
Să ai o alimentație diversificată, care să fie și sănătoasă pe deasupra, necesită multă inspirație și uneori chiar timp suplimentar pentru a căuta rețete noi și a face cumpărăturile. Știm că acest lucru poate deveni solicitant atunci când ai și alte lucruri în agendă, așa că îți sărim noi în ajutor!
Ți-am pregătit câteva rețete rapide, delicioase și nutritive, perfecte pentru zilele de vară! Nu necesită mult timp petrecut în bucătărie și sunt foarte ușor de adaptat pe gustul întregii familii. Descoperă-le mai jos și fă-ți cumpărăturile eficient și avantajos de pe vegis.ro!

INGREDIENTE - 1 porție | MOD DE PREPARARE |
* 40 g fulgi de ovăz * 150 ml băutură vegetală de migdale * 1 lingură fulgi de cocos * 1 mână de afine * 1/2 banană * sirop de arțar (opțional) | Varianta 1 - terci cald - Adăugați fulgii de ovăz și băutura vegetală într-o cratiță și fierbeți circa 12 minute, până obțineți consistența unei budinci. Adăugați mai multă băutură vegetală dacă vă doriți un terci mai lichid sau mai mulți fulgi pentru varianta mai densă.
- Adăugați terciul într-un bol și ornați cu afine, banane și sirop de arțar pentru un gust mai dulce.
Varianta 2 - terci la frigider - Adăugați într-un bol fulgii de ovăz și băutura vegetală și amestecați bine.
- Lăsați bolul la frigider peste noapte, iar dimineața adăugați restul ingredientelor și bucurați-vă de un mic dejun rapid!
|

INGREDIENTE - 5 porții | MOD DE PREPARARE |
* 170g cușcuș * 250ml apă * 3g sare * 30ml ulei de măsline * 100g roșii * 100g castraveți * 50g ceapă * 50g măsline * 50g drojdie uscată inactivă * 1 legătură de pătrunjel * 1 fir de mentă (opțional) Pentru dressing: * 30ml zeamă de lămâie * 15ml oțet * 1 vârf linguriță de sare * piper după gust * 45 ml ulei de măsline | - Adăugați într-o oală apa, sarea și uleiul de măsline și dați în clocot.
- Adăugați cușcușul și amestecați bine, apoi luați oala de pe foc și acoperiți-o cu un capac.
- Lăsați cușcușul să se odihnească 10-15 minute până absoarbe lichidul, apoi amestecați-l ușor cu ajutorul unei furculițe pentru a-l aera.
- Cât timp se răcește cușcușul, tăiați în cubulețe mărunte roșiile, castraveții, ceapa, măslinele și tocați pătrunjelul și menta.
- Într-un borcănel adăugați ingredientele pentru dressing și agitați apoi pentru a obține o consistență omogenă. Ajustați ingredientele după gust.
- Într-un bol adăugați cușcușul, legumele, ierburile aromatice tăiate și dressing-ul și amestecați bine.
- Presărați fulgii de drojdie uscată inactivă și savurați această salată vegană fresh și delicioasă!
Tips & tricks - În funcție de preferințe, puteți să adăugați și ardei, semințe de rodie, feta (sau alte brânzeturi) pentru o versiune personalizată.
- Se poate servi ca atare, sau pe post de garnitură.
|

INGREDIENTE - 1 porție | MOD DE PREPARARE |
* 1 banană congelată * 70g mango congelat * 40g baby spanac * 1/2 avocado copt * 240ml băutură vegetală * 1 linguriță spirulină pulbere * 1-2 lingurițe sirop de arțar * 1/4 linguriță extract de vanilie * 25g proteină de cânepă | - Adăugați într-un blender băutura vegetală și frunzele de baby spanac și mixați până când obțineți o compoziție omogenă.
- Adăugați restul ingredientelor și mixați din nou.
- Potriviți după gust (puteți adăuga mai multă băutură vegetală/ apă pentru o compoziție mai lichidă sau puteți adăuga mai mult îndulcitor dacă simțiți nevoia).
|
Spor la cumpărături și la bucătărit!