Plante medicinale - proprietati

Cafea verde beneficii

Cafeaua verde reprezinta boabele de cafea în stare pură, neprăjite sau procesate în vreun fel. Prin procesul de prăjire se pierde o mare parte din capacitatea cafelei de a arde grăsimile. Cafeaua verde, în schimb, are o mai mare concentraţie de nutrienţi, fiind astfel mult mai eficientă şi mai benefică.

Cercetătorii au relevat faptul ca boabele de cafea verde au proprietăţi antioxidante, anti-îmbătrânire şi anti-cancer. Cafeaua verde sau produsele ce conţin acest ingredient va ajută să slăbiti mai uşor, să ardeti mai repede depozitele de grăsime, crescând în acelaşi timp rezistenţa corpului şi nivelul de energie.

27c[fusion_builder_container hundred_percent=

Există, de asemenea, destule studii care au arătat eficienţa extractului de cafea verde în hipertensiune după aproximativ o lună de administrare, însă sunt necesare mai multe cercetări în această privinţă.

Voluntarii din cadrul unui studiu recent au primit în fiecare zi un supliment din extract de cafea verde. În 22 de săptămâni, timp în care participanţii la studiu nu au practicat antrenamente fizice regulate, nu au ţinut dietă şi nu au luat alte suplimente pentru slăbit, s-a înregistrat o reducere considerabilă a depozitelor de grăsime şi o pierdere în greutate medie de 7 kg.

Se pare că “responsabil” pentru aceste efecte benefice ar fi acidul clorogenic, un compus antioxidant natural regăsit în cafeaua verde.  Studiile medicale au atestat faptul că acidul clorogenic stimulează procesul metabolic, ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor, echilibrează nivelul de zahăr din sânge, promovând o stare de sănătate mult mai bună.

În plus, cafeaua verde conţine şi cafestol şi kahweol, două substanţe binecunoscute pentru rolul detoxifiant, care stimulează funcţionarea ficatului, elimină toxinele şi activează un sistem enzimatic, glutation S-transferază, responsabil cu neutralizarea radicalilor liberi, prevenind astfel cancerul.

527

Alte avantaje constantate ale consumului de cafea verde sunt:

– Efecte pozitive asupra diabetului zaharat: au fost propuse mai multe mecanisme de actiune, dar cel mai probabil pare a fi cel de stimulare a sensibilitatii la insulina.
– Efecte antiinflamatoare, analgezice si antiseptice: cafeaua verde este un fel de „dezinfectant” natural si poate fi utila in lupta cu bacteriile si virusii.
Daca doriti sa incercati produsele pe baza de cafea verde atat sub forma de capsule cat si ca bautura le gasiti aici.

coffee-farm-colombia-2[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

No Comments

    Leave a Reply