HOSPICE Casa Sperantei - 25 de ani - Vegis.ro

De 25 de ani, HOSPICE Casa Speranței redă valoarea fiecărei clipe de viață!

 

Într-un sfert de veac, organizația HOSPICE Casa Speranței a sădit zâmbete pe chipurile a 22.000 de copii și adulți diagnosticați cu boli incurabile. Le-a înlocuit deznădejdea cu speranța, le-a alinat durerea și le-a stat alături în cea mai grea luptă a vieții. 

La baza organizației stă strădania continuă pentru a face diferența în viețile cât mai multor oameni care au nevoie de ajutor atunci când simt că totul este pierdut.

HOSPICE Casa Speranței este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii complete de îngrijire paliativă în centre de zi, ambulatorii şi unităţi proprii pentru internare, la domiciliul pacienţilor şi în spitalele partenere.

  

 

 Prin eforturi continue şi conduşi mereu de dragostea pentru oameni, însăşi temelia fundaţiei, Hospice Casa Speranţei a reuşit în 25 de ani să facă diferenţa pentru persoanele diagnosticate cu boli incurabile, devenind practic simbolul îngrijirii paliative în România:

 


Hospice Casa Speranţei deschide calea îngrijirilor paliative în România, acordând la Braşov primele servicii de îngrijire cu o echipă formată dintr-o asistentă şi un medic cu jumătate de normă.

 

Deschiderea Centrului Educaţional “Prinţesa Diana”, pentru a împărtăşi bunele practici, resurse şi cursuri personalului medical şi profesioniştilor în domeniu din toată Europa de Sud-Est.

 

Inaugurarea la Braşov a unităţii Hospice dotată cu paturi, şi totodată prima de acest gen din ţară.

 

Hospice Casa Speranţei este desemnată Centru de Excelenţă în Europa de Est în îngrijire paliativă.

 

Contribuţie majoră în schimbarea legii care facilitează accesul pacienţilor la medicaţia pentru controlul durerii.

 

Acordarea la Bucureşti a primelor servicii de îngrijire la domiciliu, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii.

 

Inaugurarea primei clinici medicale din Bucureşti care acordă servicii de îngrijire paliativă în ambulatoriu.

Elaborarea Planului Naţional de Paliaţie, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii şi Federaţia Asociaţiilor Bolnavi de Cancer.

 

Extinderea serviciilor de îngrijire paliativă la domiciliu în Făgăraş şi Zărneşti (judeţul Braşov).

 

Primul program de masterat în Medicină Paliativă, în parteneriat cu Universitatea Transilvania din Braşov.

 

Introducerea cursurilor de îngrijiri paliative la nivel de educaţie universitară prin parteneriate cu 5 facultăţi de medicină din România.

 

Inaugurarea la Bucureşti a centrului de servicii integrate Hospice Casa Speranţei.

 

Includerea îngrijirii paliative între programele de specializare pentru asistenţii medicali, după 5 ani de eforturi susţinute.

 


Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil fără ajutorul semenilor care au înțeles misiunea HOSPICE Casa Speranței și au susținut eforturile fundației.


În anul 2015 am hotărât să ne alăturăm fundaţiei HOSPICE Casa Speranţei pentru a sprijini serviciile acesteia şi persoanele greu încercate de viaţă.

Împreună am derulat 2 proiecte de suflet, "Lucrurile bune vin natural", respectiv "Felie de Mare Albastră", prin intermediul cărora am reuşit să strângem împreună peste 45.000, care a fost redirecţionată în întregime fundaţiei HOSPICE Casa Speranţei.

Dacă și tu crezi că orice om merită să trăiască fiecare clipă a vieții sale cu demnitate, înconjurat de dragoste și compasiune, te îndemnăm să ni te alături!

Fie că donezi 2,5 lei, 25 lei sau orice altă sumă, fii sigur că ajutorul tău va ajunge acolo unde astăzi e cea mai mare nevoie de el.

Noi te vom ține la curent periodic, atât cu sumele strânse cât și cu roadele lor, pentru ca, împreună, să putem așeza pe chipurile lor cel puțin încă 25.000 de zâmbete până la finalul lui 2018.

Îți mulțumim în numele tuturor celor pe care îi ajuți! 

Fii alaturi de cei care infrunta un diagnostic necrutator si de cei dragi lor! Doneaza si sustine activitatea HOSPICE Casa Sperantei! 

Mai multe detalii despre HOSPICE Casa Sperantei puteti gasi pe site-ul www.hospice.ro 


 

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 02.11.2017