Ceai de Hamei 20g HYPERICUM


  • Producator:
  • Greutate: 20g
  • TVA Inclus
  • Cod: HYPE.00059

8,90 lei
Castigi 1 puncte de fidelitate. detalii

In stoc furnizor detalii

-
buc
+


Cost livrare curier: 14,90 lei . Livrare GRATUITA in tara pentru comenzile peste 150 lei.


Cost livrare lockere: 9,90 lei.
Sameday Easybox Fan Courier Fanbox

Categorii asociate: Ceaiuri vrac Imunitate
b-24597
b-24661
Pret pachet: 16,80 lei

Ceai de Hamei 20g de la HYPERICUM - Detalii produs

Ceai Hamei vrac – Contribuie la optimizarea digestiei si inducerea unei stari de relaxare

Ceaiul de Hamei este o alegere excelenta pentru mentinerea sanatatii sistemului gastrointestinal si calmarea starilor de neliniste, anxietate sau nervozitate. Mentinerea unei digestii eficiente si calmarea sistemului nervos sunt demersuri cu atat mai necesare cu cat ritmul vietii noastre devine tot mai alert si stresant, iar alimentatia noastra devine tot mai haotica (mese neregulate, asocierea gresita a alimentelor, mancatul in graba si la ore improprii), procesata (devitalizata, lipsita de enzime) si plina de toxine, aditivi si cu un profil nutritional dezechilibrat (exces de carbohidrati rafinati, de grasimi saturate sau de sare). Toti acesti factori de stres, impreuna cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficienta, un somn de slaba calitate si alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), in timp, pot genera stres oxidativ si contribuie la cresterea statusului inflamator din organism.

Acest lucru are o influenta negativa asupra intregului corp reducandu-ne rezistenta fata de diversi agenti patogeni sau provocand un raspuns hormonal sau imunitar necorespunzator ce ne poate compromite sanatatea sau care ne incetineste ritmul de refacere a organismului. In astfel de cazuri, digestia, in special pe fondul unui sistem nervos suprasolicitat, poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidenta odata cu aparitia balonarii, meteorismului, arsurilor de stomac asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a starilor de greata, inapetenta sau a poftelor exagerate. Vedem, deci, ca alaturi de sistemul nervos, ca urmare a stresului si a stilului de viata dezordonat, are de suferit si sistemul digestiv care este la interfata directa cu alimentele pe care le consumam. Nevoia menajarii celor doua sisteme devine, asadar, si mai evidenta in perioadele stresante cand nu putem avea mese regulate, mancam in graba fara sa mestecam corect, fara sa fim relaxati si fara sa putem savura ceea ce consumam. Astfel, sub presiunea surselor de stres tot mai numeroase in zilele noastre, ingrijirea bunastarii psiho-emotionale este din ce in ce mai importanta, mentinerea unui echilibru intre sanatatea fizica, cea psihica si cea emotionala fiind abordarea holista, corecta.

Pentru a ne proteja corect sanatatea sistemului nervos si a obtine si o digestie optima, putem alege solutii naturale bazate pe plante cu o actiune calmanta, sedativa, colecistokinetica, fitoestrogenica si antispastica precum Hameiul. Astfel, utilizarea infuziilor pe baza de Hamei poate sustine buna functionare a sistemelor nervos si digestiv, favorizand drenarea corecta a colecistului si inducerea unei stari de relaxare. De asemenea, continutul in fitoestrogeni al conurilor de Hamei poate diminua senzatiile neplacute asociate perioadelor premenstruale si menopauzale.

Ingrediente: Conuri de Hamei (Humulus lupulus).

Mod de utilizare:

Intern: sub forma de infuzie din 1 lingurita de planta la 200 mL de apa clocotita, se lasa acoperit cateva minute, apoi se strecoara si se beau 2-3 cani de ceai pe zi. In cazul insomniilor, doza este dubla, de 2 lingurite. Dupa o pauza de 1 luna consumul se poate relua.

Extern: sub forma de decoct. Se va folosi pentru: gargara, clatirea gurii, a parului, bai comune, bai de sezut, spalaturi locale, ulceratii, cataplasme in pansament steril si calmarea iritatiilor si a infectiilor de natura microbiana.

Contraindicatii: Nu se utilizeaza de catre femeile gravide sau care alapteaza si de catre persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precautii: Persoanele care urmeaza tratamente medicamentoase (diuretice, anticonceptionale, anxiolitice, antidepresive, anticonvulsive) sau care se afla sub supraveghere medicala (in special pentru depresie, boli tumorale cu sensibilitate la hormoni, insuficienta hepatica sau renala decompensata) sunt sfatuite sa consulte un specialist inainte de inceperea curei;

Supradozarea poate produce tulburari nervoase (depresie) sau de natura cardiovasculara;

A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic; A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici; Acesta este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos.

Conditii de pastrare: Bine inchis, ferit de lumina si umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Produs in Romania


Plantele medicinale folosite ca materie prima pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel incat putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanti toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, ingrasaminte chimice, microorganisme sau virusi patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Hamei, au fost folosite plante nemodificate genetic, obtinute preponderent din flora spontana a tarii noastre. Materialul biologic utilizat este reprezentat de catre conurile produse de catre plantele de sex feminin din specia Humulus lupulus (Hamei). Acestea se culeg din a doua jumatate a lunii august, pana in prima jumatate a lunii septembrie, din momentul in care isi schimba culoarea din verde in galben-verzui si prezinta un maximum de aroma si substante biologic-active. Conurile de Hamei au fost uscate la temperaturi menajante, pastrandu-si, asadar, proprietatile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Hamei ajuta la inducerea unei stari de relaxare, combaterea starilor de oboseala nervoasa, agitatie si nervozitate si la obtinerea unui somn odihnitor. In plus, acesta usureaza digestia, calmand refluxul gastroesofagian si reducand balonarea. De asemenea, uleiul esential continut de catre aceasta planta are proprietati antimicrobiene (Escherichia coli, Bacillus subtilis, Helicobacter pylori, Trichophyton interdigitale, Staphylococcus aureus, Candida albicans). In plus, compusii activi (de ex.: fitoestrogeni, taninuri polifenolice, substante amare – humulone si lupulone, uleiuri esentiale: monoterpene, sesquiterpene – farnesen, humulen, cariofilen, calcone, flavonoide – campferol, quercetina, rutina, aminoacizi, acizi fenolici, saruri minerale s.a.) din Hamei contribuie si la optimizarea digestiei, drenarea bilei, protejarea stomacului, reducerea tensiunii sexuale, reducerea durerilor reumatice si de natura menstruala, mentinerea sanatatii renale si la calmarea iritatiilor cutanate. Pe scurt, printre virtutile ceaiului de Hamei se numara actiunea: tonic-amara, digestiva, sedativa, anxiolitica, colecistokinetica, fitoestrogenica, antiinflamatoare, antimicrobiana, analgezica, cicatrizanta, antidiareica, anafrodiziaca, capilaro-protectoare, hipotensoare, depurativa, antihemoroidala si diuretica.

Prezentarea compusilor activi din Ceaiul Hamei vrac:

Hameiul (Humulus lupulus), cunoscut si drept Amei, Cumlau sau Maluga, este o specie erbacee aromatica, perena, cataratoare din familia Cannabaceae (din care face parte si Canepa). Denumirea latineasca de „Humulus” provine din cuvantul „Humlo”, denumire atribuita Sfintei Hildegard, in perioada medievala. Aceasta este raspandita in Europa, Asia si America de Nord si se cultiva pe scara larga in zonele cu un climat temperat, primele atestari documentate ale cultivarii sale fiind in anul 736 d.Hr., in regiunea Hallertau (din Germania zilelor noastre) si in jurul Parisului, in anul 768 d.Hr. In Romania, Hameiul a fost introdus in cultura la sfarsitul secolului al XIX-lea. Datorita aromei sale puternice, amarui, ce se aseamana cu cea a Valerianei pe masura ce conurile se matureaza, aceasta specie a fost folosita pentru aromatizarea berii. Prima mentiune a folosirii sale in productia de bere a fost in anul 1.079 d.Hr., iar in tara noastra, industria berii are o traditie de aproape 2 secole.

Pe langa importanta avuta in productia berii, Hameiul este si o planta medicinala valoroasa. Proprietatile terapeutice ale acestei specii sunt cunoscute inca de pe vremea lui Plinius cel Batran, fiind folosita pentru actiunea sa calmanta si sedativa. Astfel, in mod traditional, florile erau culese toamna, uscate si folosite sub forma de cataplasma sau puse sub perna sau in saltea pentru a favoriza adormirea. Infuzia din conurile de Hamei este utila in inducerea unei stari de liniste, calmarea nervilor, a anxietatii, reducerea tensiunii sexuale si diminuarea timpului necesar pentru a adormi (in special cand se asociaza cu Valeriana). Consumata inainte de masa, infuzia ajuta la cresterea poftei de mancare, iar dupa masa aceasta ajuta digestia prin stimularea secretiilor gastrice, actiunea carminativa si cea coleretic-colagoga. De asemenea, aceasta este si diuretica facilitand eliminarea acidului uric din organism si detoxifierea rinichilor. Folosita extern, infuzia din conuri de Hamei este astringenta si dezinfectanta. Traditional, decoctul din tulpinile de Hamei este folosit pentru clatirea parului in vederea stimularii cresterii.

Pe scurt, lucrarile de fitoterapie recomanda Hameiul pentru: diminuarea senzatiilor neplacute asociate menopauzei si sindromului premenstrual, sustinerea bunei functionari a tractului intestinal si ajutarea digestiei, inducerea unei stari de relaxare si obtinerea unui somn sanatos.

Recomandari: menopauza | imunitate | stres | sistem digestiv | sistem nervos

Ceai de Hamei 20g de la HYPERICUM - Alege Produsul Preferat de la Vegis.ro

Nu uitati: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.

De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.

Mult succes!
Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.

Ceai de Hamei 20g HYPERICUM face parte din categoria Ceaiuri vrac din cadrul magazinului online de produse naturiste Vegis.ro.
Livrarea produselor din stocul propriu se face in 24-48h de la plasarea comenzii online sau telefonic. Transportul este gratuit pentru comenzi peste 150.00 de lei.

Despre produsele BIO
Certificarea BIO atesta faptul ca produsele sau ingredientele din compoziția acestora provin din agricultura ecologica. ”Agricultura ecologica” sau AE promoveaza metode sustenabile si practici agricole in armonie cu natura, ce au ca scop protejarea mediului inconjurator si protejarea sanatatii publice. Termenul BIO este echivalent cu ”ecologic”, denumiri folosite in spatiul european, precum si cu termenul ”organic”, folosit in Anglia, Canada si SUA.