Ingrijirea animalelor / Remedii si tratamente naturiste

Beneficiile untului de cacao

Untul de cacCocoa_1ao se obtine din seminte de cacao, ce sunt fermentate in frunze de banana, apoi sunt uscate, prajite si presate, rezultand o grasime vegetala, numita unt de cacao.

Untul de cacao nu este o descoperire recenta, acesta fiind utilizat din timpuri stravechi , africanii folosindu-l pentru a-si hrani pielea si a o proteja de razele solare, dar si de vant.

In zilele noastre untul de cacao este o minunatie, utilizata nu numai in gastronomie ci si in domeniul frumusetii, pentru ca repara si hidrateaza profund.

Este bogat in grasimi nesaturate, omega 3 si omega 6 si vitaminele A, E si K. Pe langa acestea, untul de cacao contine si acid oleic – omega 9, acid palmitic, acid stearic, acid linoleic, polifenoli, antioxidanti, magneziu, calciu, fier, zinc, potasiu, cupru, flavanoli, dopamine, steroli, metilsteroli, feniletilamine, cafeina.

Pe langa elementele amintite mai sus, untul de cacao contine si triptofan, substanta ce contribuie la productia de serotonina, neurotransmitatorul starii dekaniwa__medium_4x3 bine, la care se adauga dopamina si feniletilamine, substante bune atat pentru creier, cat si pentru piele.

Datorita continutului sau impresionant de antioxidanti, untul de cacao are puternice efecte antiimbatranire si apara pielea de radicalii liberi, de poluare, vant, frig, praf, raze UV.

Untul de cacao are multiple efecte pentru frumusete:

  • Acesta repara si hidrateaza in profunzime, calmeaza si hraneste pielea, ii confera suplete, fermitate si elasticitate. 
  • Aplicat cu regularitate, acesta intarzie aparitia ridurilor si altor semne de imbatranire, previne si combate vergeturile, refacand pielea destructurata.
  • Untul de cacao are o capacitate extrem de ridicata de a stimula productia de colagen, intarind si inviorand tesutul, pielea devenind astfel ferma si stralucitoare.
  • Aplicat pe piele, untul de cacao devine o bariera de protectie in calea radicalilor liberi si, in acelasi timp, lasa pielea sa respire si ii mentine un PH optim.
  • Untul de cacao se poate aplica pe toate tipurile de piele si face adevarate minuni pentru pielea matura si ridata, lipsita de fermitate, dar si in cazul celulitei si a excesului de tesut adipos. Utilizarea zilnica a untului de cacao este indicata in cazul femeilor insarcinate, pentru prevenirea formarii vergeturilor.
  • Folosit in masajul anticelulitic, conduce la rezultate benefice in drenajul limfatic sau in masajul anticelulitic. Este excelent si pentru masajul de relaxare, ajutand la ameliorarea stresului si la stimularea sistemului imunitar.
  • Trebuie amintita si uimitoarea lui capacitate de a ameliora diverse dermatite sau eczeme.cocoa-butter-health-benefits-nulplus-getty
  • Extractul de unt de cacao poate fi adaugat lotiunilor de bronzat pentru a capata bronzul acela auriu mult dorit. Untul de cacao poate fi folosit ca si crema solara, intensificand bronzul.
  • De asemenea, poate fi utilizat ca remediu pentru arsuri, buze uscate, reumatism, intepaturi de insecte sau zgarieturi usoare. El ajuta la repararea pielii crapate, estompeaza cicatricile si petele maronii, revitalizeaza pielea in profunzime, redandu-i vitalitatea, stralucirea si aspectul catifelat.
  • Nu trebuie uitat faptul ca face minuni pentru pielea crapata de pe calcaie, coate si genunchi .
  • Untul de cacao poate fi folosit cu succes si pentru par. Acesta hidrateaza, regenereaza si revitalizeaza, intarind firul de par subtire, prevenind varfurile despicate si fortificand in egala masura genele si sprancenele. Pentru parul uscat, aplicati untul de cacao pe toata lungimea firului de par, lasati sa actioneze timp de doua ore, acoperind capul cu un prosop incalzit, dupa care parul se va spala cu sampon obisnuit.

cacao-butter-chunks-raw-organic-250g-36In gastronomie, untul de cacao reprezinta componenta de baza a oricarei ciocolate de calitate si este excelent pentru prepararea bomboanelor, inghetatei si a altor delicii. Il puteti combina cu miere, fructe si chiar condimente.

Studiile de specialitate au demonstrat ca grasimile prezente in untul de cacao au o influenta benefica asupra colesterolului, ridicand nivelul colesterolului bun. Numarul mare de antioxidanti, de trei ori mai mare decat vinul, dar si continutul ridicat de fenoli, are un efect important in reducerea riscurilor asociate bolilor de inima.

No Comments
    Leave a Reply