Crema Antirid cu Retinol si Ginkgo Biloba 30g de la CHARME - Detalii produs
Odata cu inaintarea in varsta, epiderma incepe sa se subtieze, elastina si fibrele de colagen care sustin straturile superficiale devin mai slabe, pielea pierzandu-si elasticitatea, este afectat echilibrul hidro-lipidic, gradul de hidratare, secretia glandelor sebacee scade, celulele pielii se regenereaza mai greu. Rezultatul este aparitia ridurilor.
Crema Antirid de la Charme Cosmetics urmareste sa va ajute sa eliminati ridurile prin hidratarea intensa a tenului, intensificarea microcirculatiei, protectia celulara si redobandirea aspectului "sanatos" al pielii afectate.
Unt de Shea - se obtine din nucile arborelui Shea (Karité), Vitellaria paradoxa C. F. Gaertn., (sin. Butyrospermum paradoxa, B. parkii), fam. Sapotaceae, originar din savana Africana. Datorita continutului sau in acizi grasi si substante nesaponificabile, untul de shea are actiune hidratanta, epitelizanta, sporeste elasticitatea cutanata, stimuleaza vindecarea leziunilor pielii, mentine nivelul optim de hidratare, protejeaza pielea impotriva factorilor de mediu, este un regenerator cutanat, netezeste ridurile si reduce semnele de imbatranire ale pielii. Are actiune antiinflamatoare, antibacteriana, calmeaza iritatiile si reduce roseata pielii.
Unt de cacao - obtinut din semintele arborelui de cacao (Theobroma cacao L., fam. Malvaceae). Semintele contin: teobromina, teofilina si intr-o concentratie mai redusa, cafeina; acidul linoleic, acizii grasi esentiali omega-6 si omega- 9, polifenoli, tocoferoli si fitosteroli, aminoacizi liberi de tip acid glutamic, alanina, arginina, asparagina etc.); acizi fenolici (cumaric, ferulic); vitamine (B1, B2, B6, biotina, acid pantotenic, acid nicotinic, piridoxina, acid folic); minerale (K, Na, Ca, Mg, Cu, Fe, Zn). Untul de cacao este emolient, nutritiv, reparator, antioxidant, incetineste procesul de imbatranire, previne deshidratarea si stimuleaza producerea de colagen, reface bariera hidro-lipidica a pielii, mentine elasticitatea pielii, intensifica regenerarea, creste rezistenta pielii. Este de asemenea o sursa importanta de vitamina E.
Sesamum indicum L. (susan), fam. Pedaliaceae - este o planta cultivata pentru semintele sale bogate in uleiuri care se intrebuinteaza in gastronomie, mai ales la produsele de patiserie, brutarie, dar si in cosmetica. Uleiul din seminte de susan contine fitosteroli, antioxidanti si un complex de vitamine (B, D, E, F) si glicoproteine care sunt componente importante ale stratului cornos. Actioneaza ca regenerator, restructurant, nutritiv, emolient, antioxidant, mentine integritatea tesutului cutanat si gradul de hidratare al pielii, intarzie procesul de imbatranire cutanata, protejeaza pielea la expunerea solara. De asemenea, stimuleaza producerea de colagen, facand tesutul mai elastic si mai fin.
Ulei din germeni de grau (Triticum sativum, fam. Poaceae) – una din cele mai bune surse naturale de vitamina E, A si D, dar si de proteine si lecitina. Mai contine acizi grasi esentiali, carotenoide, fitosteroli si polifenoli. Datorita compozitiei sale, uleiul din germeni de grau intervine in mentinerea sanatatii pielii prin efectul antioxidant, regenerator, tonifiant, de sporire a elasticitatii, emolient, reparator al barierei naturale de protectie a pielii. Combate semnele imbatranirii, indeparteaza celulele moarte si stimuleaza circulatia sangelui, catifeleaza pielea, reduce mancarimile si roseata pielii.
Olea europaea L. (maslin), fam. Oleaceae, este un arbust sau arbore originar din Siria si zonele de litoral din Turcia, foarte raspandit si in Grecia continentala si in arhipelagul elen, Spania. Este considerat "arborele vesnic roditor", fiind un arbore cu o longevitate extraordinara, avand o uimitoare putere de regenerare, formand mereu radacini si lastari noi. Credinta ca uleiul de masline confera putere si tinerete era raspandita in intreaga lume antica (Egipt, Grecia, Roma). Continutul nutritional al maslinelor este impresionant, avand in compozitie numerosi compusi antioxidanti precum flavone, antocianidine, flavonoli, quercitina, acid galic, acid cafeic, vitamine (A, B1, B2, C, E), saruri minerale (K, Ca, Fe, Mg, S). Obtinut prin presare la rece din pulpa fructelor, uleiul de masline este apreciat in cosmetica pentru efectul nutritiv, antioxidant (protejeaza impotriva actiunii nocive a radicalilor liberi, reduce efectele imbatranirii) si emolient, de protectie impotriva deshidratarii, reparator, calmant, antiinflamator, reduce iritatia si roseata pielii.
Persea americana Mill, sin. P. gratissima C. F. Gaertn. (avocado), fam. Lauraceae – arbore originar din Mexic si Guatemala, Peru. Uleiul de avocado obtinut din pulpa fructului este foarte bogat in vitaminele B, C, E, K, K, Mg, carotenoide, fitosteroli, acizi grasi esentiali. Acestea ii confera calitati emoliente, nutritive, regeneratoare, usor cicatrizante, protectoare, elasticizante, antioxidante, calmante, de stimulare a productiei de colagen, de atenuare a reactiilor inflamatorii.
Extract din frunze de maslin (Olea europaea L., fam. Oleaceae) – cu actiune confirmata prin studii clinice in vivo si in vitro, are in compozitie flavonoide si polifenoli ceea ce-i confera urmatoarele proprietati: este un foarte bun antioxidant, ofera protectie celulara, hidrateaza pielea si-i ofera elasticitate, reduce senzatia de iritare si inflamare a pielii, este antimicrobian.
Ginkgo biloba L. (fam. Ginkgoaceae) era raspandit, in toata emisfera nordica, dar in prezent arealul sau natural este redus la o mica regiune din sud-estul Chinei. Este denumit popular „patru-bani”, „arborele templier japonez”, „caisa argintie”. Considerat o adevarata "fosila vie" a devenit in ultimii ani una din cele mai importante plante medicinale, fiind introdus in culturi extinse, pentru a-i fi recoltate frunzele folosite intens in industria farmaceutica. Frunzele se caracterizeaza printr-o compozitie complexa, si anume: derivati terpenici (bilobalide; ginkgolidele A, B, C, J, M; sterol); flavone si flavonoli (kempferol, cvercetol si luteolina); biflavone (bilobetina, ginkgetina); taninuri catehice; proantocianidoli; derivati de acizi grasi saturati si nesaturati, aminoacizi; fractiuni poliholozidice. Gingko biloba este foarte bun pentru activarea microcirculatiei cutanate si pentru descongestionarea tesuturilor, ceea ce ofera pielii aspect neted.
Aloe vera (L.) Burm.f., A. barbadensis Mill. (aloe), fam. Aloaceae, este o planta suculenta originara din Africa. Grecii o considera ca fiind un simbol de frumusete, rabdare, avere si sanatate. Are drept componente principale heteropolizaharide (cu grad mare de hidratare) si glicoproteine. Este o sursa importanta de aminoacizi (fenilalanina, arginina, leucina), vitamine (A, C, F, complexul B), enzime, saponozide, derivati salicilici, ulei volatil. Fitocomplexul contribuie la regenerarea tesutului cutanat si la buna functionare a celulelor pielii, intensifica circulatia sangelui (ceea ce determina un schimb de oxigen crescut la nivelul celulelor, acestea fiind mai bine hranite); are efect antiinflamator si cicatrizant, nutritiv si hidratant, purifiant si astringent, calmeaza inflamatia si iritatiile cutanate, stimuleaza sinteza de colagen, refermizant, antirid.
Vitamina A (retinol) – este esentiala pentru cresterea, dezvoltarea si integritatea structurala cutanata. Regularizeaza cresterea celulelor epidermice, intervine in procesul de keratinizare, favorizeaza cicatrizarea cutanata, intretine vitalizarea pielii, mentine integritatea si capacitatea de aparare a pielii, are efect hidratant, catifeleaza pielea, are actiune antioxidanta, regeneranta (mai ales pentru pielea afectata de soare), creste elasticitatea pielii, previne formarea ridurilor, stimuleaza sinteza colagenului.
Hippophaë rhamnoides L. (catina), fam. Eleagnaceae, este un arbust de origine din Tibet. Fructele sunt folosite in industria medicamentelor de aproximativ 12 secole (in Grecia, Imperiul Roman, Mongolia si Rusia). Fitocomplexul din fructele de catina este reprezentat de: vitamina C (400-1500 mg%), carotenoide (β-caroten), vitaminele B1, B2, PP, flavonoide (cvercetol, kempferol), acid folic, provitamina D, vitamina E, proantociani, acizi linoleic si linolenic, triterpene, catechol. Hidrateaza in profunzime pielea fetei, gatului si a decolteului, imbunatateste elsticitatea pielii, asigura o protectie buna impotriva radicalior liberi si a radiatiilor solare. Stimuleaza productia naturala de colagen prin aportul mare de vitamine A, C si E. Poate fi folosit si in zona sensibila a ochilor cu rezultate spectaculoase in eliminarea ridurilor fine si in estomparea cearcanelor.
Compozitie: Aqua, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Coco-Caprylate/Caprate, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter, Theobroma cacao seed butter, Sesamum Indicum seed oil, Triticum Vulgare germ oil, Persea gratissima butter, Olea Europaea fruit oil, Ginkgo Biloba leaf extract, Aloe Barbadensis leaf extract, Hippophae Rhamnoides fruit extract, Olea Europaea leaf extract, Benzyl Alcohol, Chlorphenesin, Tocopherol Acetate, Retinol, Parfum, Linalool, Limonene, Citronellol, Geraniol.
Mod de depozitare: a se pastra la loc uscat si racoros.
Produs in Romania
Crema Antirid cu Retinol si Ginkgo Biloba 30g de la CHARME - Alege Produsul Preferat de la Vegis.ro
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.
De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.
Mult succes!
Scor: 5/5 | acum 4 luni
Achizitie verificata
Pro: O crema hidratanta eu am tenul uscat este ok
Scor: 2/5 | acum 10 luni
Achizitie verificata
Pro: Miros foarte placut, pret decent.
Contra: Din cate am citit, retinolul nu este indicat sa se foloseasca pe timp de zi, in special in sezonul calduros afara.
De indicat toamna, aplicat seara.
Dezavantajul: retinolul in contact cu aerul se inactiveaza, este o substanta care oxideaza.
Altele: 1. Pe cutie scrie sa se foloseasca de minim 2 ori pe zi , dimineata si seara.
Ce inseamna acest lucru?
2. Daca are contraindicatie sa nu se foloseasca pe timpul zilei, de ce producatorul indica sa se foloseasca pe timpul zilei cand razele UV sunt puternice?
3. Cu ce garanteaza producatorul ca dupa deschiderea cutiei cu retinol, dupa cateva zile acesta nu se inactiveaza, pierdandu-si efectul?
Bună dimineața,
Am transmis observațiile dumneavoastră producătorului și am primit următorul răspuns:
„Ne-am consultat cu d-na chimist cu care colaboram pe partea de dosare cosmetice. Raspunsul dansei este ca Retinolul nu se inactiveaza in concentratii atat de mici. Se pare ca nu exista inca nici o directiva Europeana care sa-l interzica,doza pe care o folosim noi in produs se incadreaza in restrictiile acestui component.
Insa pe viitor s-ar putea sa se restrictioneze si in privinta momentelor in care se poate utiliza deoarece se fac inca studii in privinta interactiei cu razele uv. Vom urmari legislatia europeana si ne adaptam produsele conform acesteia.”
Vă mulțumim pentru răbdare,
Anastasia, echipa Vegis