Ești în căutarea unor rețete de vară? Știm că în sezonul cald, gândul de a găti nu este prea fericit, dar ai vrea totuși ca obiceiurile tale alimentare să rămână sănătoase, iar mesele cât mai variate. Sunt zile când te întorci cu plasele pline de la piață și simți că nu ai nevoie de nimic altceva decât de un bol mare de salată, câteva fructe în locul desertului și o limonadă rece, dar ai și momente în care organismul îți cere un meniu diversificat, iar asta presupune un efort în plus pentru a prepara mâncarea.
Însă nu trebuie să fie atât de complicat. Dacă ai nevoie de inspirație pentru preparate simple de sezon, noi am pregătit pentru tine câteva rețete cu produse SanoVita, care pot realiza meniul complet al unei zile de vară. În plus, rețetele pe care ți le recomandăm au un iz exotic de vacanță. Rămâi cu noi până la final ca să vezi pe unde te poartă aromele!
Înainte să începem, pregătește lista de ingrediente, intră pe Vegis.ro și aprovizionează-te cu produsele marca SanoVita.
MIC DEJUN: BATOANE GRANOLA
Ingrediente:
150 gr unt de arahide
80 gr miere
300 gr fulgi de ovăz sau musli
200 gr mix preferat de fructe uscate, semințe și nuci
3 linguri de fulgi de ciocolată
Mod de pregătire:
Într-o tavă largă, întinde o foaie de pergament. Amestecă într-un bol toate ingredientele, apoi răstoarnă-le în tavă și presează totul uniform până obții un blat. Lasă tava la frigider timp de 30 minute, apoi taie blatul în batoane egale. Ai obținut un mic dejun potrivit pentru diminețile în care ești pe fugă!
PRÂNZ: SALATĂ MAROCANĂ CU CUȘCUȘ
Ingrediente:
150 gr cușcuș gătit conform instrucțiunilor de pe ambalaj
100 gr năut fiert
20 gr stafide
2 morcovi medii rași fin
20 gr semințe de dovleac (alternativ: migdale, caju)
2 linguri de ulei de măsline
2 lingurițe de turmeric pudră
2 lingurițe chimen măcinat
1/2 linguriță scorțișoară măcinată
1 linguriță de boia de ardei sau piper cayenne
sare și piper după gust
Mod de pregătire:
Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie și adaugă năutul împreună cu morcovii, condimentele, sarea și piperul, apoi sotează totul timp de 5 minute. Adaugă stafidele și semințele de dovleac și lasă amestecul pe foc timp de încă 5 minute. La final, amestecă cușcușul împreună cu restul ingredientelor. Poftă bună!
CINĂ: CURRY VEGAN CU NĂUT
Ingrediente:
400 gr năut fiert
1 conservă lapte de cocos
2 linguri de ulei de măsline
1/2 ceapă medie tocată mărunt
3 căței de usturoi tocat mărunt
1 linguriță ghimbir tocat mărunt
1 ardei jalapeño tocat mărunt
1/2 linguriță chimen măcinat
1/2 linguriță turmeric măcinat
1/2 linguriță boia măcinată
Sare și piper după gust
1 roșie mare tăiată cubulețe
1 lime
coriandru sau pătrunjel, pentru asezonare
Mod de pregătire:
Gătește ceapa, usturoiul și ghimbirul într-o cratiță largă stropită cu ulei de măsline, la foc mic, timp de 5 minute. Adaugă ardeiul jalapeño, chimenul, turmericul, boia, sarea și piperul și lasă-le pe foc până când obții un amestec parfumat. Adaugă năutul fiert, roșia tăiată cubulețe și laptele de cocos. Lasă curry-ul să fiarbă timp de 20 minute, la foc mic, fără capac. La final, după ce ai stins focul, adaugă sucul de lime și asezonează cu frunze de coriandru. Savureză acest curry exotic la cină, lângă o porție de orez!
DESERT: PRALINE DIN CURMALE CU UNT DE ARAHIDE
Ingrediente:
12 curmale uscate fără sâmburi
4 linguri de unt de arahide
200 gr ciocolată neagră
Mod de pregătire:
Umple curmalele cu unt de arahide și lasă-le la congelator timp de 15-20 minute.
Între timp, toacă mărunt ciocolata și topește-o într-un vas termorezistent, în baie de abur. Scufundă fiecare curmală în ciocolata topită, apoi așează curmalele pe o hârtie de pergament. Pralinele obținute se lasă la frigider până când ciocolata se întărește. La final, bomboanele se pot stropi cu ciocolată și se poate presăra deasupra lor un topping la alegere (fulgi de cocos, lavandă, alune tocate, etc.). Păcălește-ți pofta de dulce, cu acest desert fără zahăr adăugat!
Sperăm că aceste rețete de vară inspirate de produsele SanoVita ți-au trezit cheful de gătit. Așteptăm să ne spui dacă le-ai încercat și care este preferata ta!