Remedii si tratamente naturiste

Soluție anti țânțari făcută în casă – rețete pentru adulți și copii

Te poți bucura de perioada verii fără nicio grijă în privința țânțarilor; trebuie doar să știi cum să-i ții la distanță. Știai că anumite uleiuri esențiale îndepărtează în mod natural insectele? Proprietățile repelente le transformă în ingredientele ideale pentru o soluție anti țânțari făcută în casă.

Cele mai eficiente uleiuri împotriva țânțarilor sunt cele de:

Dacă nu ai încredere în compoziția produselor de pe piață ca măsură de protecție împotriva țânțarilor, mereu ai la îndemână varianta homemade. Astfel, beneficiezi de protecție, o încântare a simțurilor datorită mirosurilor plăcute ale uleiurilor dar și de siguranță în privința ingredientelor.

Atenție! Utilizarea de către persoanele cu pielea sensibilă sau copiii mici trebuie realizată cu grijă deoarece, în contact cu pielea, uleiurile esențiale pot provoca iritații. Cea mai indicată soluție în acest sens este aplicarea produselor direct pe haine, cărucior etc. 

Rețeta #1 (pentru adulți):

Ai nevoie de:

Se amestecă toate ingredientele și se adaugă în recipientul de tip spray. 

Rețeta #2 (pentru adulți):

Are în compoziție:

 • apă;
 • apă de Hamamelis;
 • glicerină vegetală;
 • 30 de picături de ulei esențial de lămâie, citronella, tea tree, eucalipt sau rozmarin.

Prepară un amestec de apă și apă de Hamamelis într-un raport de 20:80, adaugă o linguriță de glicerină vegetală și picăturile de ulei esențial.

De asemenea, poți folosi și 2 uleiuri esențiale din cele menționate, însă ai grijă cum le combini deoarece mirosul rezultat poate fi unul nu tocmai plăcut. Cele mai inspirate combinații cu uleiurile esențiale menționate sunt: lămâie și eucalipt, tea tree și rozmarin.

Rețeta #3 – Soluție anti țânțari pentru copii și animale

Conține:

 • apă;
 • apă de Hamamelis;
 • 15 de picături de ulei esențial de mentă, lavandă sau lemongrass.

Amestecă 2 părți egale de apă, respectiv apă de Hamamelis pentru un recipient de tip spray cu volumul de 240ml sau 300ml și adaugă 15 picături de ulei esențial din cele 3 menționate.

Pulverizează soluția anti țânțari pe mâinile și picioarele copiilor, respectiv pe membrele și coada animalelor de casă sau pe zgarda acestora.

Rețeta #4 – loțiune anti țânțari

Dacă preferi o soluție anti țânțari făcută în casă sub formă de loțiune, poți amesteca 15 picături de ulei esențial (din cele recomandate pentru copii sau adulți) în 100g de ulei de cocos extra virgin.

Pe lângă aceste soluții anti țânțari homemade, pe vegis.ro găsești și alte produse care te vor proteja împotriva micilor viețuitoare: plasturi, brățări, lumânări cu citronella pentru exterior, dar și remedii împotriva înțepăturilor cu efect antiseptic, antibacterian și antiinfecțios.

About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

1 Comment

 • Simo
  July 8, 2019 at 09:33

  5

  Reply

Leave a Reply