Remedii si tratamente naturiste

Argintul coloidal – soluţia naturală în prevenirea infecţiilor

Ştiaţi că înainte de invenţia frigiderului, oamenii obişnuiau să pună o monedă de argint în lapte ca să nu se strice? Sau că tradiţia românească spune că, dacă vrei să fii frumos şi sănătos, este bine ca în dimineaţa de Paște şi de Rusalii să te speli pe faţă cu apă în care ai aruncat un bănuţ de argint?

Sunt doar câteva dintre utilizările argintului pe care oamenii le-au intuit de multă vreme. Mai putem faptul că nobilii foloseau tacâmuri şi vase de argint pentru a se feri de boli. Herodot spunea că nici un rege pers nu bea apă care nu fusese ţinută în vase de argint, iar vechii fenicieni, greci, romani sau egipteni cunoşteau cu toţii beneficiile aduse de păstrarea şi servirea alimentelor în vase de argint.

Argintul a avut deci un rol covârşitor în prevenţia bolilor cu mult înainte ca Anton van Leeuwenhoek să descopere microscopul şi să identifice microbii (la sfârşitul anilor 1700) şi ca sir Alexander Flemming să descopere antibioticele (în anii 1921-1928).

Argintul nu a fost folosit doar sub formă solidă, în vase care să distrugă microbii şi să păstreze mâncarea nealterată ci şi sub formă de săruri şi soluţii medicinale.  Sărurile şi soluţiile au fost folosite cu succes la tratarea inciziilor chirurgicale, a rănilor, arsurilor şi infecţiilor.

După cercetări asidue s-a arătat că, responsabili pentru efectul puternic antimicrobian asupra a mai mult de 650 de organisme unicelulare, sunt ionii de argint.

Astăzi, forma sub care este folosit argintul pentru efecte benefice maxime asupra sănătăţii este argintul coloidal. Practic, un sistem coloidal reprezintă suma unor particule într-o anumită stare de agregare existente într-o soluţie în altă stare de agregare.  De exemplu, ceaţa este un sistem coloidal reprezentat de picături fine de apă în suspensie în aer, iar gazul de eşapament conţine nanoparticulele dispersate în gaz.

De aceea, când spunem argint coloidal, ne referim la existenţa unor nanoparticule de argint aflate într-o suspensie apoasă.  Aceste nanoparticule, pentru a nu se atrage şi a forma din nou particule solide de argint sunt încărcate cu o anumită sarcină electrică care le permite să „plutească” în suspensia apoasă.

Pentru a fi eficient, argintul coloidal trebuie să conţină nanoparticule cât mai mici şi să aibă o concentraţie optimă de argint. De aceea se recomandă atenţie maximă la achiziţionarea de produse cu argint coloidal, pentru că nu toate sunt eficiente şi produse la standarde înalte de siguranţă.

Efectele argintului coloidal

Argintul acţionează prin trei mecanisme care îi permit să inhibe proliferarea bacteriilor şi virusurilor: oxidarea catalitică (inhibă respiraţia celulară a agenţilor patogeni), reacţia cu membranele celulare ale bacteriilor (are acelaşi efect de blocare a respiraţiei celulare) şi  capacitatea de a se lega de ADN-ul agenţilor patogeni inhibându-le replicarea.

Graţie acestor efecte, argintul coloidal este folosit şi astăzi pe scară largă în prevenţia şi ameliorarea infecţiilor. Indicaţiile care au rezistat şi astăzi cele de purificare a apei, de îngrijire rănilor şi de accelerare a vindecării acestora, pentru prevenţia infecţiilor în cazul plăgilor, pentru igiena orală (prevenţia gingivitei şi a respiraţiei urât mirositoare) şi pentru probleme oculare (în special prevenţia afecţiunii bebeluşilor numită ophthalmia neonatorium).

Iată pe larg câteva dintre beneficiile argintului coloidal:

Are efect antibacterian

Peste 650 de agenţi patogeni sunt sensibili la argint. Poate cel mai interesant lucru este acela că printre aceşti agenţi patogeni se numără şi câteva „superbacterii” rezistente la antibiotice. Şi asta pentru că, spre diferenţă de antibiotice, argintul nu conduce la crearea unei rezistenţe din partea organismului.

Stimulează vindecarea pielii

Folosit de mii de ani pentru îngrijirea plăgilor, argintul se dovedeşte şi astăzi o alternativă de succes pentru aceasta. Arsurile şi leziunile pielii se vindecă mai repede dacă în pansamentele folosite se foloseşte argint coloidal.

Chiar şi alte afecţiuni ale pielii sunt tratate cu succes cu argint coloidal. Anumite eczeme sau alte boli de piele, de multe ori însoţite de mâncrimi şi roşeaţă, sunt ameliorate vizibil cu ajutorul soluţiiilor de argint coloidal.

Ameliorează infecţiile oculare şi cele ale urechii

Una dintre cele mai des întâlnite infecţii oculare, conjunctivita, este cauzată de o infecţie bacteriană în cele mai multe cazuri, iar aplicarea de picături cu argint coloidal va ajuta la o vindecare rapidă a acesteia.

Infecţiile urechii, la rândul lor, sunt deseori provocate de anumite bacterii, iar picăturile cu argint coloidal se vor dovedi benefice, deoarece au un câmp de acţiune extrem de larg.

Are efecte antivirale

S-au identificat efecte antivirale certe ale argintului asupra herpesului, zonei zoster şi verucilor. Dar poate cel mai uimitor efect constatat este cel aupra virsului HIV care cauzează SIDA. Nanoparticulele de argint au acţiune asupra virusului HIV-1 în concentraţii non-citotoxice şi reduceactivitatea virusului la pacienţii cu SIDA.

Ameliorează sinuzita, răceala şi gripa

Infecţiile de tract respirator superior răspund foarte bine la produsele cu argint coloidal. Efectele combinate ale acestuia, antimicrobian, antiviral şi antiinflamator, ajută la ameliorarea rapidă a sinuzitei, răcelii şi ale simptomelor gripei.

Sprayurile cu argint coloidal eliberează sinusurile şi vindecă mucoasele, fiind forma cel mai uşor de administrat, cu rezultate foarte bune. Pot fi folosite şi în nebulizator, cu efecte de vindecare a mucoaselor respiratorii din trahee şi plămâni.

Argintul coloidal este o soluţie naturală, eficientă şi care poate fi folosită pe termen îndelungat, cu rezultate excelente în prevenţia şi ameliorarea infecţiilor.  Singura dumneavoastră grijă este să căutaţi soluţii ale unor producători renumiţi, pentru a evita să cumpăraţi soluţii ineficiente şi, deseori, scumpe.

15391376_911868112246849_6136310531020527823_o

No Comments

    Leave a Reply