Ingrijire personala

Uleiul de ricin și beneficiile sale pentru piele

ulei de ricin

Cunoscut mai mult datorită beneficiilor sale asupra organismului atunci când este administrat intern, uleiul de ricin este la fel de uimitor și când este aplicat pe păr sau pe piele. Proprietățile acestui produs natural sunt recunoscute încă din Antichitate!

De la hidratarea în profunzime a pielii și până la îndepărtarea eficientă a punctelor negre sau a negilor, uleiul de ricin este un produs incredibil pentru pielea ta. Acesta stimulează producția de colagen și elastină și luptă eficient împotriva acneei minore, împotriva ridurilor, precum și împotriva semnelor sau a cicatricelor.

Eficient pentru pielea uscată

În această perioadă a anului când temperaturile scad adesea sub 0°, pielea ta este expusă frigului, de aceea poate crăpa mult mai ușor. Uleiul de ricin este un remediu eficient pentru pielea uscată, cauzată de temperaturile scăzute.

Cel mai bun tratament pe bază de ulei de ricin este următorul: trebuie să creezi o mixtură de ulei de ricin și ulei de cocos, adăugând în același bol, în măsuri egale, cele două ingrediente. Aplică pe suprafața pielii, așteaptă 20-30 de minute pentru ca soluția să își facă efectul, apoi clătește cu apă călduță.

Luptă eficient împotriva cearcănelor

Stresul, alimentația incorectă, lipsa somnului, toate acestea pot cauza apariția cearcănelor. În caz că nu știai, uleiul de ricin este un aliat de încredere împotriva cearcănelor, așa că îl poți utiliza cu încredere. Înainte de culcare, aplică pe pielea de sub ochi acest produs natural si lasă-l să acționeze pe întreaga durată a nopții.

Remediu pentru călcâiele crăpate

Unul dintre principalele avantaje ale uleiului de ricin, atunci când este aplicat pe piele, este că o hidratează foarte bine, indiferent de zonă, de aceea tratamentul cu acest produs împotriva călcâielor uscate și crăpate este unul dintre cele mai recomandate.

Nu trebuie decât să faci o baie fierbinte înainte, apoi să îți ungi călcâiele cu ulei de ricin și să rămâi cu acesta aplicat pe întreaga durată a nopții. Vei vedea că după câteva aplicări, călcâiele tale vor fi din nou moi și catifelate.

Așadar, uleiul de ricin face minuni nu doar atunci când este utilizat intern; pielea și părul tău se bucură la fel de mult de proprietățile acestui lichid-minune, iar lista pe care ți-am prezentat-o este doar un vârf de aisberg.

Ulei de ricin cu diferite gramaje, dar și o mulțime de produse naturale ce au în compoziție acest ulei găsești pe vegis.ro.

About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

No Comments

    Leave a Reply