Ceara de Soia 1kg MAYAM


  • Producator:
  • Greutate: 1kg
  • TVA 19% Inclus
  • Cod: 1364-1

74,61 lei

82,90 lei

Economisesti 8,29 lei
Castigi 7 puncte de fidelitate. detalii

In stoc limitat

-
buc
+

Promotie valabila pana la 31.10.2022 in limita stocului disponibil. Vezi toate promotiile.


Cost livrare: 14,90 lei . LIVRARE GRATUITA in tara pentru comenzile de peste 150,00 lei

b-13721
Economisesti 8,94 lei
80,46 lei 89,40 lei

Ceara de Soia 1kg de la MAYAM - Detalii produs

Ceara noastra de soia este un amestec dezvoltat special pentru producerea lumanarilor de recipient, fiind potrivita totodata si pentru lumanarile turnate. Permite adaugarea uleiurilor esentiale, parfumantelor, pigmentilor si a colorantilor liposolubili.
Lumanarile confectionate cu aceasta ceara prezinta un aspect cremos si au o capacitate de difuzare buna a parfumului.

Ingrediente (INCI): hydrogenated vegetable oil

Punct de topire 45-53°C
Punct de închegare 35-40°C

Cum se foloseste ceara de soia pentru a produce lumanari:

Pregatirea matritelor si a recipientelor:

Matritele si recipientele trebuie sa fie curate si lipsite de impuritati. Recipientele trebuie sa fie cel putin la temperatura camerei, desi preîncalzirea lor la aprox. 45 - 50°C poate fi benefica.

Colorarea:
Majoritatea colorantilor sub forma de pudra, lichid, chipsuri sau blocuri sunt compatibili cu ceara de soia. Cand se folosesc coloranti pudra si pigmenti minerali, ceara se încalzeste la aprox. 75°C, se adauga pudra si se amesteca pana la dizolvare/dispersare. Colorantii pudra pot fi, de asemenea, dizolvati/dispersati în parfumantul sau uleiul esential ales si apoi adaugati la ceara topita. Cand se utilizeaza colorantii pudra dizolvati în ulei esential/parfumant, colorantii lichizi, blocurile de culoare, chipsurile sau pur si simplu nu se coloreaza lumanarea, ceara se va încalzi la 70°C. 

Parfumarea:
Ceara de soia permite adaugarea de ulei esential / parfumant la un dozaj de 8% / 10%.

Marimea si adancimea bazinului de ardere afecteaza capacitatea de degajare a parfumului, alegerea si montarea fitilului adecvat sunt foarte importante. Unele uleiuri esentiale sau parfumante pot reactiona cu ceara în mod negativ provocand decolorare, aspect necorespunzator sau o slaba ardere. Acest lucru se întampla predominant cand se folosesc parfumante special concepute pentru a fi utilizate în lumanarile de parafina. Utilizati întotdeauna uleiuri esentiale si parfumante cu un punct de aprindere mai mare de 75°C.

Adaugarea fitilului:
Cerurile naturale necesita de obicei un fitil de dimensiuni mai mari decat cele de parafina. Parfumul, culoarea si configuratia lumanarilor au un impact deosebit asupra celei mai bune alegeri de fitil. Un fitil prea mare poate cauza aparitia de funingine sau ardere accelerata. Un fitil prea mic va produce o flacara slaba, se va înfunda în corpul lumanarii si va arde doar partial lumanarea. Testul de ardere trebuie facut dupa ce lumanarea a stat timp de 24 de ore dupa turnare.

Topirea:
Temperaturile ridicate (pana la 80°C) pentru un timp scurt nu au efect advers, temperaturile mai ridicate pot provoca decolorarea cerii. Lasati ceara sa se raceasca la temperatura dorita de turnare, adaugati colorantul / pigmentul, uleiul esential sau parfumantul si amestecati bine. Asigurati-va ca amestecati ceara si în timpul topirii. Evitati utilizarea recipientelor care contin cupru si zinc, deoarece acest lucru poate accelera decolorarea. 

Turnarea:
Temperatura de turnare optima este de 65 - 70°C si poate usor varia în functie de tipul si dimensiunea recipientului, în functie de parfumantul si de colorantul folosit, dar si de efectele care se doresc obtinute. Parfumantul trebuie adaugat si amestecat imediat înainte de turnare, acolo unde practica permite. 

Turnarea dubla
Aceasta ceara de soia este formulata pentru a necesita doar o singura turnare pentru majoritatea recipientelor folosite, însa, pentru unele recipiente mari este necesara o completare ulterioara cu ceara pentru a obtine o suprafata a lumanarii de cea mai buna calitate. O cantitate mica de ceara la o temperatura usor mai ridicata decat cea de turnare poate fi folosita pentru a completa lumanarea înainte ca aceasta sa fie complet racita (daca completarea se face odata ce lumanarea este complet racita, acest lucru poate duce la reducerea aderentei la recipient).

Racirea lumanarilor:
Lumanarile trebuie racite la o temperatura de 21-24°C, permitand circulatia aerului pentru o racire uniforma. Recipientul trebuie sa ramana deschis în timpul racirii timp de cel putin 24 de ore (lumanarile mari pot necesita ceva mai mult timp). Racirea mai lenta va încuraja aderenta la recipient, în timp ce racirea rapida va încuraja desprinderea lumanarii de pe peretii vasului.

Exista o diferenta între ratele de racire pentru diferite configuratii ale recipientelor. Racirea prea rapida sau prea lenta poate provoca crapaturi, concavare sau matuirea suprafetei lumanarii. Recipientele mari, cu dimensiunea de peste 200 ml se racesc mai lent, în timp ce recipientele mai mici, în special recipientele din metal se racesc rapid.
Lumanarile trebuie lasate în repaus timp de cel putin 24 de ore înainte de efectuarea testului de ardere.

Testul de ardere:
Dupa ce lumanarea s-a racit timp de minim 24 de ore, se va încerca arderea lumanarii si se va urmari diametrul bazinului de ardere si ”ciupercarea” - ocazional, lumanarile din ceara de soia pot produce acest efect din cauza excesului de carbon si / sau alte substante, care se acumuleaza la capatul fitilului si care interfereaza cu combustia. ”Ciupercarea” poate provoca aparitia funinginii si slabirea parfumarii lumanarilor. Încercati diferite fitiluri pana cand obtineti diametrul dorit al bazinului de ardere si o flacara buna si curata. Fiecare combinatie de recipient, ceara, colorant, parfumant si fitil trebuie testate pentru calitatea arderii.

Mod de pastrare: la loc uscat si racoros

Date de siguranta : a nu se ingera; uz extern

Tara de origine: Spania

Ceara de Soia 1kg de la MAYAM - Alege Produsul Preferat de la Vegis.ro

Nu uitati: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.

De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.

Mult succes!
Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.

Ceara de Soia 1kg MAYAM face parte din categoria Ingrediente Cosmetice Naturale din cadrul magazinului online de produse naturiste Vegis.ro.
Livrarea produselor din stocul propriu se face in 24-48h de la plasarea comenzii online sau telefonic. Transportul este gratuit pentru comenzi peste 150.00 de lei.

Despre produsele BIO
Certificarea BIO atesta faptul ca produsele sau ingredientele din compoziția acestora provin din agricultura ecologica. ”Agricultura ecologica” sau AE promoveaza metode sustenabile si practici agricole in armonie cu natura, ce au ca scop protejarea mediului inconjurator si protejarea sanatatii publice. Termenul BIO este echivalent cu ”ecologic”, denumiri folosite in spatiul european, precum si cu termenul ”organic”, folosit in Anglia, Canada si SUA.