Produse certificate: bio, vegan, raw, fairtrade / Vitamine si Minerale

Vitamina B12, cea mai puternică armă împotriva anemiei

Anemia este un semn clar că organismul tău nu funcționează așa cum trebuie și că are nevoie de puțin ajutor, mai ales în această perioadă când temperaturile de afară nu sunt atât de prietenoase. Ca să funcționeze la capacitate maximă iar tu să dai randament în fiecare zi, trebuie să îți stabilești o alimentație sănătoasă și să nu excluzi produse precum: carne de pui, de vită și mai ales pește, lactate, ouă sau fructe de mare.

Toate alimentele enumerate sunt bogate în vitamina B12, nutrient care previne anemia prin contribuția pe care o are formarea globulelor roșii în sânge. Lipsa hematiilor reprezintă principala cauză care duce la apariția acestei afecțiuni.

Rolul vitaminei B12 în organism

vitamina B12 lichidaDacă alimentația ta este una vegană, îți poți lua doza zilnică de vitamina B12 prin administrarea de suplimente cum ar fi cele de la Solgar.

Vitamina B12 are un rol important în protejarea celulelor hepatice datorită proprietăților sale de a împiedica depunerea grăsimilor în această zonă a corpului.

Suplimentarea dozei de vitamina B12 îmbunătățește funcționarea sistemului nervos și contribuie la formarea tecii de mielină, cea care învelește fibrele nervoase și ajută la transmiterea impulsurilor nervoase în tot corpul. Mai mult, ajută organismul în procesul de reînnoire celulară, la sinteza vitaminei C, a acidului folic și a fierului.

Ce se poate întâmpla dacă ai o carență de vitamina B12

Când această vitamină nu este absorbită cu ajutorul sistemului digestiv, apar neplăceri sau afecțiuni care se pot întinde pe o perioadă mai lungă de timp. Aceste probleme sunt mai frecvent întâlnite la cei care au un meniu vegetarian sau vegan, pentru că produsele alimentare de origine animală lipsesc din farfuria lor. La fel și în cazul persoanelor în vârstă, al căror organism nu mai asimilează corect nutrienții.

metilcobalaminaDacă te lupți cu constipația, ai amețeli atunci când faci mișcare, te confrunți cu stări de nervozitate sau de supărare fără nici un motiv, este posibil să ai nevoie de acest supliment în alimentație. Cu ajutorul lui, vei putea ține la distanță multe afecțiuni cardiovasculare.

Vitamina B12 este la fel de importantă și pentru bebeluși pentru că asigură o dezvoltare corectă. Încă din faza conceperii, femeile însărcinate au nevoie de suplimentarea acestui tip de vitamină care le va ajuta să își hrănească fătul prin intermediul placentei, și le va fi un ajutor de nădejde în momentul în care vor alăpta.

Întreabă-ți medicul care este doza recomandată pentru corpul tău și începe să îi oferi organismului ceea ce merită, adică sănătate!

Te invităm și să afli mai multe detalii despre vitamina B12 în articolul Rolurile vitaminei B12 și simptomele deficienței.

Pe vegis.ro găsești suplimente de vitamina B12 sub formă de capsule, comprimate sublinguale (masticabile) și sub formă lichidă de la Solgar, numărul 1 mondial în producția de suplimente alimentare premium, care pot fi consumate inclusiv de către vegetarieni!

About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

No Comments

    Leave a Reply