Cafea de Cicoare Ecologica/Bio 500g de la PROBIOS - Detalii produs
- Per 100g
- Energie (kj/kcal) 1417kj/335kcal
- Grasimi 0.8g
- din care acizi grasi saturati 0.2g
- Carbohidrati 70g
- din care zaharuri 12g
- Fibre 16g
- Proteine 4.7g
- Sare 0.25g
Bautura din cicoare, cu o aroma deosebita, bogata in fibre, excelenta pentru preparare la filtru si vas Moka.
Recomandata in diete, probleme digestive, stimuleaza metabolismul.
Cafeaua de cicoare este o bautura obtinuta din infuzia – la temperatura ridicata – de pulbere de radacina de cicoare prajita.
Cafeaua din cicoare are o aroma asemanatoare cafelei, dar caracterizata prin note lemnoase si de nuci. Aceasta bautura calda ce inlocuieste cafeaua este bogata in fibre, cu aroma deosebita, fara a avea insa cofeina. Dupa recoltare, radacina de cicoare (Cichorium intybus) este curatata, tocata, prajita sub aer fierbinte si apoi macinata. Rezultatul este o bautura calda, fara stimulenti, cu un gust asemanator cafelei, chiar mai bogat si mai plin. Este foarte apreciata de cei care incearca sa reduca aportul de cofeina sau nu o pot tolera – deoarece nu are cofeina. Proprietatile benefice ale cicoarei fac ca aceasta sa fie folosita de catre adeptii unui trai sanatos.
BENEFICII:
- are capacitatea de a preveni arsurile la stomac si problemele digestive
- contine acizi organici si polifenoli flavonoizi care cresc filtrarea renala avand proprietati diuretice si purificatoare
- stimuleaza metabolismul si digestia
- este utila pentru detoxifierea ficatului si a vezicii biliare, imbunatateste functia biliara – crescand secretia hepatica a lichidului digestiv
- este des folosita ca solutie impotriva constipatiei, inulina continuta in cafeaua de cicoare fiind o fibra solubila ce contracareaza balonarea, flatulenta si este si un prebiotic
- este utilizata in tratamentul preventiv si terapeutic al sindromului de colon iritabil si al diareei datorate diverticulozei/diverticulitei
- poate fi utilizata in prevenirea infectiilor bacteriene
- stimuleaza sistemul imunitar si reduce posibilitatea de a dezvolta boli de inima
- recomandata in dieta, deoarece ajuta la arderea grasimilor si stimuleaza metabolismul.
Ingrediente: radacina de cicoare*
*ingredient certificat ecologic
Mod de utilizare
- Poate fi preparata direct intr-un vas de moka (cu filtrul complet umplut) sau fiarta in apa timp de cateva minute. Este minunata iarna, calda si indulcita cu zahar de cocos.
- Cei care doresc sa beneficieze de proprietatile cafelei de cicoare dar doresc sa simta si gustul de cafea autentica pot combina: la o ceasca 1 lingurita cafea de cicoare si 1 lingurita cafea decofeinizata natural.
- Cicoarea se poate consuma si rece sau sub forma de frappe, cu inghetata si frisca sau se poate adauga la compozitia prajiturilor si a altor deserturi.
Mod de depozitare: a se pastra la loc uscat si racoros.
Produs in Italia
Cafea de Cicoare Ecologica/Bio 500g de la PROBIOS - Alege Produsul Preferat de la Vegis.ro
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.
De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.
Mult succes!