Terapia Integrarii Trecutului - Ingeborg Bosch


  • Producator:
  • TVA 5% Inclus
  • Cod: LIB978-606-588-705-3

Produsul nu mai este activ in oferta Vegis.ro

Iti recomandam alte produse similare din categoria Psihologie Practica

Ai nevoie de ajutor? Contacteaza echipa de vanzari sau suna la 0371.521.330.


Descriere Terapia Integrarii Trecutului - Ingeborg Bosch de la Generic

PRI este o metodă inovativă de terapie care, spre deosebire de celelalte, se poate aplica și fără ajutorul unui psihoterapeut. Ideea centrală de la care se pornește este aceea că adulții interpretează distorsionat experiențele de viață prin filtrul unor mecanisme de apărare învățate în copilărie, care nu-și mai găsesc utilitatea în prezent. Copii fiind, cu nevoi de securitate și iubire uneori nesatisfăcute, vulnerabili, cu niște capacități limitate de înțelegere a lumii și de acțiune, ne-am tradus experiențele și acțiunile persoanelor care ne aveau în grijă asimilând idei precum: „Dacă..., înseamnă că eu am fost de vină, eu am greșit, nu sunt suficient de bun încât să...“ Mecanismele de apărare identificate de Sigmund Freud sunt acum accesibile, tangibile și mult mai ușor de înțeles decât v-ați putea închipui.Ajunși la vârsta adultă, mecanismele de apărare, deși bune în copilărie, se ­dovedesc a ne influența simțămintele și acțiunile întrun mod contraproductiv, îngreunându-ne sufletul, relațiile, viața socială și profesională, blocându-ne potențialul creativ și sabotându-ne fericirea. Așadar PRI vine exact în întâmpinarea acestor probleme, ajutândune în primă instanță să ne identificăm și să decodificăm mecanismele de apărare, pentru ca mai apoi să lucrăm asupra lor. După cum susține și autoarea, trecutul trebuie să rămână în trecut, iar dificultățile din prezent nu trebuie să fie alimentate de răni vechi — respingere, furie, stres sau temeri legate de eșec.

„O lectură obligatorie pentru oricine este pregătit să-și lase în urmă balastul emoțional și să evolueze ca persoană. Convingerea mea este că va schimba în bine viețile multor oameni.“

Barbara Fredrickson

profesor de psihologie, The University of North Carolina, Chapel Hill

„Rareori apare câte o lucrare ce reușește să combine într-o asemenea manieră un set de soluții pentru o mai bună conștientizare și dezvoltare personală — punând accentul pe o atitudine plină de compasiune față de sine și față de alții, încurajând individul către o formă profundă de explorare. Cartea de față este un ghid excelent pentru atingerea unui prag superior în ceea ce privește elevarea conștiinței personale.“

Rinaldo S. Brutoco

fost președinte, Institute of Transpersonal Psychology și The Hoffman Institute

„Dacă-ți dorești să trăiești mai mult în prezent, călăuza ta ar trebui să fie Ingeborg Bosch. Cunoștințele ei despre natura umană nu au fost egalate de vreo altă școală de psihologie sau de o altă formă de terapie.“

Preston Ford

master în administrarea afacerilor și în IT la Harvard UniversityNăscută în Iran în 1960, întro familie olandeză, dr. Ingeborg N. Bosch şia luat diploma Doctoraal (echivalentul unei diplome intermediare, între masterat şi doctorat) în psihologie la Universitatea din Amsterdam (1986). În timpul studiilor, a urmat o specializare secundară în filosofie orientală, cu accent pe budismul zen, budismul huayen şi taoism. În teza de licenţă, a studiat schimbările comportamentale, cercetările fiind desfăşurate în mediul şcolilor primare. Rezultatele au atras atenţia presei naţionale.

Ingeborg Bosch a lucrat mai întâi ca freelancer, fiind consultant în management şi consilier în probleme de carieră, iar în 1989 a prezentat o serie de emisiuni radio şi TV despre găsirea unui loc de muncă, emisiuni pentru care a scris şi textele. Pe măsură ce se implica tot mai mult în coaching şi ajuta oamenii să funcţioneze întrun mod mai sănătos şi mai satisfăcător, a aflat de activitatea lui Alice Miller, exact când lucra la procesarea propriilor suferinţe din copilărie. A fost atât de prinsă de ideile din cărţile lui Miller, încât a început să lucreze pe baza acestora, concentrânduse tot mai mult pe terapie.

Ulterior a mers mai departe, descoperind activitatea lui Jean Jenson, care ia devenit o colaboratoare apropiată şi a învăţato tehnicile ce aveau să formeze baza terapiei primare adaptate şi practicate de ea. Lucrând în strânsă colaborare cu Jensen, Ingeborg a căpătat perspective noi şi a putut dezvolta noi concepte, care au generat apoi o formă fundamental diferită de terapie, PRI.

În prezent, Ingeborg trăieşte în sudul Franţei şi practică exclusiv terapia PRI, cu toate aspectele pe care le implică. Pe lângă terapie şi cărţi, se ocupă de formarea altor psihoterapeuţi, cu scopul de a face metoda tot mai accesibilă publicului larg.
Colectie: Biblioterapia
Format: 13 x 20 cm

Terapia Integrarii Trecutului - Ingeborg Bosch Generic face parte din categoria Psihologie Practica din cadrul magazinului online de produse naturiste Vegis.ro.
Livrarea produselor din stocul propriu se face in 24-48h de la plasarea comenzii online sau telefonic. Magazinul nostru va pune la dispozitie un call center dedicat pentru preluarea comenzilor, de luni pana vineri, intre orele 08:30 - 16:30.
Pe Vegis.ro beneficiati de TRANSPORT GRATUIT pentru comenzi mai mari de 150.00 de lei.
Descrierea produselor cuprinde informatiile puse la dispozitie de producator in momentul achizitiei initiale. Magazinul nostru nu se face responsabil pentru eventualele modificari ulterioare care nu au fost semnalate de catre producator.

Nu uitati: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.

De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.

Mult succes!

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.