au găsit un loc firesc în structura cărții. Am introdus un capitol privind istoria cardiologiei și un capitol privind etica medicală. Cu toate că au participat mulți autori la redactarea capitolelor, am încercat să imprim cărții, printr-o structură unitară, același mod de abordare a diverselor condiții patologice. Fiecare capitol a fost discutat și comentat cu autorii în câteva runde, având o foarte bună colaborare și înțelegere.

Această carte reprezintă o încercare de a unifica trecutul cu prezentul prin menținerea unui echilibru între experiență și statistici, între cunoștințe și instrumente, între presiunea economică (comercială) și bunul simț medical. Viața cărții înainte de apariție a durat mai bine de un an. ce se va întâmpla cu cartea după apariție? care va fi viața ei după apariție? Greu de răspuns la aceste întrebări. Am speranța că volumul de față va contribui la îmbunătățirea cunoștințelor privind bolile cardiovasculare și va stimula creativitatea și cercetarea în domeniul cardiologiei. În viitor progresele științifice, în mod special ale bioingineriei și nanotehnologiei, monitorizării bolnavilor la distanță, cardiologiei moleculare și genotipării populației, vor schimba performanțele cardiologilor, iar cardiologia va arăta fără tăgadă altfel.

Se cuvin adresate mulțumiri Casei de Editură Callisto pentru colaborarea firească care a contribuit la viața palpitantă a cărții înainte de apariție. Mi-a făcut plăcere să lucrez cu Dna Dr. Anca Gheorghiu redactorul cărții și Dl. Dr. George Cuculici, directorul editurii, cărora le adresez ca și întregii echipe tehnice a editurii mulțumiri și considerația cuvenită. Prin grija pentru redactare și condițiile grafice deosebite Editura Medicală Callisto are un rol deloc de neglijat în viața cărții atât înainte cât și după apariție.

Cine sunt autorii?

Autorii diverselor capitole sunt cardiologi renumiți, ușor de recunoscut, din țară și de pe alte meleaguri, cu experiență bogată și apreciată în diagnosticul și tratamentul bolilor cardiovasculare și care au contribuit la dezvoltarea cardiologiei în țară, iar unii dintre ei au contribuit și contribuie la dezvoltarea cardiologiei mondiale. Acești autori au scris unele capitole împreună cu un coleg mai tânăr. Sunt onorat că au acceptat să participe la acest demers și le mulțumesc pentru efortul de a contribui la apariția acestui volum.

E. Apetrei


Format: 212x276 cm

Cardiologie Clinica - Eduard Apetrei Generic face parte din categoria Medicina din cadrul magazinului online de produse naturiste Vegis.ro.
Livrarea produselor din stocul propriu se face in 24-48h de la plasarea comenzii online sau telefonic. Magazinul nostru va pune la dispozitie un call center dedicat pentru preluarea comenzilor, de luni pana vineri, intre orele 08:30 - 16:30.
Pe Vegis.ro beneficiati de TRANSPORT GRATUIT pentru comenzi mai mari de 150.00 de lei.
Descrierea produselor cuprinde informatiile puse la dispozitie de producator in momentul achizitiei initiale. Magazinul nostru nu se face responsabil pentru eventualele modificari ulterioare care nu au fost semnalate de catre producator.

Nu uitati: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.

De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.

Mult succes!

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.