300 Retete hrana vie - Mike Snyder, Nancy Faass, Lorena Novak Bull ORIZONTURI


 • Producator:
 • TVA 5% Inclus
 • Cod: LIB973-00000-007

Produsul nu mai este activ in oferta Vegis.ro

Iti recomandam alte produse similare din categoria Bucatarie

Ai nevoie de ajutor? Contacteaza echipa de vanzari sau suna la 0371.521.330.


Descriere 300 Retete hrana vie - Mike Snyder, Nancy Faass, Lorena Novak Bull de la ORIZONTURI

General

 • An aparitie 2013
 • Autor Mike Snyder, Nancy Faass, Lorena Novak Bull
 • Editie Necartonata
 • Format 210X145
Conceptul de hrană vie nu reprezintă un moft, un curent la modă, efemer ca multe altele, ci un concept rezultat din cercetările aprofundate ale unor specialişti.

Bucătăria pe bază de alimente vii constă în prepararea unor meniuri aspectuoase şi hrănitoare cu ajutorul celor mai elementare tehnici culinare. Cartea vă va iniţia în pregătirea acestor mâncăruri. Veţi fi surprinşi să constataţi cât de uşor este şi ce însemnătate poate avea pentru sănătatea dumneavoastră.

Fragment:

Capitolul 1. Bine aţi venit în bucătăria alimentelor crude

 

Bucătăria gourmet a crudităţi lor este una dintre marile plăceri ale vieţii. Mâncarea e absolut delicioasă şi poate fi adaptată la gusturile şi arornele oricărei culturi, de la satisfăcătoarele specialităţi săţioase americane până la savuroasele sosuri italiene şi condimentatul curry indian. Simplu spus, o dietă cu hrană vie înseamnă să consumaţi alimentele în starea lor naturală. Mâncărurile crude pot fi definite ca fiind ca acelea care nu sunt gătite, sau sunt preparate la temperaturi sub 46 grade C. Când mâncarea e încălzită la o temperatură mai ridicată decât aceasta, se distrug enzime şi substanţe nutritive vitale. Deşi se găsesc suplimente nutriţionale, ştiinţa Încă nu a reconstituit pe deplin beneficiile complexe şi subtile ale alimentelor proaspete, neprelucrate termic.

Beneficiile alimentelor neprelucrate termic

Mulţi oameni descoperă că dieta cu hrană vie le schimbă viaţa. Sunt uimiţi că ceva atât de simplu poate avea o asemenea contribuţie pentru sănătatea, starea de spirit şi energia lor. Când urmaţi o astfel de dietă, mâncarea devine medicament, vindecând treptat organismul prin furnizarea de substanţe nutritive esenţiale. Majoritatea oamenilor percep primele diferenţe în câteva zile.

Menţin viaţa simplă

Bucătăria pe bază de alimente crude constă în prepararea unor meniuri aspectuoase şi hrănitoare cu ajutorul celor mai elementare tehnici culinare. Acest capitol vă va iniţia în pregătirea acestor mâncăruri, cu liste de contrai pentru a vă simplifica planificarea cumpărăturilor şi a meniurilor. Veţi fi surprinşi să constataţi cât de uşoară este această abordare şi ce poate însemna pentru dumneavoastră, inclusiv:

 • Mai puţin timp petrecut în bucătărie – Cu aceste reţete, puteţi pregăti o masă gourmet din legume şi fructe crude pe cinste în vreo douăzeci de minute – echivalentul, ca eleganţă, al unei mese gătite a cărei preparare poate dura o oră.
 • O curăţenie mai rapidă – În urma acestei abordări, nu vor mai exista cratiţe murdare sau tigăi unsuroase pe care să le spălaţi.
 • Cheltuieli mai mici la piaţă – Unii oameni anunţă că şi-au redus cheltuielile pe mâncare cu peste douăzeci şi cinci la sută.

Un stil prietenos de viaţă eco

Când mâncaţi alimente cultivate pe plan local, vă reduceţi amprenta de carbon – nu mai folosiţi alimente procesate vechi de şase luni, depozitate în cutii de carton sau metal şi transportate pe distanţe de mii de kilometri. Dimpotrivă, mâncărurile de la cultivatorii locali vă oferă aroma legumelor şi a fructelor proaspete, culese din grădină. De asemenea, consumul de alimente cultivate acasă sau în zonă vă mai ajută:

 • Să aveţi o vigoare mai mare – Puteţi să vă cultivaţi propriile boabe încolţite şi plante medicinale acasă, să vă măcinaţi singuri făina, să vă coaceţi propria pâine. Acest lucru vă ajută să fiţi mai puţin implicat în calitate de consumator, şi mai mult ca producător.
 • Să produceţi mai puţine deşeuri – Ori de câte ori vă simplificaţi stilul de viaţă, consumaţi mai puţine ambalaje de plastic, hârtie şi aluminiu, ceea ce înseamnă o risipă mai mică, iar rezultatele se vor vedea în timp.
 • Să conservaţi apa – O dietă vetegariană necesită o mie de litri de apă pe zi, câtă vreme una bazată pe carne presupune peste cincisprezece mii de litri zilnic; stilul de viaţă mai simplu consumă mai puţin de zece la sută din cantitatea de apă iniţială.

Să facem primii paşi

Când oamenii se duc la vizita medicală, de obicei aud recomandări gen: „Mai reduceţi din carnea roşie. Consumaţi mai puţină sare. Nu mai mâncaţi prăjeli.” Niciodată nu-l veţi auzi pe doctor spunând: „Lăsaţi-o mai moale cu legumele şi fructele”. Majoritatea oamenilor au nevoie să mănânce mai multe legume şi fructe, dar asta ridică întrebarea: cum să le preparăm, ca să fie cu adevărat gustoase? Această carte vă va oferi sute de idei noi, reţete delicioase, şi un ghid pas cu pas al consumului de hrană vie. Vă puteţi ajusta abordarea în funcţie de stilul dumneavoastră de viaţă şi de reacţiile pe care le aveţi faţă de mâncare. Reamintiţi-vă că nu trebuie să mâncaţi sută la sută alimente crude, pentru a vă bucura de beneficiile acestei bucătării minunate pentru sănătate. Luaţi-o în ritm propriu!

Scurtă istorie a mâncărurilor vii şi crude

Dieta vegană nu este un concept nou. Acestea au fost primele alimente consumate de oameni înainte de a fi fost inventată maşina de gătit (ba chiar, înainte de descoperirea focului!). Există referiri istorice şi biblice la regimul de alimente crude. Esenienii erau un grup religios care a prosperat începând din secolul al II-lea î.H. până în secolul I d.H. Documentele epocii arată că aveau o dietă bogată în fructe crude, legume, zarzavaturi şi boabe încolţite, şi-au elaborat propria formă de pâine, iar în zilele noastre o pâine similară se poate cumpăra din majoritatea magazinelor de alimente sănătoase. Pâinea eseniană e făcută din grâne şi seminţe încolţite, plămădite şi apoi deshidratate. Esenienii îşi coceau pâinea direct sub razele soarelui.

O referire biblică interesantă la efectele antiîmbătrânire ale alimentelor nepreparate la foc se găseşte în primul capitol din Cartea lui Daniel. În acel pasaj, regele le dă supuşilor lui mâncăruri bogate şi vin, dar Daniel refuză să le consume. El îl convinge pe rege să accepte un experiment de zece zile, În care supuşii să mănânce numai vegetale şi apă. Un citat din Daniel, 1: 15-16 spune: „Şi după un răstimp de zece zile, ei arătau mai frumoşi la faţă şi mai graşi la trup decât toţi feciorii care mâncau din masa împăratului. Atunci supraveghetorul le schimbă mâncarea lor şi vinul pe care trebuia să-I bea şi le dădu mâncăruri de verdeţuri.”

Mişcarea modernă a crudităţilor

Comunitatea contemporană a consumatorilor alimentelor crude îşi are rădăcinile În mişcarea pentru sănătate naturală care a apărut pe glob la sfârşitul secolului al XIX-lea. În Statele Unite, această mişcare a fost condusă de doctorul Sylvester Graham (inventatorul pâinişoarelor graham), doctorul Herbert Shelton şi mulţi alţi pionierii ai sănătăţii. Aceşti medici practicau un sistem de sănătate care s-a făcut cunoscut ca Igiena Naturală. Filosofia acestei atitudini consta În a susţine procesele naturale de vindecare ale organismului printr-un regim bazat pe alimente crude şi integrale, şi post periodic, numai cu apă. Mişcarea Igienei Naturale activează şi astăzi, în comunităţile de sănătate naturală din Statele Unite şi din întreaga lume.

La jumătatea secolului XX, doctorii în sănătate naturală au început să-şi revizuiască atitudinea faţă de dietă, adăugând în programele lor sucuri, mâncăruri combinate, elemente de curăţire şi detoxifiere.

Bucătăria dietei gourmet

Cam prin această perioadă a apărut conceptul de alimente crude gourmet, prezentând lumii un mod de a mânca şi un stil de viaţă cu totul noi. În zilele noastre, crudităţile gourmet se găsesc peste tot. Majoritatea magazinelor de alimente sănătoase oferă o diversitate de crudităţi ambalate, inclusiv nuci, fursecuri, crochete şi dulciuri energetice, precum şi produse fermentate, cum ar fi varza acră. Niciodată n-a fost mai uşor să mâncăm sănătos!

Beneficiile unei diete cu hrană vie

Mulţi oameni care adoptă o dietă de alimente nepreparate la foc percep primele beneficii pentru sănătate în câteva zile sau cel mult săptămâni. Schimbările mai profunde par să dureze până la şase luni. Entuziaştii vegani declară niveluri crescute ale energiei, înfrumuseţarea pielii, o minte mai limpede şi o vitalitate accentuată.

Riscuri mai mici de cancer şi boli cardiace

Cercetarea următoare aduce beneficiile unei diete bogate în legume şi fructe:

 • Cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universităţii Harvard au urmărit sănătatea a peste 22 000 de pacienţi. Studiul a constatat că aceia care mâncau cel puţin două porţii şi jumătate de vegetale pe zi Îşi reduceau riscul de boli cardiace cu aproape douăzeci şi cinci la sută. La Universitatea din California, Berkeley, cercetătorii au descoperit că un consum sporit de legume şi fructe crude reduce şi riscul de cancer, în medie cu cincizeci la sută.
 • Un studiu recent asupra diabetului, efectuat la Universitatea din Carolina de Nord, a demonstrat că un regim bogat În vegetale reduce indicatorii diabetici.
 • La un spital universitar din Stockholm, Suedia, cercetătorii au descoperit că o dietă vegană măreşte de asemenea protecţia Împotriva artritei.

ALERTĂ

O dietă care pune accentul pe vegetalele proaspete uşurează ocolirea anumitor alergii la mâncare. Multe persoane au alergie la gluten. Consumul de crudităţi uşurează evitarea produselor pe bază de grâu. Alergiile la produsele din lapte de vacă sunt de asemenea destul de răspândite, iar unele elemente ale lactatelor, cum ar fi caseina (proteina din lapte) se găsesc peste tot, de la brânza de soia până la conservele de ton şi carnea deli (carne procesată – delicatese). In mod sigur, alimentele crude nu conţin produse lactate de vacă.

Arătaţi şi vă simţiţi mai tineri

...


300 Retete hrana vie - Mike Snyder, Nancy Faass, Lorena Novak Bull ORIZONTURI face parte din categoria Bucatarie din cadrul magazinului online de produse naturiste Vegis.ro.
Livrarea produselor din stocul propriu se face in 24-48h de la plasarea comenzii online sau telefonic. Magazinul nostru va pune la dispozitie un call center dedicat pentru preluarea comenzilor, de luni pana vineri, intre orele 08:30 - 16:30.
Pe Vegis.ro beneficiati de TRANSPORT GRATUIT pentru comenzi mai mari de 150.00 de lei.
Descrierea produselor cuprinde informatiile puse la dispozitie de producator in momentul achizitiei initiale. Magazinul nostru nu se face responsabil pentru eventualele modificari ulterioare care nu au fost semnalate de catre producator.

Nu uitati: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.

De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.

Mult succes!

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.