Sodium PCA 25g MAYAM


  • Producator:
  • Greutate: 25g
  • TVA 19% Inclus
  • Cod: 1375

9,90 lei

Castigi 1 puncte de fidelitate. detalii

In stoc limitat

-
buc
+


Cost livrare: 14,90 lei . LIVRARE GRATUITA in tara pentru comenzile de peste 150,00 lei

Pret pachet: 31,40 lei

Descriere Sodium PCA 25g de la MAYAM

Un produs de origine vegetala recunoscut pentru efectul umectant si hidratant forte, potrivit penru produsele destinate ingrijirii pielii si parului. Este utilizat in aplicatii pentru eliminarea deshidratarii pielii, reducerea proceselor inflamatorii, cresterea elasticitatii pielii, imbunatatirea aspectului parului.
Sodium PCA este un activ cosmetic apreciat pentru efectul hidratant si umectant forte, este emolient si higroscopic, avand capacitatea de a atrage umiditatea din aer. Este inclus in numeroase preparate destinate ingrijirii parului deoarece reduce electricitatea statica.

Sodium PCA este una dintre cele mai importante componente ale ”factorilor naturali de hidratare” ai pielii - Natural Moisturizing Factor (NMF), factori responsabili pentru mentinerea si absortia umiditatii in piele. Este considerata una dintre cele mai eficiente substante de legare a apei, apreciata in aplicatii de ingrijire si igiena faciala, corporala si capilara. Pielea contine in mod natural sodium PCA, care este o componenta importanta a matricei intracelulare, insa pe masura ce imbatranim nivelul acestuia scade treptat.

Sodium PCA este un derivat vegetal folosit in numeroase produse cosmetice destinate ingrijirii pielii sau parului, cum ar fi: creme, lotiuni, sampoane, balsamuri, spray-uri de par, conditionatoare, seruri, si este considerat ca fiind un agent de hidratare mai puternic decat glicerina, sorbitolul, propanediolul sau glicolii.

Spre deosebire de glicerina, sodium PCA nu este lipicios si nu influenteaza vascozitatea compozitiilor.
Este aprobat ca ingredient in cosmeticele bio certificate.

Proprietati organoleptice: lichid clar, incolor, fara miros, cu vascozitate redusa

Proprietati:

  • hidratant puternic
  • umectant si emolient forte
  • capacitate notabila de a lega apa in piele
  • protector al filmului hidrolipidic al pielii
  • reduce pierderea umiditatii din piele prin evaporare
  • penetreaza epiderma
  • anti-imbatranire
  • antiinflamator, amelioreaza iritatiile
  • antistatic
  • imbunatateste aspectul firului de par, oferind vigoare, suplete si volum

Ingrediente (INCI): Sodium PCA

Solubil in apa si etanol, insolubi in uleiuri
Densitate: ~ 1.25 (1 ml = 1.25 gr)

Recomandari, aplicatii:

  • ca ingredient in diferite compozitii cosmetice de ingrijire si igiena, indiferent de tipul pielii sau parului
  • este potrivit pentru orice tip de piele, in special pentru pielea deshidratata
  • ingrijirea pielii uscate, deshidratate
  • ingrijirea pielii mature
  • ingrijirea pielii afectate de descuamari sau iritatii
  • aplicatii dupa expunerea pielii la soare
  • par uscat, casant, rebel
  • pentru ingrijirea parului este mai eficient in aplicatiile fara clatire

Mod de utilizare in cosmetica:

  • dozaj uzual recomandat 0,5-5%
  • se poate include ca ingredient in felurite preparate cosmetice care contin si apa
  • in emulsii se include in faza apoasa, suporta incalzire
  • valoare optima a pH-ului compozitiilor in care se include sodium PCA este intre 4-7

Cateva exemple de aplicatii:

  • creme si lotiuni pentru toate tipurile de ten
  • tonere, geluri, seruri apoase
  • lapte demachiant
  • lotiuni, lapte de corp
  • creme si lotiuni dupa plaja
  • geluri de dus
  • sampoane, balsamuri, creme capilare
  • spray-uri de par, conditionatoare
  • creme pentru maini si picioare

Mod de pastrare: la loc uscat si racoros, ferit de lumina

Date de siguranta, precautii in utilizare: uz cosmetic

Nu uitati: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.

De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.

Mult succes!

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.

Sodium PCA 25g MAYAM face parte din categoria Ingrediente Cosmetice Naturale din cadrul magazinului online de produse naturiste Vegis.ro.
Livrarea produselor din stocul propriu se face in 24-48h de la plasarea comenzii online sau telefonic. Transportul este gratuit pentru comenzi peste 150.00 de lei.

Despre produsele BIO
Certificarea BIO atesta faptul ca produsele sau ingredientele din compoziția acestora provin din agricultura ecologica. ”Agricultura ecologica” sau AE promoveaza metode sustenabile si practici agricole in armonie cu natura, ce au ca scop protejarea mediului inconjurator si protejarea sanatatii publice. Termenul BIO este echivalent cu ”ecologic”, denumiri folosite in spatiul european, precum si cu termenul ”organic”, folosit in Anglia, Canada si SUA.