Remedii produse apicole

Miere de Manuka, un produs-minune pentru sănătatea noastră

miere de manuka wedderspoon

Unul din cele mai preţioase daruri pe care natura ni-l oferă este mierea de albine, un aliment complex a cărui consum asigură organismului beneficii de necontestat. Printre sortimentele existente se numără însă un tip de miere net superioară celorlalte prin prisma modalităţii de obţinere şi în special a proprietăţilor caracteristice. Este vorba despre mierea de Manuka, un produs aromatic cu o consistenţă aparte şi un gust pe măsură, care face adevărate minuni pentru sănătatea noastră.

Ce este mierea de Manuka?

Denumirea mierii de Manuka este dată de către arborele cu acelaşi nume specific Noii Zeelande, din florile căruia harnicele albinuţe adună polenul. Aşadar, un prim aspect ce face ca acest aliment să fie unul deosebit se referă la raritatea florilor din care este obţinut.

Mierea de Manuka este cunoscută şi pentru faptul că este un produs 100% natural, netratat termic (nepasteurizat) pentru a-şi păstra substanţele nutritive, fără glucoză în compoziţie, aditivi alimentari sau alte elemente asemănătoare.

Pură şi obţinută în armonie cu natura, se remarcă prin calităţile terapeutice şi curative, calităţi datorate proprietăţilor antibacteriene, antioxidante şi antiseptice specifice. Cu alte cuvinte, această miere de Manuka este un excelent antibiotic, ce combate într-un mod natural şi eficient infecţii cauzate de diverşi microbi.

Miere de Manuka, un remediu din natură

O alternativă excelentă la clasicele antibiotice pe care ne-am obişnuit să le administrăm prea uşor şi prea des, acest tip de miere este benefic în tratarea mai multor afecţiuni şi în general probleme de sănătate.

De la răceală şi gripă, până la probleme mai grave precum gastrite, ulcere sau infecţii din spitale, mierea îşi dovedeşte calităţile şi în distrugerea unor bacterii şi virusuri precum: E.coli, Stafilococul Auriu, Helicobacter Pylori (responsabil de ulcerul la stomac), Salmonella şi lista poate continua.

Un suport excelent pentru întărirea imunităţii, îşi găseşte întrebuinţarea şi în tratarea rănilor şi arsurilor uşoare prin aplicarea pe suprafeţele respective a unor pansamente îmbibate în miere. Şi nu în ultimul rând, poate fi utilizată cu succes şi în scop de înfrumuseţare, mai exact în măşti şi tratamente cosmetice realizate în casă.

miere de manuka kfactor wedderspoon

Cum consumăm miere de Manuka?

Consumul acestui tip de miere este determinat în primul rând de scopul fiecărei persoane în parte. Astfel, dacă doreşti să previi răcelile şi să îţi întăreşti sistemul imunitar, este suficient să savurezi 1/2 linguriţe de miere de Manuka pe zi, dar atenţie, cu 30 de minute înainte de micul dejun sau prânz. Dacă ai în plan urmarea unui tratament, automat creşte şi numărul de linguriţe administrate pe zi, mai exact: 3-4 în cazul adulţilor, respectiv 2-3 în cazul copiilor, dar nu mai mici de 18 luni!

Pentru ca rezultatele să fie cele dorite, specialiştii recomandă consumul de miere goală. Acest lucru nu ar trebui să reprezinte o problemă întrucât mierea de Manuka are un gust plăcut şi aromat, însă aceasta poate fi întinsă pe pâine sau biscuiţi, respectiv amestecată în lichide (ceai, cafea etc), dar nu foarte fierbinţi.

De asemenea, o poţi folosi şi în prăjituri şi alte delicii dulci, iar pentru un mic dejun sănătos, alege să o consumi cu cereale, fructe uscate şi iaurt, un adevărat “booster” de energie!

Sisteme de evaluare pentru mierea de Manuka

În momentul în care doresc achiziţia acestui tip de miere, nu de puţine ori consumatorii sunt puşi în situaţia de a nu ştii exact ce să aleagă. Produsele din această categorie sunt marcate cu diferite litere, grupuri de litere sau numere deoarece, în ciuda faptului că vorbim despre acelaşi tip de miere, există mai mulţi producători şi sisteme de evaluare în funcţie de anumite elemente, 2 dintre acestea fiind:

1. concentraţia de methylglyoxal, componentă a mierii de Manuka ce conferă acesteia proprietăţile antibacteriene. Pe eticheta produselor se regăseşte sub prescurtarea MG sau MGO;

2. factorul UMF (Unique Manuka Factor), marcă înregistrată în Noua Zeelandă, utilizată pentru determinarea calităţii mierii şi dacă această este într-adevăr de Manuka. În acest sens, este foarte important să te orientezi către cumpărarea unui produs cu UMF de minim 10 pentru a beneficia cu adevărat de calităţile sale terapeutice.

3. un alt sistem de evaluare al mierii este cel creat de compania Wedderspoon, şi anume sistemul KFactor care ia în considerare nu doar concentraţia de methylglyoxal din miere, ci şi alţi factori, cum ar fi: gradul de puritate, enzimele vii din componenţă, alţi factori asemănători şi mai ales concentraţia de polen existentă.

Aşadar, fiecare dintre cele 3 sisteme de evaluare şi clasificare menţionate (MGO, UMF şi KFactor) au la bază măsurarea anumitor componente existente în miere, alegerea ideală variind astfel în funcţie de nevoile fiecăruia. Sistemele au fost create pentru a diferenţia mai uşor, şi într-un mod cât mai clar, potenţialul terapeutic şi curativ al mierii din această categorie.

Miere de Manuka KFactor 16 Wedderspoon

Mierea de Manuka KFactor 16 este unul din produsele de acest gen 100% naturale pe care compania Wedderspoon îl propune pieţei de specialitate la nivel mondial. Indicele KFactor 16 confirmă faptul că 75% din granulele de polen existente în miere sunt într-adevăr de Manuka, ceea ce înseamnă că produsul oferit este autentic, şi implicit de încredere.

Sortimentul de miere de Manuka KFactor 16 Wedderspoon poate fi achiziţionat rapid şi simplu de aici, acesta nelipsind din selecţia noastră de produse organice şi naturiste pe care vi le oferim pentru sănătate şi frumuseţe!

About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

1 Comment

  • Anonymous
    March 14, 2018 at 08:37

    4.5

    Reply

Leave a Reply