Produse naturiste / Remedii si tratamente naturiste

Cum te poate ajuta MSM să arăţi şi să te simţi mai bine?

Unul din cele mai răspândite minerale din natură este sulful, iar MSM (metilsulfonilmetan), formă organică a acestui element, este prezent în toate organismele vii, începând de la alge şi până la corpul uman.

Organismul nostru foloseşte sulful pentru a forma celule noi în fiecare zi. Pentru că se găseşte în prea puţine alimente (şi atunci în cantităţi mici), singura modalitate de asigurare a unui aport adecvat rămâne administrarea de suplimente MSM.

Ştiai că…

Apa de ploaie conţine cea mai mare cantitate de metilsulfonilmetan? Plantele absorb şi reţin foarte bine acest compus, tocmai de aceea este recomandat să îţi uzi grădina cu apă pluvială colectată în recipiente curate.

MSM, beneficii pentru sănătate

Dacă nu ştiai că apa de ploaie conţine MSM, mai mult ca sigur ai auzit de beneficiile acestui mineral în ameliorarea durerilor osteoarticulare, aspect pentru care este cel mai bine cunoscut.

Iată 4 din numeroasele utilizări pentru sănătate ale MSM-ului:

  • Oase şi articulaţii

Una din principalele cauze ce duce la apariţia afecţiunilor osteoarticulare este acumularea depozitelor nesănătoase de calciu. MSM are capacitatea de a sparge aceste depozite, fiind un antiinflamator natural puternic şi benefic în:
– ameliorarea durerilor cauzate de artrită, osteoartrită, osteoporoză şi alte afecţiuni din aceeaşi categorie;
– reducerea inflamaţiilor; MSM pulbere
– repararea articulaţiilor;
– îmbunătăţirea mobilităţii.

  • Sistemul muscular 

MSM nu este doar un antiinflamator, ci şi un analgezic natural care:
– reduce durerile musculare;
– grăbeşte recuperarea după sport şi accidentări;
– este adjuvant în tratarea tendinitei.

  • Detoxifiere

Pe lângă faptul că ajută la construirea de celule noi, metilsulfonilmetanul face structura acestora mai permeabilă, toxinele şi deşeurile alimentare fiind astfel eliminate mult mai eficient din corp.

De asemenea, o permeabilitate optimă asigură o absorbţie mai bună de către organism a nutrienţilor esenţiali pentru o funcţionare corectă.

  • Energie

Întrucât MSM-ul favorizează procesul de eliminare al toxinelor, celulele noastre nu mai au nevoie de aceeaşi cantitate de energie pentru a face faţă acestora.

O mare parte din energia de zi cu zi este folosită pentru procesul de digestie. Prin sporirea gradului de absorbţie a substanţelor nutritive, MSM-ul reduce cantitatea de energie consumată în mod normal pentru digestia alimentelor.

MSM, mineralul frumuseţii

Metilsulfonilmetanul este denumit şi mineralul frumuseţii deoarece ajută la producţia colagenului, proteină vitală pentru sănătatea pielii. Nivelul scăzut de colagen este principala cauză a îmbătrânirii acesteia, apariţia ridurilor şi pierderea elasticităţii.

Pe lângă colagen, MSM-ul contribuie şi la producţia de cheratină, substanţă care se găseşte în structura pielii, a unghiilor şi mai ales a părului, multe din şampoane şi balsamuri având în compoziţia lor acest ingredient.

Dacă nu ai probleme cu articulaţiile de pildă, şi vrei să iei MSM pentru efectele pe care le are pentru frumuseţe, află că acesta este benefic în:
– reducerea sensibilităţii tenului;
– îmbunătăţirea nuanţei uniforme a pielii; MSM pentru piele
– tratarea rozaceei;
– prevenirea ridurilor;
– protejarea pielii împotriva razelor UV puternice;
– întărirea unghiilor;
– prevenirea ruperii şi a căderii părului.

MSM în alimentaţie

Legumele şi plantele udate de ploi conţin cele mai mari cantităţi de MSM, doze mai mici găsindu-se şi în fructe, porumb, cafea, lapte şi ouă.

Întrucât nu multe alimente îl conţin, iar MSM-ul se pierde în momentul în care acestea sunt preparate prin fierbere la temperaturi ridicate, putem asigura organismului nostru necesarul optim de metilsulfonilmetan prin suplimente MSM.

Fie că ai nevoie de ele pentru sănătate şi/sau frumuseţe, pe vegis.ro vei găsi suplimente MSM sub formă de capsule, cremă pentru uz extern şi pulbere, pentru a le alege pe cele mai potrivite.

suplimente naturiste MSM

 

 

About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

No Comments

    Leave a Reply