Joc de cooperare Djeco Abracadamo


  • Producator:
  • TVA 19% Inclus
  • Cod: LIB-DJ08435

Produsul nu mai este activ in oferta Vegis.ro

Iti recomandam alte produse similare din categoria Jocuri educative

Ai nevoie de ajutor? Contacteaza echipa de vanzari sau suna la 0371.521.330.


Descriere Joc de cooperare Djeco Abracadamo de la DJECO

Vârsta recomandată: +7 ani.Număr de jucători: 2-4 persoane. Durata jocului: 20 minute.Un joc de cooperare și strategie, unde jucătorii trebuie să știe cât mai multe cuvinte. Trubadurii doresc să scrie cele mai interesante povești, dar pentru asta au nevoie de cuvinte unice. Zarul este înlocuit cu măiestrie, în locul aruncării cu zarul de la jocurile clasice, jucătorii mută pionii trubaduri pe planșa de joc în funcție de numărul de silabe ale cuvintelor pe care și le amintesc. Dar ai grijă, jocul e plin de secrete și căpcăuni.Conține 1 planșă de joc, 30 cărți căpcăun, 4 piese trubadur, 2 piese căpcăun, 8 piese „pagină din poveste”-diferite, 12 cărți „sursă de inspirație”, 3 piese „cuvinte buclucașe”, 3 piese „poțiuni”.AVERTISMENT: Contraindicat copiilor sub 3 ani. Conţine piese mici care pot fi înghițite.Producător: Djeco, Franța.Conține 1 planșă de joc, 30 cărți căpcăun, 4 piese trubadur, 2 piese căpcăun, 8 piese „pagină din poveste”-diferite, 12 cărți „sursă de inspirație”, 3 piese „cuvinte buclucașe”, 3 piese „poțiuni”.Scopul jocului: cooperare între toți jucătorii pentru a aduna toate ”paginile poveștii” și a-i învinge pe căpcăuni.Pregătirea jocului


Amestecați cărțile „pagini din poveste”, „poțiune” , „cuvinte buclucașe” și așezați-le la întâmplare pe căsuțele dreptunghi de pe planșa de joc, cu fața în sus.


Fiecare jucător își alege un trubadur și toți se așează în zona castel (vezi mijlocul planșei de joc) de unde pornesc. Fiecare piesă căpcăun se așează pe câte un os de pe planșa de joc.


Cele 30 de cărți căpcăun se amestecă și teancul se pune cu fața în jos lângă planșa de joc.


Notă: pentru 2 jucatori scoateți 4 cărți; pentru 3 jucători scoateți 2 cărți; Cărțile „sursă de inspirație” se amestecă și teancul se pune cu fața în jos lângă planșa de joc. Cartea de deasupra se întoarce astfel încât toți să o vadă.Reguli de joc


Începe cel mai tânar jucător și se merge în sensul acelor de ceasornic.


Fiecare jucător trebuie să facă următoarele:


1. Spune un cuvânt magic


Spune un cuvânt care să aibă legătură cu cartea „sursă de inspirație” întoarsă (un obiect, o acțiune, un cuvânt descriptiv etc.).


Dar fii sigur că nici un alt jucător nu a mai folosit același cuvânt sau altul din aceiași familie, referitor la cartea care se joacă.


Notă: poți să nu spui nici un cuvânt magic; în acest caz nu îți vei muta piesa.


2. Mută piesa trubadur înainte tot atâtea căsuțe câte silabe are cuvântul magic spus de tine.


Excepție: dacă ai înaintea ta o carte căpcăun (vezi întâlnirea cu un căpcăun): scade numărul de cărți căpcăun pe care le-ai adunat pe parcursul jocului din numărul de silabe al cuvântului magic; ex.: dacă spui un cuvânt cu 5 silabe și ai o carte căpcăun, înaintezi 4 căsuțe.


Notă: trubadurii pot folosi peșterile secrete de pe planșa de joc pentru a se mișca mai repede; dacă ajungi cu piesa pe o căsuță peșteră, poți intra și ieși la celălalt capăt al acesteia. Intrarea și ieșirea din peșteră se calculează fiecare ca o mutare de câte 1 spațiu.


Dacă spațiul pe care ajunge trubadurul are o carte „pagină din poveste”, „cuvânt buclucaș” sau „poțiune” ai dreptul să o ridici. Aceste cărți colectate pe parcursul jocului pot fi folosite de către toți jucatorii.


Dacă trubadurul tău ajunge pe unul din cele 2 spații de pe planșa de joc ilustrate cu „casa cu idei” (căsuța roșie cu horn), poți schimba „cartea inspirație” de deasupra teancului, întorcând o nouă carte.


3. Ia o carte căpcăun și mută o piesă căpcăun


Ia o carte căpcăun din teanc. Aceasta îți indică culoarea piesei căpcăun pe care trebuie să o muți și culoarea potecii pe care căpcăunul trebuie să o urmeze. Mută piesa căpcăun până la ultimul spațiu al potecii corespunzătoare.


Notă:căpcăunii nu știu secretul peșterilor, așadar nu pot să intre în ele.


Intâlnirea cu un căpcăun


Dacă un căpcăun și un trubadur se întâlnesc pe parcursul unei mutări (se intersectează, suprapun pe același spațiu) există următoarele posibilitați:


- Dacă jucătorii au o carte „cuvânt buclucaș” trubadurul poate crea o diversiune. Îi dă căpcăunului cuvântul, cartea este astfel jucată și jocul continuă;


- Dacă jucatorii nu au o carte „cuvânt buclucaș”, căpcăunul îl atacă trubadur și îl rănește;


+ Dacă jucătorii au o carte „poțiunie”, trubadurul o poate folosi pentru a-și vindeca rana; cartea este astfel jucată și jocul continuă;


+ dacă jucătorii nu au o carte „poțiunie”, trubadurul ține o carte cu căpcăun în fața sa, pentru a știi că este rănit;


Pe parcursul jocului, atunci când jucătorii colectează o carte „poțiune”, aceasta poate fi folosită pentru vindecarea celor răniți anterior. O carte „poțiunie” poate vindeca doar o rană, provocată de un căpcăun.Câștigarea/Finalul jocului


Atunci când toți trubadurii reușesc să se întoarcă la castel, cu toate paginile poveștii, au toate elementele pentru a crea o poveste, folosind toate cele 8 piese. Câștigă astfel împreună jocul, învingându-i pe căpcăuni.


Dacă teancul cărților căpcăun se termină înainte ca toți trubadurii să ajungă la castel, jucătorii sunt învinși de căpcăuni.


Varsta: 7-10 ani

Joc de cooperare Djeco Abracadamo DJECO face parte din categoria Jocuri educative din cadrul magazinului online de produse naturiste Vegis.ro.
Livrarea produselor din stocul propriu se face in 24-48h de la plasarea comenzii online sau telefonic. Magazinul nostru va pune la dispozitie un call center dedicat pentru preluarea comenzilor, de luni pana vineri, intre orele 08:30 - 16:30.
Pe Vegis.ro beneficiati de TRANSPORT GRATUIT pentru comenzi mai mari de 150.00 de lei.
Descrierea produselor cuprinde informatiile puse la dispozitie de producator in momentul achizitiei initiale. Magazinul nostru nu se face responsabil pentru eventualele modificari ulterioare care nu au fost semnalate de catre producator.

Nu uitati: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.

De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.

Mult succes!

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.