Ceai Siminoc 40g HYPERICUM


  • Producator:
  • Greutate: 40g
  • TVA 9% Inclus
  • Cod: HYP80

7,90 lei

Castigi 1 puncte de fidelitate. detalii

In stoc limitat

-
buc
+

Cost livrare: 14,90 lei . LIVRARE GRATUITA in tara pentru comenzile de peste 79,00 lei

b-5983
7,90 lei / bucata × 2 =
Economisesti 2%
15,80 lei
15,48 lei

Descriere Ceai Siminoc 40g de la HYPERICUM

Ceaiul de Siminoc ajută la protejarea și stimularea sistemelor hepatobiliar și gastrointestinal, și în consecință, la îmbunătățirea digestiei.

Ceaiul de Siminoc este alegerea ideală atunci când dorim reglarea funcțiilor mai multor sisteme din organism. Cel mai adesea acesta este folosit pentru tonifierea colecistului, protejarea ficatului și stimularea secreției glandelor gastrice și a sucului pancreatic. Ca întrebuințări secundare, acesta este util în creșterea diurezei și eliminarea helminților și acidului uric din organism. Optimizarea digestiei și susținerea detoxifierii și regenerării sistemelor hepatobiliar și renal sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel, digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”, „ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Nevoia menajării sistemului nostru digestiv, în care funcțiile hepatobiliare au un rol major, devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, ficatul și colecistul au nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase care suprasolicită funcția de detoxifiere a acestor organe.

În ceea ce privește sistemul renal, acesta este greu încercat mai ales din cauza rolului său esențial în purificarea sângelui și eliminarea pe cale urinară a toxinelor. În plus, un metabolism lent, consumul excesiv de sodiu, precum și alți factori de natură fiziologică și psihologică, pot determina retenția apei în țesuturi cauzând disconfort și un aspect inestetic.

Pentru a ne proteja corect sistemele hepatobiliar, gastrointestinal și renal, putem alege soluții naturale bazate pe plante cu o acțiune tonic-amară, eupeptică, colecistokinetică, antihelmintică sau diuretică, precum Siminocul. Astfel, utilizarea infuziilor pe bază de Siminoc asigură buna funcționare a ficatului și colecistului, stimulează secreția gastrică și pe cea pancreatică, combate viermii intestinali și susține funcția de detoxifiere a organismului.

Ingrediente Ceai Siminoc (vrac):

Flori de Siminoc (Helichrysum arenarium).

Detalii Ceai Siminoc (vrac):

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Siminoc, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Florile de Siminoc au fost recoltate pe timp frumos, la începutul înfloririi (iulie-octombrie), și uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Siminoc ajută la protejarea și stimularea sistemelor hepatobiliar și gastrointestinal, și în consecință, la îmbunătățirea digestiei. În plus, compușii activi (de ex.: principii amare, ulei esențial – β-cariofilen, linalool, α-terpineol, anetol, timol, carvacrol, heneicosan; flavonoizi – apigenină, astragalină, quercetină, hiperozidă, naringenin, glucozide ale campferolului și luteolinei, salipurpozidă, izosalipurpozide – helicrizina A și B; taninuri, ftalide, cumarine – scopoletină, umbeliferonă, esculetină; fitosteroli – campesterol, β-sisterol; arenol, carotenoide, derivați ai acidului cafeic, polizaharide, săruri minerale ș.a.) din inflorescențele de Siminoc contribuie și la: redarea aspectului normal al ochilor îngălbeniți din cauza problemelor de natură hepatică, reducerea inflamației la nivelul articulațiilor, reducerea senzațiilor de greață, balonare și al vărsăturilor, menținerea dimensiunilor normale ale ficatului, calmarea durerilor reumatice și abdominale, normalizarea poftei de mâncare, creșterea diurezei, eliminarea azotaților, acidului uric și a helminților din organism. Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Siminoc se numără acțiunea: coleretic-colagogă, tonic-amară, hepatoprotectoare, hipolipemiantă, detoxifiantă, antioxidantă, antiinflamatoare, eupeptică, digestivă, carminativă, antiemetică, antireumatică, antihelmintică, spasmolitică, antimicrobiană (Pseudomonas aeruginosa), antivirală (herpes tip 2, virus gripal A2) și diuretică.

Prezentarea compușilor activi din Ceaiul Siminoc (vrac):

Siminocul (Helichrysum arenarium), cunoscut și drept Semenic, Floarea-patului, Ochișori, Flori-de-paie, Mărgică sau Imortele, este o plantă erbacee perenă din familia Asteraceae sau Compositae (din care fac parte și Floarea-soarelui, Cicoarea, Anghinarea, Echinacea, Coada-șoricelului, Păpădia, Brusturele, Armurariul, Pelinul, Tarhonul și multe altele). Acesta poate fi întâlnit crescând spontan, în regiunea de câmpie (pășuni, lande), pe soluri nisipoase, uscat-revene, neutre sau slab acide, fiind originar din Europa, Asia centrală și China. În prezent, această specie crește și în America de Nord, fiind cultivată comercial în numeroase țări. De asemenea, În Suedia și Serbia, este considerată specie protejată, în Polonia este parțial-ocrotită, iar în Danemarca și Estonia, aceasta este pe lista speciilor ținute sub observație. Siminocul se caracterizează printr-o rădăcină pivotantă, lemnoasă. Tulpina este neramificată, acoperită cu peri mici și cu înălțimi de până la 30-50 cm. Florile, de culoare galbenă, sunt grupate în inflorescențe având un miros ușor aromat și fiind transformate ușor în imortele prin uscare.

Siminocul este o plantă cunoscută încă din Antichitate, denumirea sa provenind din grecescul „hélios – însemnând soare și „chrysós”, adică aur. Aceasta este o trimitere la culoarea galben-aurie a florilor (calatidii) care au fost folosite de strămoșii noștri pentru vopsitul în galben. Cu o tradiție de folosință bogată atât în țara noastră, cât și pe tot teritoriul European, Siminocul a fost folosit la prepararea a numeroase remedii pentru ușurarea digestiei și protejarea ficatului și rinichilor. Spre exemplu, în trecut, florile acestei specii erau fierte în lapte sau rachiu, sau erau macerate în alcool în vederea stimulării poftei de mâncare și detoxifierii ficatului.

În prezent, Siminocul este o plantă medicinală recunoscută pentru proprietățile sale sanogene atât pentru om, cât și în utilizarea veterinară. În fitoterapia modernă preparatele pe bază de Siminoc sunt recomandate în special pentru protejarea și regenerarea sistemului digestiv. Compușii biologic-activi conținuți de către aceste preparate au un efect de stimulare a activității vezicii biliare (creșterea bilirubinei, reducerea concentrației de acizi biliari), de protejare a ficatului și de detoxifiere. Mai exact, flavonoidele și substanțele amare conținute de către inflorescențele acestei specii sunt responsabile, în cea mai mare parte, pentru efectele sale secretolitice, hepatoprotectoare și colecistokinetice. Este important de remarcat faptul că aceste efecte se obțin DOAR prin resimțirea gustului amar! Astfel, odată cu stimularea receptorilor pentru gustul amar, are loc o reacție automată a organismului, prin care se crește secreția salivară și cea a glandelor cu secreție internă. În acest fel, se obține stimularea poftei de mâncare, creșterea secreției gastrice și pancreatice – în vederea unei digestii mai eficiente, și stimularea secreției bilei de către ficat, urmată de către evacuarea sa din colecist în duoden. Nu în ultimul rând, prin susținerea funcției hepatice, preparatele din Siminoc pot determina reducerea colorării în galben a pielii și scleroticii globului ocular.

De asemenea, ceaiul de Siminoc are și proprietăți antihelmintice și depurative, favorizând eliminarea paraziților intestinali și a acidului uric din organism. Mai mult, prin acțiunea sa antiinflamatoare și ușor spasmolitică, Siminocul ajută la reducerea crampelor și inflamațiilor de la nivelul mucoasei gastrice, celei intestinale și de la nivel hepatobiliar. Astfel, se remarcă o reducere a colicilor și a balonării abdominale, ameliorarea senzației de greață și recăpătarea poftei de mâncare. Pe de cealaltă parte, efectul depurativ se manifestă prin stimularea epiteliului renal, cu efect în creșterea diurezei și eliminarea retențiilor de apă.Mai mult, conținutul bogat în substanțe biologic-active precum flavonoidele, carotenoizii sau acizii organici (de ex., acidul cafeic, cvercetina, campferolul), le conferă derivatelor de Siminoc proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, cu efecte pozitive la nivel articular, manifestate prin calmarea durerilor reumatice. Nu în ultimul rând, prezența fitosterolilor în florile de Siminoc le conferă acestora proprietăți hipolipemiante, cu efect de normalizare a lipidelor serice și de reducere a depunerilor grase în ficat. Ca fapt divers, conținutul bogat în flavonoide este, se pare, și motivul pentru care florile se pot păstra ușor sub formă de imortele.

Mod de utilizare :

Intern: sub formă de decoct din 1 lingură de plantă la 250 ml de apă clocotită. Se fierbe 10 minute, se lasă acoperit încă 15 minute, apoi se strecoară și se beau 1-2 căni de ceai pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă. În cazul în care se dorește consumul pe perioade îndelungate, se recomandă pauze de minimum 1 lună la fiecare 3 luni.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu plantă uscată și mărunțită

Greutate netă: 40 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele alergice la plante din Fam. Asteraceae/Compositae sau de către cele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

  • Femeile gravide sau cele care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se află sub supraveghere medicală  sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Fabricat in Romania

Recomandari: afectiuni hepato biliare | sistem digestiv

Nu uitati: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.

De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.

Mult succes!

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.

Ceai Siminoc 40g HYPERICUM face parte din categoria Ceaiuri vrac din cadrul magazinului online de produse naturiste Vegis.ro.
Livrarea produselor din stocul propriu se face in 24-48h de la plasarea comenzii online sau telefonic. Transportul este gratuit pentru comenzi peste 79 de lei.

Despre produsele BIO
Certificarea BIO atesta faptul ca produsele sau ingredientele din compoziția acestora provin din agricultura ecologica. ”Agricultura ecologica” sau AE promoveaza metode sustenabile si practici agricole in armonie cu natura, ce au ca scop protejarea mediului inconjurator si protejarea sanatatii publice. Termenul BIO este echivalent cu ”ecologic”, denumiri folosite in spatiul european, precum si cu termenul ”organic”, folosit in Anglia, Canada si SUA.