Produse naturiste

Crom complex, formula naturala pentru controlul greutatii corporale

Cromul este unul din mineralele esențiale pentru buna funcționare a organismului. Deși este prezent în cantități mici în organism, acesta este implicat în numeroase funcții, în special în metabolizarea și depozitarea grăsimilor, proteinelor și carbohidraților. Totodată este un mineral esențial pentru cei ce doresc să-și regleze greutatea corporală, ajutând la reducerea țesutului adipos.

Cromul este un aliat al insulinei, hormon responsabil de depozitarea și metabolizarea carbohidraților secretați de pancreas. Mai mult, acesta controlează nivelul zahărului din sânge, asigurând în acest fel un nivel al glicemiei în limite normale.

Una din consecințele deficitului de crom în organism este rezistența acestuia la insulină, ceea ce provoacă, printre altele stocarea masivă de grăsime în adipocite. O altă consecință este sindromul metabolic, adică lipidele se fixează în mod specific la nivelul stomacului, determinând în timp creșterea greutății corporale, precum și declanșarea diabetului zaharat.

Datorită cromului, metabolismul de bază este accelerat, astfel organismul arde mai multe calorii decât de obicei, menține temperatura corporală în limite normale și secretă mai mulți hormoni.

Un consum mai mare de energie produce și un consum mai mare de grăsime.

Crom Complex de la Herbagetica este un remediu natural care are în compoziția sa drojdie de bere și extract standardizat de acerola, asigurând în acest fel atât un aport considerabil de crom cât și de vitamina C, D, E și pe cele din complexul B (B1, B2, B3, B5, B7, B8, B9, B12, B15).

Absorbția cromului în organism este dependentă de nivelul de vitamina C, fără de care cromul nu poate fi asimilat. Tocmai de aceea, Crom Complex de la Herbagetica are în compoziția sa și extract standardizat de acerola, cea mai importantă sursă de vitamina C naturală. Această combinație potențează diversitatea cromului, completând totodată spectrul afecțiunilor pe care Crom Complex le atenuează.

Cele mai importante beneficii ale Crom Complex

 • reglarea greutății corporale
 • stimularea metabolismului
 • reducerea hipertensiunii arteriale
 • reducerea riscului de afecţiuni cardiace şi infarct
 • reducerea poftelor alimentare
 • protejarea ADN-ului
 • controlarea rezistenţei la insulină
 • prevenirea depresiei
 • mărirea performanţei atletice

În ceea ce privește sportivii, cromul are efect de încorporare a proteinelor și în acest fel participă la dezvoltarea musculaturii și reduce cantitatea de grăsimi depuse în organism mult mai eficient.

No Comments

  Leave a Reply