Produse certificate: bio, vegan, raw, fairtrade / Retete sanatoase / Review-uri

Pasta de susan negru Niavis, deliciul neobișnuit cu gust de halva 

pasta de susan negru

Se spune că înainte de a savura propriu-zis un preparat, îl gustăm cu ochii, tocmai de aceea aspectul reprezintă un prim criteriu în “judecarea” acestuia, fie că vorbim de o farfurie generoasă cu paste și roșii uscate, un deliciu cu vanilie sau chiar și un ingredient pe care îl folosim în rețete. Dat fiind acest lucru, motivul pentru care am ales să încercăm pasta de susan negru Bio de la Niavis este vizibil cu ochiul liber. Culoarea-i specifică este una cu care nu ne întâlnim foarte des în bucătărie și poate de aceea ar putea exista o reținere în alegerea acestui sortiment în detrimentul pastei de susan alb, de pildă. Pe de altă parte, tocmai culoarea transformă produsul într-unul aparte și dacă luăm în calcul și nutrienții pe care semințele de susan negru le conțin, devine o alegere sănătoasă cu care te poți juca și poți aduce ineditul în bucătărie. 

Pasta de susan negru (tahini negru) de la Niavis este fabricată exclusiv din semințe ecologice prăjite, fără organisme modificate genetic sau alte adaosuri. Siguranța produsului este accentuată de folia de sigiliu cu care borcanul este prevăzut, dar și de pelicula uleioasă pe care o regăsești atunci când îndepărtezi folia. Pentru că semințele au un conținut bogat de grăsimi (așa-numitele grăsimi sănătoase), în urma procesului de fabricație acestea se ridică la suprafața borcanului. Uleiul care te întâmpină nu este semn al unei calități îndoielnice, ci dovada că produsul este natural deoarece nu a inhibat această separare naturală prin prezența anumitor adaosuri. Înainte de consum, nu este nevoie să arunci uleiui, ci pur și simplu să îl amesteci cu o linguriță până la încorporare, aspect ce nu face decât să contribuie la cremozitatea acestuia.

pasta de susan negru

Fin și delicat, tahini negru impresionează prin negrul precum abanosul dar și mireasma subtilă de nuci. Culoarea cu siguranță conferă un plus preparatelor din punct de vedere vizual, dar până atunci a redat un plus de amuzament între noi deoarece în urma degustării, dinții, limba și buzele au căpătat pe moment o ușoară nuanță închisă. Acest lucru însă nu este valabil și în cazul integrării produsului în rețete. 

Întrucât l-am consumat ca atare, gustul a fost unul intens, dar nuanțat; parcă l-am descoperit cu fiecare secundă care trecea. Prima impresie a fost că are gust de halva, dulcele copilăriei pentru mulți dintre noi, urmat de o tentă ușor amăruie, ca în cele din urmă să resimt aroma semințelor de susan. Asemenea sortimentului din susan alb, tahini este un aliment care nu se consumă cu lingurița direct din borcan, ci se folosește ca ingredient în diverse preparate sau sosuri, astfel că gustul nu va fi unul așa intens în momentul în care îl vei folosi în bucătărie. 

Iată ce ne-a împărtășit unul din clienții care au comandat acest produs: 

Recomand. M-a surprins în mod plăcut gustul deosebit și l-am folosit în salata de vinete.

Iar dacă ai nevoie de un pic de inspirație în acest sens, mai jos vei regăsi și rețeta de brioșe cu pasta de susan negru Niavis și cacao pe care Alexandra, care deține blog-ul 180 de grade, a pregătit-o cu măiestrie. 

Culoarea și gustul nu sunt singurele caracteristici prin care pasta de susan negru se remarcă. Pe lângă conținutul bogat de grăsimi sănătoase a căror consum regulat pot preveni apariția afecțiunilor cardiovasculare, aceasta este totodată și o sursă de nutrienți esențiali organismului, precum: fier, cupru, magneziu, mangan, calciu, zinc dar și antioxidanți care diminuează efectele stresului oxidativ.

Dacă vrei să încerci și tu produsul de la Niavis, îl găsești pe vegis.ro. Dar înainte de asta, aruncă o privire și peste propunerea delicioasă a Alexandrei pentru un desert fără zahăr rapid și ușor de făcut.

Brioșe cu pastă de susan negru și cacao 

📸: @180degrade

Timp total de preparare: 25 de minute 

Ingrediente 12 brioșe 

Pentru brioșe: 

  • 120 g tahini negru
  • 3 banane medii, foarte coapte
  • 2 ouă
  • 100 g făină de migdale
  • 60 g cacao
  • 100 g sirop de arțar
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • 60 g fulgi de ciocolată amăruie (opțional) 

Pentru cremă: 

  • 250 g mascarpone
  • 4 linguri cremă de ciocolată tartinabilă 
  • 1 linguriță extract de vanilie 
📸: @180degrade

Mod de preparare: 

1. Încinge cuptorul la 180 de grade (căldură sus-jos). 

2. Pisează bananele într-un bol încăpător, adaugă peste acestea ouăle, tahini-ul, siropul de arțar, vanilia și amestecă bine cu telul până la obținerea unui amestec omogen. 

3. Într-un bol separat amestecă ingredientele uscate (făina de migdale, praful de copt, bicarbonatul și sarea), adaugă-le peste amestecul de lichide împreună cu fulgii de ciocolată și mixează din nou până la omogenizare. 

4. Unge formele de brioșe cu puțin ulei și umple-le 3/4 cu aluat. 

5. Adaugă și câțiva fulgi de ciocolată și introdu-le în cuptor pentru 20 de minute. 

6. În timp ce brioșele se răcesc, pregătește crema amestecând toate ingredientele până la obținerea unei creme fine și las-o la frigider o oră înainte de a orna brioșele. 

Savurează alături de cei dragi!

About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

No Comments

    Leave a Reply