Mic tratat de scriitura modala - Dan Buciu


  • Producator:
  • TVA 5% Inclus
  • Cod: LIB978-973-9054-58-1

Produsul nu mai este activ in oferta Vegis.ro

Iti recomandam alte produse similare din categoria Desen Muzica Film Teatru

Ai nevoie de ajutor? Contacteaza echipa de vanzari sau suna la 0371.521.330.


Descriere Mic tratat de scriitura modala - Dan Buciu de la Generic

Lucrarea ce urmează reprezintă un pas pe care-l aşteptam, şi-l aşteptam de mult, spre explorarea tărâmurilor modale româneşti, de care, în ultimele decenii, tot mai mulţi compozitori se apropie, căutând să intuiască, să dibuie contururi, poteci chiar spre un pământ ferm, în care armonia să fie acasă, în alt loc decat cel al traditiei clasice.

Si iată că o indrăzneală a acestui pas de teoretizare tendinţă de sinteză apaline unui tânăr, care, după o dublă activitate, in faţa pianului a catedrei, trece acum la masa de scris, impletind experienţele în deschideri de concluzii sugestii.

Se ştie cât de mult am regretat că după primele indicaţii de cadenţe ale modalului românesc, schiţate de Sabin Drăgoi (în Monografia Comunei Belinţ, din 1934), au urmat ani, zeci de ani, de tăcere sau nepublicare, după care de abia către 1959-61 încep să se audă câteva glasuri competente, ca Alexandru Tiberiu Pascal Bentoiu, cu excelentele lor studii. Preţiosul document despre „Armonizarea Cântecului popular" de Dimitrie Cuclin nu a văzut lumina tiparului din motive pe care preferăm să nu le discutăm .

Privit în ansamblu si proporţii, studiul lui Dan Buciu se impune prin extinderea detalierea echilibrată, prin avântul investigaţiilor (chiar daca nu-şi construieşte afirmaţiile pe citate din compoziţiile, articolele sau asetliunile altora), ceea ce-i conferă originalitate răspundere proprie, adică dreptul de a-i aparţine prin modul în care se orientează prin arsenalul mijloacelor oferite de armonia contrapunctul contemporan, la zi.

Dovedind simţul măsurii, el ştie să evite afirmaţiile categorice, periculoase în faza actuală a unui modalism în gestaţie. În consecinţă, nu vom intalni soluţii indiscutabile, legiferarea sau dogma. Cu rezervă prudenţă, autorul, procedând ,stiinţific, si inţelept, enumeră, oferă material, sugerează, conclude dar — mai cu seamă — invită la participare, la meditaţie si la luări de atitudini creatoare.

Lucrarea interesează deopotrivă pe cei care acum descifrează tainele Muzicii, ca pe profesioniştii în plină desfăşurare de teoretizare sau de creaţie, fiindcă conţine în ea un proces de defrişare.Format: 205 x 145 mm

Mic tratat de scriitura modala - Dan Buciu Generic face parte din categoria Desen Muzica Film Teatru din cadrul magazinului online de produse naturiste Vegis.ro.
Livrarea produselor din stocul propriu se face in 24-48h de la plasarea comenzii online sau telefonic. Magazinul nostru va pune la dispozitie un call center dedicat pentru preluarea comenzilor, de luni pana vineri, intre orele 08:30 - 16:30.
Pe Vegis.ro beneficiati de TRANSPORT GRATUIT pentru comenzi mai mari de 150.00 de lei.
Descrierea produselor cuprinde informatiile puse la dispozitie de producator in momentul achizitiei initiale. Magazinul nostru nu se face responsabil pentru eventualele modificari ulterioare care nu au fost semnalate de catre producator.

Nu uitati: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.

De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.

Mult succes!

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.