Liberi in miscare - impreuna redam mobilitatea persoanelor cu dizabilitati - Vegis.ro

 

Persoanele cu dizabilități locomotorii au nevoie de scaune rulante adaptate propriilor nevoi pentru a duce o viață independentă. Împreună, putem reda libertatea de mișcare adulților și copiilor care depind de aceste echipamente pentru a se deplasa, echipamente care totodată contribuie enorm la recăpătarea încrederii în propriile forțe.

"Liberi în mișcare" este programul prin care ne dorim să sprijinim proiectul "Fondul Scaunelor Rulante" demarat de Fundația Motivation România. Acest proiect permite donarea în fiecare an a peste 1000 de scaune rulante persoanelor cu dizabilități locomotorii din întreaga țară. Fiecare donație contează deoarece contribuie la creșterea acestui număr și schimbarea în bine a cât mai multor vieți. 


 

Ce este un scaun rulant potrivit și de ce este important?

Potrivit raportului statistic comunicat de Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități, la 31 martie 2019 în România există 206.279 de persoane care se confruntă cu o dizabilitate de natură fizică. Pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, un scaun rulant potrivit este prima etapă pentru o viață independentă.

Scaunul devine ca o extensie a corpului, de aceea este foarte important ca echipamentul să se potrivească atât cu greutatea și înălțimea utilizatorului, cât și cu mediul în care urmează să fie folosit.

Nu există un scaun rulant universal, care să se potrivească tuturor de aceea etapele de evaluare și prescriere de scaune rulante trebuie parcurse cu ajutorul unui specialist.

Fundația Motivation România dispune de 15 echipe regionale din care fac parte specialiști în prescrierea de scaune rulante în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

Pe lângă prescrierea și donarea echipamentelor noi sau recondiționate, persoanele se bucură inclusiv de instruire pentru folosirea scaunului rulant corect și cel mai important, în siguranță.  

❤  Donează celor care au nevoie de tine!

Poți adăuga la comanda ta pe Vegis.ro 3 lei, 5 lei, 10 lei sau orice altă sumă pe care dorești să o redirecționezi spre "Fondul Scaunelor Rulante" pentru ca, prin Fundația Motivation România, cât mai mulți oameni să aibă acces la scaune rulante și instruirea corespunzătoare. 

Fondurile primite vor fi redirecționate integral Fundației Motivation România, iar noi te vom ține la curent în legătură cu sumele pe care le strângem împreună.

Cu ajutorul donațiilor voastre, putem schimba și mai multe vieți în bine.

Împreună, punem în mișcare roțile schimbării!


 

Fundația Motivation România este un ONG care sprijină copiii și adulții cu dizabilități locomotorii încă din anul 1995 de la înființare. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-un trai independent pentru mai mult de 23.000 de persoane din România.

Serviciile oferite acoperă o gamă largă de nevoi iar programele derulate vizează integrarea persoanelor în scaune rulante în spațiul educațional și profesional, încurajează un stil de viață activ prin practicarea sporturilor adaptate și vizează totodată educarea celor din jur care intră în contact cu persoanele cu dizabilități. 

Mai multe informații despre Fondul Scaunelor Rulante și Fundația Motivation România găsești aici: http://motivation.ro/

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 02.09.2019