Produse naturiste

Rolul magneziului în organism

Magneziul este un mineral esențial pentru sănătatea și echilibrul organismului, fiind implicat în peste 300 de procese metabolice.

Primele simptome ale lipsei acestui mineral sunt: durerile de capde stomac, crampele musculare, rigiditatea în zona gâtului. Atunci când există un teren deja sensibil, lipsa Magneziului se manifestă şi prin anxietate, atacuri de panică, nervozitate şi un comportament agitat. Odată cu atacurile de panică şi anxietate pot apărea şi alte simptome mai grave, precum frica de spaţii deschise şi insomnii. Lipsa Magneziului din organism afectează şi sistemul nervos periferic, lucru manifestat prin amorţirea mâinilor şi picioarelor.

Cele mai importante funcții ale Magneziului în organism sunt:

 • favorizează asimilarea calciului și consolidarea oaselor
 • reglează tensiunea arterială
 • normalizează glicemia
 • favorizează asimilarea potasiului și a fosforului
 • combate depresia
 • împiedică formarea calculilor renali
 • ameliorează simptomele sindromului premenstrual
 • crește capacitatea de concentrare și memorare
 • menține sănătatea sistemului cardio-vascular
 • stimulează fertilitatea

Magneziul natural este extras din apa mării, de unde se obţine prin filtrări succesive, rezultând un cocktail de oxid, clorură, sulfat şi hidroxid de magneziu, amestecate în proporţiile lăsate de natură. Pentru a deveni viu sau, cu alte cuvinte organic, Magneziul marin este amestecat cu un alt produs 100% natural remarcabil: drojdia-de-bere, al cărei număr impresionant de vitamine din complexul B fac Magneziul asimilabil şi îi dau calităţile terapeutice scontate.

Știați că…

·         Lipsa Magneziului în organism este greu de detectat prin analize de sânge, astfel că cei mai buni indicatori rămân semnalele pe care corpul le transmite: dureri musculare, cârcei, spasme sau furnicături la nivelul gambelor, angină pectorală, palpitații sau aritmii cardiace, nervozitate sau stare de depresie, anxietate, rezistență scăzută la situații stresante, indispoziție premenstruală

·         1 din 9 persoane suferă de deficiență de Magneziu

·         Magneziul ajută organismul să se adapteze la schimbările extreme de temperatură

·         Magneziul de sinteză se absoarbe în proporție de 4%, pe când disponibilitatea celui organic depășește 40%

·         Magneziul este al 11-lea element ca răspândire în corpul uman, 60% fiind în oase, 39% în celulele musculare, iar 1% în sânge.

AICI gasesti toate ofertele speciale cu Magneziu.

No Comments

  Leave a Reply