Stiati ca

Stiati ca ghimbirul…?

Este un condiment care fragezeste mancarurile din carne si pe langa aceasta, calmeaza nervii, alina durerile si tusea, linisteste convulsiile intestinului si este folosit impotriva raului de masina?

Iata 6 lucruri interesante pe care poate nu le stiai despre ghimbir, numit si “dulapul cu medicamente”:

  1. Ghimbirul calmeza ametelile.
  2. Ceaiul de ghimbir calmeaza crampele menstruale, si nici macar nu trebuie sa il bei, este de ajuns sa aplici pe regiunea inferioara a abdomenului o compresa imbibata in ceai de ghimbir pentru a ameliora durerile si pentru a relaxa musculatura.
  3. Ghimbirul reduce nivelul de stres responsabil cu aparitia senzatiei de rau de miscare. Daca ai rau de masina,  mare, avion, miscare in general, inainte de a pleca la drum, consuma un pahar de ceai de ghimbir, deoarece gingerolul din ghimbir poate bloca anumiţi chemoreceptori in zona cerebrala, astfel incat este blocata senzatia de greata sau voma.
  4. Ghimbirul este un afrodisiac natural, are efect vasodilatator si revigorant.
  5. Ghimbirul este un puternic analgezic natural. Ghimbirul reduce durerea si inflamatia deoarece contine unele dintre cele mai potente substante antiinflamatorii.
  6. Ceaiul de ghimbir sub forma de comprese este utilizat in tratarea arsurilor pielii.

Vegis.ro iti pune la dispozitie gimbirul sub mai multe forme: pulebere, ghimbir uscat sau ceai. Pulberea este ideala pentru condimentarea mancarurilor si o poti gasi aici, ghimbirul confiat iti ofera mai multe posibilitati de folosire in alimentatie si prepararea mancarurilor si il poti achizitiona de aici si daca iti doresti sa te relaxezi cu un delicios ceai de ghimbir alege una din variantele de aici.ghimbir

No Comments

    Leave a Reply