Ceai Gastric (D62) 50gr de la FARES - Detalii produs
Protejează mucoasa gastrică şi ajută la eliminarea disconfortului digestiv.
Ingrediente:
flori de salcâm (Robiniae flos), flori de gălbenele (Calendulae flos), frunze de pătlagină (Plantaginis folium), roiniţă (Melissae herba), sunătoare (Hyperici herba), rădăcină de lemn dulce (Liquiritiae radix), rădăcină de nalbă (Althaeae radix), rizomi de obligeană (Calami rhizoma).
Efect:
Acest ceai reduce inflamaţia mucoasei stomacului, favorizează cicatrizarea eroziunilor şi creşte secreţia de mucus cu rol protector gastric prin faradiolul şi carotenoidele prezente în gălbenele, taninurile şi mucilagiile din pătlagină şi nalbă, amentoflavonele din sunătoare şi acidul gliciretic din rădăcina de lemn dulce. La acestea se adaugă acţiunea reglatoare a secreţiei gastrice datorată principiilor active din obligeană şi florile de salcâm precum şi acţiunea antispastică a roiniţei cu rol calmant asupra durerilor de stomac.
Recomandări:
Gastrite hiperacide, ulcer gastroduodenal.
Contraindicaţii:
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicații.
Sarcină şi alăptare:
Nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.
Efecte secundare şi interacţiuni:
La dozele recomandate nu se cunosc.
Preparare:
Peste 1 linguriţă amestec de plante se toarnă 200ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Întrebuinţare:
Se beau 3-4 căni cu ceai pe zi, Înainte de masă.
Durata unei cure obişnuite este de 6 săptămâni, sau conform recomandării medicului. Cura se reia la nevoie.
Asocieri recomandate:
Pentru ulcer gastro-duodenal recomandăm administrarea simultană a capsulelor Stomac Sănătos-D49 şi a Uleiului de cătină cu sunătoare şi gălbenele-F158, timp de şase săptămâni. Pe tot parcursul curei puteţi asocia ceaiul Gastric-D40/D62, sau ceaiul U-pentru stomac (reţeta farm. Farago)-D42.
Sfaturi practice de dietă şi stil de viaţă:
Pe durata curei vă sfătuim să evitaţi alimentele care sunt stimulente ale secreţiei gastrice cum sunt: carnea grasă, mezelurile, vânatul, brânzeturile fermentate, laptele bătut, iaurtul, kefirul, afumăturile, conservele, prăjelile, grăsimea animală, maioneza, dulciurile concentrate (ciocolată, dulceţuri), produsele de patiserie, zarzavaturile crude, fibroase, aţoase sau cu celuloză dură (castraveţi, ridichi, gulii, sfeclă, varză albă, varză roşie, fasole uscată, mazăre uscată, linte, ciuperci, vinete, roşii), legume şi condimente picante (ceapă, usturoi, ardei iute, piper, hrean, muştar), fructele crude, băuturile prea reci sau fierbinţi, alcoolul, ceaiul negru, ceaiul verde, cafeaua.
În schimb, este foarte bine să consumaţi alimente alcaline care neutralizează excesul de acid din stomac: lapte (are efect de pansament gastric), legume şi zarzavaturi (bine fierte) sub formă de supe-cremă, piureuri, soteuri, budinci sau sufleuri, unt, uleiuri presate la rece, carne slabă fiartă, fulgi de ovăz, terci de cereale pasate, paste făinoase, pâine prăjită, banane, avocado, sucuri proaspete de morcovi, cartofi, varză, ceaiuri din plante medicinale cu efect protector gastric (de gălbenele, muşeţel, sunătoare, tei, etc).
Alimentele trebuie administrate în porţii mici şi repetate (5-6 mese/zi), la ore fixe sau de câte ori apare durerea, într-o stare de relaxare, mestecând bine hrana, de preferinţă lichidă sau semisolidă.
Recomandari: sistem digestiv
Ceai Gastric (D62) 50gr de la FARES - Alege Produsul Preferat de la Vegis.ro
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.
De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.
Mult succes!
Scor: 5/5 | acum 2 ani
Achizitie verificata
Pro: Este foarte bun!
Scor: 5/5 | acum 2 ani
Achizitie verificata
Pro: Foarte bun acest ceai.
Scor: 5/5 | acum 4 ani
Achizitie verificata
Pro: Recomand
Scor: 5/5 | acum 4 ani
Achizitie verificata
Pro: Eficient