Alimente Bio SanoVita pentru post

Adoptă o alimentație sănătoasă și sățioasă, indiferent de perioadă! Chiar dacă Postul Paștelui limitează alegerile culinare, există diverse alternative delicioase la îndemână, care îți asigură necesarul de nutrienți și un răsfăț pe măsură. 

Noua gamă de alimente Bio de la SanoVita asigură mese echilibrate și gustoase atât pentru tine, cât și pentru cei dragi, fiind ideală în perioadele de post. De la opțiuni pentru micul dejun, gustări, prânz și cină, ai la dispoziție produse cu ajutorul cărora poți pregăti meniul pentru o zi întreagă. 

Alimente Bio pentru toate gusturile

Gama Bio de la SanoVita susține nu doar un stil de viață sănătos, zi de zi, dar vine și în întâmpinarea dorințelor și poftelor culinare ale întregii familii. Iată deliciile care îți vor face cu ochiul: fulgi și musli; rondele și batoane dulci pentru pauzele dintre mese; leguminoase; fructe uscate și oleaginoase; nuci și semințe; băuturi vegetale.

Meniu #yummy, de post

Mic dejun

Ingrediente: 

  • 40,3gr semințe de chia;
  • 240ml lapte de cocos;
  • 59ml apă sau orice alt lapte vegetal, după preferințe;
  • 14,8ml sirop de arțar;
  • 4,9ml extract de vanilie.

Mod de preparare:

  1. Pune într-un bol toate ingredientele și amestecă foarte bine până când semințele de chia sunt înmuiate.
  2. Compoziția obținută se pune la frigider timp de 1h sau se lasă peste noapte. Ulterior, se mai pot adăuga 2-3 linguri de lapte de cocos și se amestecă din nou, pentru a obține consistența de budincă.                       
  3. Transferă budinca într-un bol și servește-o împreună cu fructe uscate și/sau nuci, după gust.

Prânz

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 190gr linte verde;
  • 950ml supă de legume;
  • 1 ceapă mică și un morcov, tăiați cubulețe;
  • puțin ghimbir curățat și ras, după gust;
  • 4,55gr ulei de cocos;
  • 6,36gr pulbere de turmeric;
  • 2 căței de usturoi zdrobiți;
  • piper negru măcinat, după gust, și puțin pătrunjel proaspăt tocat pentru ornare.

Mod de preparare:

  1. Pune uleiul de cocos într-o cratiță de dimensiune medie și încinge-l la foc mic, iar apoi adaugă ceapa, morcovul și usturoiul și călește-le aproximativ 2 minute, timp în care este necesar să amesteci frecvent.
  2. Adaugă ghimbirul ras și pulberea de turmeric, lasă-le la gătit timp de aproximativ 1 minut, iar după aceea adaugă lintea și supa de legume. Atunci când supa atinge punctul de fierbere, las-o să fiarbă, la foc mic, timp de 20 de minute, până când lintea devine moale.
  3. La final, condimentează supa cu piper negru și servește-o cu pătrunjel.

Cină

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 11ml ulei de măsline;
  • 1 ceapă de mărime medie, tocată;
  • 2 ardei grași de dimensiune mică, tăiați;
  • 1 linguriță de chimen măcinat, ½ linguriță de coriandru măcinat;
  • 2 căței de usturoi curățați și tăiați;
  • 180gr quinoa clătită sub jetul de apă și scursă;
  • 260gr de fasole neagră din conservă, scursă și clătită;
  • 164gr de porumb în doză;
  • aproximativ 400gr de roșii mărunțite în doză;
  • ½ linguriță sare, ¼ linguriță de piper negru;
  • 237ml apă;
  • puțin coriandru proaspăt tocat, după gust;
  • opțional, ca garnitură: 1 avocado tăiat felii, câteva feliuțe de lime și semințe de dovleac.

Mod de preparare:

  1. Pune uleiul de măsline într-o tigaie și lasă-l să se încingă, la foc mic. Adaugă ceapa, ardeiul, chimenul și coriandrul și lasă-le la gătit timp de 7-8 minute, până când ceapa devine translucidă. Pune și usturoiul, amestecă și lasă toate ingredientele pe foc timp de 30 de secunde.
  2. Toarnă quinoa, fasolea neagră, boabele de porumb și roșiile mărunțite și amestecă foarte bine. Adaugă apa, acoperă tigaia cu un capac și așteaptă până când mâncarea atinge punctul de fierbere. Din acel moment, las-o să fiarbă 20 - 23 de minute sau până când lichidul este absorbit.
  3. Înainte de servire, presară coriandrul proaspăt tocat și adaugă ingredientele opționale.

Desert

Ingrediente pentru 12 răsfățuri:

  • 3 banane mari coapte;
  • 120gr fulgi de ovăz;
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată;
  • 15,3gr semințe de chia;
  • 30gr, maxim 45gr unt de arahide topit;
  • opțional: 2 linguri de miere și 1/4 linguriță de sare de mare. 

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 175°C și tapetează o tavă cu hârtie de copt.
  2. Pune bananele într-un bol, pisează-le cu furculița, apoi adaugă restul ingredientelor și amestecă foarte bine pentru a obține o compoziție omogenă. Ulterior, formează bile din aluat cu ajutorul unei cupe pentru înghețată, pune-le în tavă și aplatizează-le cu mâna pentru a forma fursecurile. 
  3. Introdu tava în cuptor și lasă fursecurile la copt timp de aproximativ 13 - 15 minute. 

Descoperă întreaga gamă de produse Bio SanoVita și prepară cele mai gustoase mâncăruri de post!

Vezi aici și celelalte alimente SanoVita ideale pentru perioada postului.